اپیدمی کرونا یک مشکل بهداشتی است تا یک مشکل درمانی
مدیرعامل بیمارستان شهدای هفت تیر: اپیدمی کرونا یک مشکل بهداشتی است تا یک مشکل درمانی ؛ با رعایت مسائل بهداشتی به مقدار زیادی از این بیماری پیشگیری می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: دکتر زارع؛ مدیرعامل بیمارستان شهدای هفت تیر در خصوص تمهیدات مقابله با ویروس کرونا و اقدامات انجام شده عنوان کرد: کرونا یک مشکل بهداشتی است تا درمانی.
این بیماری سه فاز دارد : یکی پیشگیری، دوم درمان، سوم پیگیری. یعنی تا جایی که ممکن است با آموزش و فراهم آوردن شرایط محیطی و امکانات جلوی آلوده شدن گرفته شود و اگر آلودگی به وجود آمد، درمان درست انجام بگیرد و در انتها باید پیگیری شود که کسی که درمان او انجام شد وضعیتش چگونه است تا بیماری را به دیگران منتقل نکند.
وی افزود: در فاز پیشگیری دو گروه خدمات گیرنده از بیمارستان داریم یکی پرسنل بیمارستان که هم خدمات میگیرند هم خدمات میدهند یکی دیگر بیمارانی که مراجعه میکنند.
دکتر زارع بیان کرد: ما برای بیماران و پرسنل طرح های غربالگری داریم که کیس هایی را که بیمار هستند یا ناقل هستند از چرخه خارج کنیم یا با لوازمی مثل ماسک و دستکش اینها را مجهز کنیم تا احتمال انتقال عفونت به بقیه کم شود. از طرف دیگر پکیج هایی تهیه کرده ایم، که تا الان در مجموع پنج سری پکیج های بهداشتی به تناوب در بین پرسنل توزیع شده است.
ایشان با اشاره به این نکته که سعی کرده ایم که آموزش مجزا برای پرسنل درمانی، پشتیبانی و پزشکی ما هر کدام به فراخور نیازشان داشته باشیم، افزود: اما در مورد بیماران، بیشتر بحث فرهنگ سازی مطرح است. ملاقات را ممنوع کردهایم و هرکس برای ورود و خروج به بیمارستان ملزم به استفاده از ماسک است و فاصله گذاری فیزیکی انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: ما درمانگاه های خود را در هوای آزاد مستقر کردیم و اتفاقی که افتاده فاصله ها بیشتر و گردش کار و تهویه بهتر شده است ،درمانگاه مجزایی با ورودی و پذیرش جداگانه به عنوان درمانگاه کرونا راه اندازی کردیم در نتیجه مریض هایی که مشکوک به کرونا هستند مسیر شان با مراجعه کنندگان دیگر تفاوت دارد.
همچنین در تمامی قسمت ها فاصلهگذاری های فیزیکی اجتماعی گذاشته شده و در حد امکان تمام بیمارانی که بستری می شوند توسط پزشکان عفونی ویزیت میشوند، اگر لازم باشد تست برای آنها فرستاده می شود یا سیتی اسکن
می شوند تا این موارد بدون علامت حتی موارد ناقل زودتر شناسایی بشوند.
از طرف دیگر ما در بخش درمان یک آی سی یو و یک بخش را اختصاص به بیماران کرونایی دادیم که تمام این بیماران از همدیگر فاصله شان بیش از ۲ متر است به علاوه اینکه حتماً حفاظی دور هر مریض قطعی یا مشکوک کشیده می شود حفاظ های نایلونی دور استیشن ها نصب شده است.
مدیر عامل بیمارستان شهدای هفت تیر اظهار کرد: شکر خدا کادردرمان واقعاً سنگ تمام گذاشتند و جا دارد از همه آنها تشکر کنم، همکاران عزیز در طی این چند ماه من شاید بتوانم به جرات بگویم که حتی یک روز هم استراحت نداشتند .
وی تصریح کرد: در بحث اورژانس کاری که کردیم ورودی ها را تغییر دادیم اتاق ایزوله فشار منفی در اورژانس ایجاد کردیم عملاً بیمار مریض های مشکوک را در اتاق منفی نگهداری کردیم تا شانس انتقال ویروس به افراد دیگر بسیار کم شود ومسیرهای حرکت کاملا مشخص با برانکارد های مخصوص کاملاً پوشیده شده جهت مریض های مشکوک تاویروس به افراد سالم منتقل نشود.
همچنین سعی کردیم که در اورژانس و چه در بخش ها سرعت تعیین تکلیف بیماران را بالاببریم تا زمان ماندگاری مریض داخل بیمارستان کمتر شود .
