خطر انتقال بیماری از افراد مبتلا به کرونا حتی بعد از بهبودی کامل
وبدا; معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: بعضا گفته میشود فرد مبتلا تا ۱۰ روز بعد از بهبود میتواند بیماری را به افراد سالم منتقل کند، توصیه میشود افرادی که به طور قطع مبتلا به کرونا هستند، ۱۴ روز بعد از بهبودی کامل هم در قرنطینه بمانند.
به گزارش وبدا; دکتر علیضامن صالحیفرد در برنامه زنده شبهای بام ایران صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری، مورخ ۳۱ تیرماه ۹۹، افزود: همانطور که در بخشهای مختلف خبری مطرح شده است، وضعیت کشور درخصوص بیماری کرونا خوب نیست.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه تا اواسط اردیبهشت و اوایل خردادماه وضعیت تقریبا باثباتی هم در کشور و هم در استان داشتیم، افزود: اما بعد از آن به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و عادیانگاری شرایط هم از سوی مردم و هم بعضی مسوولان، شاهد شیوع پیشرونده بیماری کرونا هستیم.
وی ادامه داد: تا اوایل خردادماه تعداد فوتیهای استان نزدیک به حدود ۲۰ تن بود که این رقم در حال حاضر به رقم ۸۳ نفر فوتی رسیده است.
صالحیفرد با بیان اینکه تعداد بستریهای امروز در مراکز درمانی استان حدود ۱۱۸ مورد است که از این تعداد، حدود ۷۱ مورد مثبت قطعی اعلام شدند، عنوان کرد: وقتی ویروس کرونا وارد بدن بیمار میشود، بین سه تا چهار روز طول میکشد تا علائم بیماری بروز کند، بیشتر افراد با توجه به سنی که دارند بعد از روز چهارم نشانههای بیماری را مشاهده میکنند.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه بسیاری از افراد مبتلا هیچگاه علائم بیماری را بروز نمیدهند، خاطرنشان کرد: این افراد که تحت عنوان ناقل از آنها یاد میشود وضعیت خطرناکی برای اطرافیانشان بوجود میآورند و باعث انتقال بیماری به افراد سالم میشوند.
وی اضافه کرد: ازجمله مشکلاتی که باعث شیوع بیماری کرونا طی روزهای گذشته شده است، افزایش سفرها در خردادماه، شرکت در تجمعات مثل جشنهای عروسی و مجالس ختم و...و عدم استفاده از ماسک بود.
صالحیفرد با بیان اینکه برای حضور مسافران در چهارمحال و بختیاری و برپایی چادر در تفرجگاهها و پارکهای استان باید قوانین سختگیرانهتری وضع شود، یادآور شد: در حال حاضر مردم در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا هستند، دیگر مرزبندی وجود ندارد و این بیماری در نزدیکی مردم در حال زیست است.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تاکید کرد: از همین رو باید با یک بسیج ملی، دستورالعملهای بهداشتی که در راس آن استفاده از ماسک رعایت شود تا بتوان این ویروس را مهار کرد.
وی بیان کرد: اگر فردی با یک بیمار مبتلا به کرونا در تماس باشد، اگر هیچگونه علائم بیماری ندارد لازم نیست تست بدهد، اما نکته مهم این است، هر فردی در این شرایط علائم سرماخوردگی داشت باید فرض را بر بیماری کرونا گذاشته مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
صالحیفرد با بیان اینکه فردی که احتمال میدهد ممکن است به کرونا مبتلا شده است باید در خانه بماند، تغدیه مناسب داشته، مایعات فراوان بنوشد و از ماسک استفاده کند، گفت: هر فردی دچار علائم شدید شود لازم است در اولین فرصت به پزشک مراجعه کند.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پاسخ به این سوال که چه زمانی تست یک فرد مشکوک به کرونا مثبت میشود، افزود: معمولا چند روز باید بگذرد سپس برای آزمایش مراجعه کند.
وی با تاکید بر اینکه ابتدا شیوع بیماری کرونا، بحث این بود که کودکان به کرونا مبتلا نمیشوند، افزود: ولی با گذشت زمان و با پیشرفت اطلاعات بشر درخصوص رفتار کروناویروس، بررسیها نشان داد همه گروههای سنی در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند.
صالحیفرد ادامه داد: تنها تفاوت این است، شکل بیماری در افراد مختلف متفاوت است و افرادی که دچار بیماری زمینهای هستند در مواجه با بیماری مشکلات بیشتری پیدا میکنند و مرگ و میر در این بیماران بیشتر است.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد یادآور شد: موارد مرگ و میر و بیماری شدید در بین افرادی که هیچگونه بیماری زمینهای ندارند نیز دیده میشود که متاسفانه بعد از چند روز جان خود را از دست میدهند.
وی عنوان کرد: اگرچه کودکان هم به کرونا مبتلا میشوند اما این گروه بیشتر ناقل بیماری هستند که باید مراعات بیشتری در این خصوص صورت گیرد.
صالحیفرد خاطرنشان کرد: محققان و متخصصان توصیه میکنند کودکان بالای ۲ سال حتما از ماسک استفاده کنند اما زیر دو سال به دلیل بیقراری یا شرایط خفگی که برای کودک ایجاد میشود نیاز نیست از ماسک استفاده کنند اما باید فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی اطرافیان برای این افراد با جدیت رعایت شود.