عمومی | پژوهشگاه فضایی ایران

وبینار "عصر جدید فضا: فرصت‌ها و چالش‌ها" در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، دکتر هادی رضائی، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه، در مصاحبه‌ با خبرنگار روابط عمومی، ضمن اعلام این خبر گفت: دوران جدیدی از حیات و تکامل فناوری فضایی با نام Space ۴.۰ یا فضای نو آغاز شده است اما تنها گروه اندکی شامل متخصصان حوزه صنعت فضایی با آن آشنا هستند.

وی تشریح کرد: فضای نو در امتداد و همراه با مجموعه تحولاتی است که در موج بزرگتری به نام انقلاب صنعتی چهارم، زندگی بشر را به شکلی اساسی دگرگون خواهد کرد و به ویژه کل دنیای صنعت و فناوری را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

بنابر این گزارش، دکتر رضائی با یادآوری اهمیت این موضوع، هدف از برگزاری این وبینار را ایجاد فرصتی برای گسترش آشنایی محققان و علاقه‌مندان حوزه فضا با این دوران جدید از فناوری فضایی و همچنین بررسی چالش‌ها و فرصت‌های این فضای نو بیان کرد.

این وبینار شامل چهار سخنرانی بود که هر یک از سخنرانان با عناوینی همچون "فضای نو، تعاملات ما و این موج"، "عصر جدید فضا و نقش‌آفرینی در آن"، "فرصت‌های ورود بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در عصر جدید فضا" و "تغییرات ساختار تحقیق و توسعه فضایی در عصر جدید فضا"؛ به بررسی این دوران جدید، از ابعاد مختلف پرداختند.

سخنران بخش اول این وبینار، مهندس سجاد غضنفری‌نیا، کارشناس فضایی پژوهشکده سامانه‌های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران در سخنرانی خود با عنوان "فضای نو، تعاملات ما و این موج"، ضمن بیان تغییرات و رویکردهای نو در عصر جدید فضا، به مرور و بررسی شواهدی از این تغییرات در صنعت فضایی جهان پرداخته و چگونگی مواجهه با این تغییرات را تبیین نمود.

در بخش دوم وبینار دکتر امید شکوفا عضو هیات علمی پژوهشکده سامانه‌های ماهواره در سخنرانی خود، ضمن برشمردن و تبیین ویژگی‌های عصر جدید فضا، به تفاوت‌های نقش آفرینی بازیگران این حوزه در این عصر پرداخته و برخی پیشنهادات را در این راستا مطرح نمودند.

در ادامه این وبینار، مهندس اکبر قهری، عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات فرزانگان پارس، ضمن بحث و بررسی پیرامون نقش و فرصت‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ورود به این عصر؛ نقش دولت‌ها در تسهیل این سرمایه‌گذاری، نحوه سرمایه‌گذاری و میزان بازگشت سرمایه در بخش‌های مختلف صنایع فضایی را تشریح نمود.

در بخش پایانی این وبینار، دکتر حامد زینی‌وند، مدیر گروه مهندسی سیستم پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران، ضمن ارائه آماری از وضعیت دنیا و کشور در حوزه تحقیق و توسعه، تغییر رویکردهای عرصه تحقیق و توسعه فضایی را مورد بررسی قرار داد.