تسهیلات مقابله با کرونا به ۲۶۰ شرکت دانشبنیان رسید
در مرحله اول پرداخت تسهیلات به شرکتهای آسیب دیده از بحران کرونا، شرکتهای دانشبنیان کوچک، شتابدهندهها و مراکز کار اشتراکی، تحت پوشش قرار گرفتند .
شرکتهای دانش بنیانی، کوچک محسوب میشوند که فروش آنها کمتر از ۲۰ میلیارد ریال یا تعداد نیروهای شاغل در آن شرکت کمتر از ۵۰ نفر باشد .
سقف تسهیلات در نظر گرفته شده توسط صندوق نوآوری و شکوفایی برای این گروه هدف، ۵ میلیارد ریال با نرخ بهره ۹ درصد است .
در مجموع درخواست ۲۶۰ شرکت دانشبنیان کوچک مورد تایید قرار گرفت و مبلغ ۹۰۰ میلیارد ریال وام به آنها پرداخت شد. ۶۱ شتابدهنده و مراکز کار اشتراکی نیز در مجموع ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات مقابله با کرونا دریافت کردند .
در مرحله دوم این طرح، برای ثبت نام شرکتهای خلاق، اعلام فراخوان شد. صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری دبیرخانه زیست بوم حمایت از صنایع خلاق، درخواست بیش از ۸۵ شرکت خلاق را مورد تایید قرار داد. شرکتهای خلاق تا سقف ۴ میلیارد ریال وام مقابله با عوارض ناشی از همهگیری ویروس کووید ۱۹ دریافت کردند. سود این تسهیلات نیز ۹ درصد در نظر گرفته شد.
مرحله سوم این طرح از روزهای پایانی تیر ماه سال جاری آغاز شده است. در مرحله سوم طرح، شرکتهای دانشبنیان متوسط و بزرگ میتوانند برای دریافت تسهیلات اقدام کنند. سقف این تسهیلات ۱۰۰ میلیارد ریال است.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری نهادهایی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی و دیگر صندوقهای تامینکننده اعتبار، تلاش دارد تا بازیگران موثر زیست بوم نوآروی کشور، کمترین آسیب ممکن را از شیوع ویروس کرونا ببینند. صندوق توسعه ملی نیز مبلغی در حدود ۴ هزار میلیارد ریال را برای اختصاص به شرکتهای دانشبنیان و فناور در نظر گرفته است. در صورت جذب کامل این میزان اعتبار، توان مالی این شرکتها به شکل قابل ملاحظهای تقویت میشود.