برگزاری جلسه هم اندیشی رییس با مدیران دانشگاه
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فسا در روز شنبه ۲۸ تیر جلسه هم اندیشی پیرامون بودجه دانشگاه با حضور ریاست محترم دانشگاه و مدیران بخشهای مختلف دانشگاه در سالن مهندس بردبار برگزار گردید.
در این جلسه جناب آقای دکتر فتح اللهی ریاست محترم دانشگاه ضمن تشکر از کلیه مدیران بابت زحماتی که در ترم جاری برای استقرار آموزش مجازی متقبل شدند،دربخش اول سخنان خود به تشریح جایگاه کمی و کیفی دانشگاه پرداختند.
ریاست محترم دانشگاه با اشاره به اینکه هر کدام از ما باید برای ارتقاء جایگاه دانشگاه، نقش خود را به خوبی ایفا کنیم افزودند:
بر اساس نتایج رتبهبندیهای پایگاههای مختلف ملی و بینالمللی، دانشگاه فسا پس از دانشگاههای شیراز و صنعتی شیراز، در رتبه سوم دانشگاههای استان فارس قرار دارد و در مدت کوتاه عمر خود، دارای جایگاه علمی نزدیک به دانشگاه صنعتی شیراز است.
همچنین در رتبه بندی بر اساس پایگاه WEB of SCIENCE که بزرگترین و معتبرترین پایگاه استنادی علمی جامع در دنیا و مهمترین پایگاه مقالات ISI برای محققان سراسر جهان است دانشگاه فسا با تولید و چاپ ۲۶۸ مقاله علمی طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ در رتبه سوم پس از دانشگاههای شیراز و صنعتی شیراز قرار گرفته است و به لحاظ شاخص H_index و تعداد اجاعات به عنوان شاخصهایی برای سنجش کیفیت مقالات چاپ شده نیز دانشگاه فسا در رتبه سوم قرار گرفته است.
دررتبه بندی بر اساس پایگاه Scopus که بزرگ ترین پایگاه اطلاعاتی «چکیده» و «استنادی» تولید علم جهان است و مقالات غیر ISI را نیز در بر می گیرد،دانشگاه فسا طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ در رتبه سوم قرار دارد.
در رتبهبندی پایگاه سایول( Scival ) که یکی از حرفه ای ترین و قوی ترین ابزارهای علم سنجی برای سازمان های پژوهشی و دانشگاه ها محسوب می شود نیز دانشگاه فسا رتبه سوم را در بین دانشگاههای استان از آن خود نموده است.
دکتر فتح اللهی در ادامه بیان کردند،پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ( ISC ) به عنوان مهمترین پایگاه استنادی جهان اسلام، در آخرین رتبه بندی خود، دانشگاه فسا را در بین ۸۴ دانشگاه جامع کشور بر اساس شاخصهای مختلف بین رتبههای ۴۶ تا ۶۳ رتبهبندی کرده است و پایگاه مرجع دانشگاههای ایران ( UNIREF ) نیز دانشگاه فسا را در بین ۱۴۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی دولتی کشور در رتبه ۸۴ قرار داده است.همچنین پایگاه سیویلیکا ( CIVILICA ) مرجع دانش کشور که ۱۴۵ دانشگاه و مرکز آموزش عالی کشور را طی دوره ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۸ مورد بررسی قرارد داده و آنها را بر اساس میزان تولید علم رتبه بندی نموده است، دانشگاه فسا را در رتبه ۹۰ کشور و رتبه سوم استان قرار داده است.
ریاست محترم دانشگاه در بخش دوم سخنان خود، بودجه را یکی از مهمترین ابزارها در راستای تامین منابع برای تحقق اهداف و ارتقاء دانشگاه دانستند و در ادامه با اشاره به ماده یک قانون احکام دائمی برنامه های توسعه و اختیاراتی که به هیات امناها بعنوان عالی ترین مرجع تصمیم گیری دانشگاهها داده شده است، به تشریح و تفصیل بودجه دانشگاه پرداختند.
دکتر فتح اللهی در ادامه عنوان کردند که هیات امناهای دانشگاهها طبق قانون می توانند بر بودجه های های تفصیلی نظارت کنند و ما نیز بایستی بودجه را بعنوان ابزاری برای اصلاح ساختار و ارتقاءسازمان جدی بگیریم.
ایشان در پایان سخنان خود ضمن بیان نحوه تامین و توزیع اعتبارات دانشگاه ، به تشریح محتوای فرم های دهگانه بودجه تفصیلی که باید منطبق با برنامه راهبردی دانشگاه باشند، پرداختند.
این فرم ها شامل فرم ۱ ( برنامه تامین منابع بودجه )، فرم ۲ ( برنامه عملیاتی یکساله)، فرم ۳ ( اهداف کمی و کیفی یکساله)، فرم ۴ ( برنامه تفصیلی عمرانی)، فرم ۵ ( برنامه تفصیلی فعالیتهای جاری)، فرم ۶ ( برنامه نیروی انسانی) ، فرم ۷ ( برنامه آموزش دانشجویان)، فرم ۸ ( برنامه اعتبارات متمرکز هزینه ای) فرم ۹ ( برنامه اعتبارات متمرکز عمرانی) و فرم ۱۰ که شاخص های پایش عملکرد بودجه است و در واقع یک داشبورد مدیریتی است.
در ادامه جلسه، مدیران با بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود در حوزه بودجه و تشکیلات با هم بحث و تبادل نظر کردند.
در نهایت ضمن تاکید بر شفافیت اطلاعات بودجه دانشگاه، مقرر شد کلیه مدیران نسبت به تشریح و تبیین بودجه دانشگاه برای همکاران حوزه خود اقدام نمایند.