گفتگو با معاون بین الملل دانشگاه به مناسبت روز «گفتگو و تعامل سازنده با جهان»
به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ به مناسبت ۲۳ تیرماه که مصادف با سالروز تصویب برجام است، و روز «گفتگو و تعامل سازنده با جهان» نامگذاری شده است، مصاحبه کوتاهی با دکتر مهدی مقتدائی، معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران، صورت گرفته است که فرازهایی از آن در زیر آمده است:
• آقای دکتر هدف از نامگذاری این روز را چه می دانید ؟
همانگونه که آقای رییس جمهور در بزرگداشت این روز ابراز کردند، جمهوری اسلامی ایران در این روز تاریخی به همه دنیا ثابت کرد همانطور که در میدان جنگ قادریم در برابر توطئههای جهانی بایستیم و با آنها مقابله کنیم، در صحنه سیاسی، حقوقی و فنی هم این توان و پتانسیل را داریم و میتوانیم بخوبی از حقوق ملت دفاع کنیم. جمهوری اسلامی ایران از این آزمون بزرگ سرفراز بیرون آمد و به همه جهانیان ثابت کرد که اهل گفتگو، مذاکره و تعامل سازنده با جهان و حتی با ابرقدرتهاست. نامگذاری سالروز برجام بعنوان روز تعامل سازنده با جهان، یادآور صلابت و استواری کشور عزیزمان ایران در عرصه بین الملل و دفاع از حقوق حقه ملت و کشورمان در مجامع جهانی است.
• به عنوان یک ایرانی و یک شخصیت فرهیخته و علمی ، نظر جنابعالی در مورد نتایج و پیامدهای تعامل با جهان را چگونه ارزیابی می کنید ؟
کشور ایران با توجه به موقعیت استراتژیکی که در جهان و بخصوص در منطقه خاور میانه دارد، از دیرباز مورد توجه کشورهای مختلف از جمه کشورهای دوست و همسایه بوده است. رویکرد مسئولین کشور نیز همواره بر پایه تعامل نزدیک با کشورهای جهان و از جمله کشورهای دوست و همسایه بوده و همزمان با آن شریکی قابل اعتماد برای همسایگان خود بوده و خود را متعهد به تعامل دیپلماتیک میداند. چنانچه اکنون ۵ سال پس از تصویب برجام مشخص شد که تنها کشوری که تمام و کمال به تعهدهای خود جامه عمل پوشانید ایران بود و تنها کشوری که آن را کاملا نقض کرد کشور آمریکا بود. ایران با عملکرد خود ماهیت واقعی آمریکا و کشورهای اروپایی را بر جهانیان آشکار نمود و نشان داد جمهوری اسلامی ایران نه تنها اهل تعامل و گفتگو در هر سطحی در جهان است بلکه بر کلیه تعهدات خود پایبند بوده و کشوری قابل اعتماد است.
• آیا به نظر شما تعامل با جهان، به صلح و ثبات در منطقه کمک می کند؟
بی تردید پاسخ پرسش شما «بله» است. ایران کشوری قدرتمند با منابع گسترده و توان علمی و فنی بسیار بالاست و همزمان دارای رویکرد گفتگوی سازنده با تمامی کشورهای جهان است. این امکانات بالقوه، کارشناسان و دیپلمات های کشورمان را قادر می سازد از موضع برابر و با قدرت و صلابت وارد گفتگو با کشورهای دیگر شوند و با برقراری روابط دوستانه و متوازن با جهان، چالش ها را از طریق گفتوگوهای واقعی بر اساس احترام متقابل حل و فصل نمایند که این امر منتج به صلح و ثبات در جهان و بویژه در منطقه می شود. برجام به عنوان یک توافق بین المللی نمونه بارزی است که نمایانگر جدیت و عملگرایی ایران در برقراری صلح و ثبات در جهان می باشد که با خروج بیمسئولانه کشور آمریکا از این توافق به این دستاورد چندجانبه آسیب جدی وارد ساخت. نمونه دیگری از عزم ایران در جهت گفتگوی سازنده با جهان، «پویش امید» است که مدت ها پیش با هدف برقراری صلح فراگیر در خاورمیانه پیشنهاد داده است که نشانگر اعتقاد همیشگی ایران به گفتوگو می باشد.
• به نظر شما نقش دانشگاه های کشور در جهت پیشبرد هدف ها و سازندگی و هم چنین تعامل و گفت و گو با جوامع چه میتواند باشد؟
با توجه به ماموریت دانشگاه ها و اساتید در حوزه آموزش و ایجاد سلسله ارتباطات هدفمند ؛ دانشگاه علوم پزشکی ایران با رویکرد تعامل و گفت گو در جوامع بین المللی در طی سال های گذشته و حال به گسترش ارتباطات سازنده با کشور ها و سازمان های بین المللی پرداخته است. از جمله فعالیت های این دانشگاه انعقاد تفاهم نامه و قراردادهای متعدد با دانشگاه های معتبر بین المللی به منظور تعامل در حوزه های علمی ، پژوهشی ، حضور در اجلاس روسای دانشگاه های برتر جمهوری اسلامی ایران و روسیه در سال ۹۹، عضویت و فعالیت های بین المللی در کنسرسیوم ۵ دانشگاه برتر کشور، برگزاری و شرکت در وبینارهای تخصصی علمی و آموزشی با دانشگاه های کشور های ایتالیا و پرتغال و بلژیک و...، ایجاد اتاق همکاری های علمی ایران-ایتالیا می باشد.
• چشم انداز دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۹۹ برای گسترش ارتباطات چیست؟
از جمله برنامه های مهم دانشگاه علوم پزشکی ایران در این حوزه می توان به برگزاری وبینارهای تخصصی با دانشگاه های عضو اتحادیه اروپا پروژه Erasmus و افتتاح اتاق همکاری ایران-هلند و افتتاح شعبه ۲ پردیس بین الملل در منطقه آزاد اروند و برگزاری دوره های مشترک علمی و آموزشی با کشور های همسایه از جمله پاکستان، افغانستان، عراق و... اشاره کرد. همچنین دانشگاه در نظر دارد تا با ایجاد همکاری باموسسات معتبر در جهت جذب دانشجویان خارجی از کشور های هند ، لبنان ، پاکستان اقدام نماید.