دکتر زارع در خصوص تامین لوازم بهداشتی و تجهیزات اعلام کرد: از لحاظ تامین اقلام بهداشتی دستکش و گان و کلاه روکفشی نیز به وفور تهیه، تولید و توزیع شده است این وسایل معمولا ازسه منبع تهیه می شود، یا خریداری شده از مجموعه مدد و دانشگاه و یا از طریق کمک های خیرین و خیر یه ها تهیه شده و یا بخشی را خودمان در بیمارستان تولید میکنیم.
وی اشاره داشت : ما مقدار زیادی گان و لباس سرهمی با کیفیت بالا و استاندارد در بیمارستان تولید کردیم که با کیفیت خیلی خوب تولید شده است و از روز اولی که این ویروس شناخته شد و هنوز به ایران نیامده بود بروشورهای آن را تهیه کرده در بیمارستان بین بیماران توزیع میکردیم، در نتیجه اتفاقی که افتاده این فرهنگ سازی از طریق آموزش مجازی به بیماران و یا با توزیع پمفلت های مختلف و همچنین به صورت شفاهی درحال انجام است.
زارع در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: در خصوص مراجعات در چند روز اخیر باید گفت که مراجعات زیاد شده حتی از مراحله اول این بیماری ولی اکثر پروتکل ها دارد به سمت درمان در منزل می رود و سعی بر این است که مریض هایی را بستری کنیم که واقعاً حال خوبی ندارند.
وی گفت: اما فرقی که ما با بقیه بیمارستانها داریم این است ما یک مرکز تروما هستیم و تفاوت ما با بیمارستانهای دیگر در این است که مراجعه کنندگان ما اورژانسی هستند و باید قبل از اینکه آنها را برای درمان بیماری اصلی پذیرش کنیم باید ابتدا علایم و اثرات کرونارا از بین ببریم و سپس انتقال به بخش و درمان آن را داشته باشیم حالا خیلی از این دست بیماران یا دارای علائم هست یا نیستند برخی از بیماران خود اطلاع دارند و برخی اطلاع ندارند همکاران بخش عفونی ما تمام بیمارانی را که در بیمارستان پذیرش می شوند را بستری می کنند ، آن را ویزیت می کنند چنانچه علائمی داشته باشند برای آنها سیتی اسکن یا آزمایشهای مختلف و مرتبط را تجویز می کنند.
دکتر زارع افزود: تعداد مراجعه کنندگان و پذیرش و بستری در این بیمارستان نسبت به دوره اول زیاد شده است مخصوصا در این چند روز گذشته کادر درمان ما با توجه به خدماتی که ارائه می دهند مجزا از مردم نیستند و تا کنون حدود ۴۰ نفر از این تلاشگران اصیل سلامت به این بیماری آلوده شدهاند .
مدیرعامل بیمارستان هفت تیر به مراجعین این مرکز توصیه کرد: که موارد بهداشتی اعلام شده را بطور دقیق اجرا کنند .وی تاکید کرد: ما باید فاصله فیزیکی رعایت کنیم رفت و آمدهای غیر ضروری را حذف کنیم محلول ضدعفونی کننده همراه خود داشته باشیم ماسک بزنیم از دستکش استفاده کنیم اگر به جاهای غریب همانند مراکز خرید مراجعه می کنیم بعد برگشت لباس را بشوییم.
همچنین علاوه بر رعایت کردن نکات ساده بهداشتی مایعات زیاد مصرف کنیم در هنگام عطسه و سرفه حتما با دستمال جلوی آن را بگیریم تا سرعت انتشار آن را بگیریم و رعایت این مسائل بهداشتی در حد بسیار زیادی کمک می کند که مبتلا نشویم.
اگر ما علامت های خفیف داریم خودمان را قرنطینه کنیم فاصله فیزیکی را رعایت کنیم در صورت ماندن در قرنطینه شرایط را کاملاً رعایت کنیم تا به اعضای خانواده منتقل نشود و اگر در صورتی که احساس کردیم حال ما به وخامت گذاشته شده است یا کوفتگی شدید داشتیم باید به پزشک مراجعه کنیم و دارو مصرف کنیم و اگر لازم باشد برای انجام تست ها و آزمایش مختلف تحت نظر باشیم.
دکتر زارع ذکر کرد: میزان کشندگی این بیماری کم است ولی میزان واگیری آن بالاست لذا بر نیروهای درمان ما فشار ایجاد میکند و باعث خستگی و افت شدید کارایی آنها میشود در نتیجه جامعه دچار خطر می شود .
پس ما باید سعی کنیم مسائل ساده بهداشتی را رعایت کنیم اگر هم دچار بیماری شدیم استرس نداشته باشیم چراکه این بیماری کشندگی فوقالعاده پایینی دارد.
خبر همتی