عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

انجام ۴۲ هزار ماموریت اورژانس ۱۱۵ چهارمحال و بختیاری در سال ۹۸

وبدا؛ مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته ۴۲ هزار ماموریت توسط تکنسین های اورژانس این مرکز انجام که از این تعداد ۱۰ هزار مورد آن مربوط به تصادفات و مابقی غیر تصادفی بودند.
به گزارش وبدا؛ دکتر محمد حیدری افزود: در بین ماموریت های مربوط به حوادث غیر تصادفی در سال گذشته، امداد رسانی به بیماران قلبی و عروقی و پس از آن بیماران تنفسی بیشترین آمار را به خود اختصاص می دهد.
وی تصریح کرد: در استان ۶ ماهه ی اول سال حوادث غرق شدگی و در نیمه دوم سال امداد رسانی به مسمومیت ها با گاز منوکسید کربن بیشترین آمار ماموریت های ویژه ی اورژانس ۱۱۵ را به خود اختصاص می دهد.
به گفته وی، سال گذشته ۴۹ مورد امدادرسانی درحوادث غرق شدگی و ۲۲۳ مورد خدمات دهی در مسمومیت ها در استان به ثبت رسید.
دکتر حیدری با اشاره به انجام قریب به ۸۵۰ هزار تماس با مرکز پیام استان در سال گذشته افزود: از این تعداد ۱۵۰ هزار مورد مزاحمت تلفنی بوده است.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان در مقایسه آمار ۴ ماهه ی خدمات این مرکز در سال ۹۸ و سال جاری اظهار داشت: در ۴ ماه اول سال ۹۸، ۱۵ هزار ماموریت و در مدت مشابه آن در سال جاری، ۱۳ هزار ماموریت توسط تکنسین های اورژانس ۱۱۵ استان انجام شده است.
به گفته وی، در مدت مذکور تعداد ماموریت های تصادفی در سال گذشته ۳۵۰۰ و در سال جاری ۲۵۰۰ مورد بوده است.
دکتر حیدری، تعداد ماموریت های مربوط به بیماران قلبی و عروقی در ۴ ماهه سال ۹۸ و ۹۹ را به ترتیب ۱۵۰۰ و ۱۰۰۰ مورد اعلام کرد و افزود: ماموریت های مربوط به بیماران تنفسی نیز به ترتیب ۵۵۰ و ۶۵۰ مورد بوده است.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان گفت: امداد رسانی به موارد غرق شدگی در ۴ ماهه اول سال ۹۸ ، ۳۰ مورد و در مدت مشابه آن در سال جاری ۱۳ مورد بوده است.
وی از علل کاهش ماموریت های در مدت مشابه امسال و سال گذشته، به شیوع بیماری کرونا و کاهش تردد های جاده ای، کاهش مسافرت و کاهش حضور مردم در اماکن تفریحی اشاره داشت.
دکتر حیدری، اطلاع رسانی عمومی و آموزش را از علل کاهش ماموریت های مربوط به مسمومیت با گاز منوکسید کربن عنوان کرد.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه علی رغم تصور برخی از افراد در خصوص خطر کمتر شنا در استخرهای کشاورزی نسبت به رودخانه ها، در سال های اخیر شاهد موارد متعدد و آمار قابل توجه، غرق شدگی در این استخرها هستیم.
وی در ادامه از انجام ۱۴ مورد زایمان مادر باردار با کمک تکنسین های اورژانس ۱۱۵، حین انتقال بیمار با آمبولانس به مراکز درمانی از ابتدای سال جاری خبر داد و افزود: از دیگر ماموریت های ویژه اورژانس در سال جاری انجام ۴۳ مورد احیای قلبی ریوی موفق می باشد.
دکتر حیدری با بیان اینکه در تمامی شهرستان های استان یک دستگاه آمبولانس جهت انتقال بیماران کرونایی اختصاص یافته است گفت: تعداد ماموریت های مربوط به بیماران مشکوک به علایم بالینی کرونا و کرونا مثبت قطعی از ابتدای سال جاری حدود ۵۰۰ مورد بوده است.
وی در ادامه با اشاره به سختی امدادرسانی در حوادث با وسایل حفاظت شخصی برای پیشگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹، افزود: طی مدت شیوع بیماری حدود ۶ نفراز تکنسین های خدوم اورژانس ۱۱۵ به کرونا مبتلا شدند.
به گفته وی، در ۴ ماه اول سال ۹۹، قریب به ۶۰ هزار مورد تماس با مرکز تماس اورژانس ۱۱۵ استان انجام شده است که منجر به ۸ هزار اعزام آمبولانس به محل شده است و تقریباً ۷ هزار مورد در محل امدادرسانی شده است.
وی تصریح کرد: از این تعداد نزدیک به ۹هزار مورد آن مزاحمت تلفنی و حدود ۳۳ هزار مورد مربوط به سایر حوادث از جمله سقوط از ارتفاع بوده است.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فریت های پزشکی چهارمحال و بختیاری در تشریح وضعیت پایگاه ها، تجهیزات و نیروهای این مرکز اظهار داشت: هم اکنون ۵۱ پایگاه اورژانس ۱۱۵ شامل ۱۸ پایگاه شهری و ۳۳ پایگاه جاده ای در استان فعال می باشد.
وی تعداد آمبولانس های استان را ۸۱ دستگاه اعلام و افزود: از این تعداد ۵۱ دستگاه فعال و تعدادی از آنها بعنوان رزرو و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس با قابلیت انتقال ۱۰ بیمار بطور همزمان در ناوگان حمل و نقل اورژانس ۱۱۵ استان فعال می باشد.
دکتر حیدری گفت: همچنین استان از یک باب بیمارستان صحرایی با ظرفیت ۳۶ تخت و یکی از بهترین بیمارستان های صحرایی کشور برخوردار است.
به گفته وی، هم اکنون ۲ مرکز پیام در شهرستان های شهرکرد و لردگان فعال می باشد که طبق ابلاغیه اورژانس کشور مبنی بر تمرکز مراکز این دو به زودی تجمیع و با مرکزیت، مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی در شهرکرد به هم استانیان ارائه خدمت می نمایند.