عمومی | موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

چاپ نشریه ترویجی با توجه به محدودیت منابع آب و خاک و همچنین نوسانات تولید گندم کاربرد آردهای جایگزین گندم از جمله تریتیکاله جایگاه ویژه ای در محصولات نانوایی پیدا کرده است

با عنایت به محدودیت منابع آب و خاک و همچنین نوسانات تولید گندم کاربرد آردهای جایگزین گندم از جمله تریتیکاله جایگاه ویژه ای در محصولات نانوایی پیدا کرده است. مراکز بین المللی تحقیقاتی از جمله "سیمیت" در سالهای اخیر موفق شده اند لاین های متعدد و متنوعی از تریتیکاله برای شرایط اقلیمی مختلف دنیا را تولید نمایند. در این نشریه سعی شده است درصد اختلاط مناسب به منظور جایگزینی آرد گندم با تریتیکاله و لاین مناسب تریتیکاله برای تولید انواع محصولات پخت (نان، کیک، دونات و بیسکوئیت) بررسی و تعیین گردد. برای بهبود کیفیت و ماندگاری بیشتر از افزودنی های مجاز از جمله صمغ های بومی استفاده شده است. تولید این نوع محصولات علاوه بر اثرات اقتصادی و کشاورزی مذکور موجب تولید محصولات متنوع تغذیه ای در سبد کالای مصرف کنندگان فرآورده های نانوایی خواهد شد. این نشریه به همت سرکار خانم دکتر زهرا شیخ الاسلامی، دکتر مهدی کریمی و دکتر مهدی قیافه داودی اعضای هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی خراسان رضوی و همکاری جناب آقای دکتر مسعود قدسی از بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی خراسان رضوی تدوین گردیده است .