عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

تشریح آخرین وضعیت بیماری کرونا و مصوبات ستاد استانی کرونا در برنامه چشم‌انداز

وبدا؛ آخرین وضعیت بیماری کرونا و مصوبات ستاد استانی کرونا در چهارمحال و بختیاری در برنامه چشم‌انداز مرکز استان بررسی شد.
به گزارش وبدا؛ برنامه تلویزیونی چشم‌انداز مرکز صدا و سیما استان چهارمحال و بختیاری با حضور استاندار چهارمحال و بختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و دادستان عمومی و انقلاب شهرکرد در تاریخ ۱۹ تیرماه سال ۹۹، تشکیل شد.
در این برنامه درخصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا و تمهیدات اندیشیده شده در این خصوص بحث و تبادل نظر شد.
اقبال عباسی در این برنامه گفت: سه محور اصلی در مقابله با بیماری کرونا وجود دارد، ابتدا بحث حاکمیت و مدیریت است که باید بیماری را مدیریت کنند، دوم بحث مردم است که همکاری و همراهی آنان لازم است و دیگری هم بحث رسانه‌ها است که در این مدت رسانه‌ها به خوبی عمل کردند.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه مدتی سخت‌گیری‌های زیادی انجام گرفت و وضعیت استان نسبت به سایر استان‌ها بهتر بود و هم‌اکنون نیز این چنین است، افزود: بعد از مدتی به نوعی گرفتار سهل‌انگاری شدیم، مسافرت‌ها زیاد شد، شرایط عادی‌انگاری شد و... تاجایی که در حال حاضر وضعیت بیماری اوج گرفته و به موازات آن سخت‌گیری‌ها نیز تشدید خواهد شد.
وی با بیان اینکه در مقابله با کرونا علاوه بر وظیفه مدیران و مسوولان دستگاه‌های اجرایی یک وظیفه مهم و اساسی بر عهده عموم مردم است ادامه داد: اگر همراهی و همکاری مردم نباشد هرچقدر تصمیمات سخت‌گیرانه گرفته شود به نتیجه نخواهیم رسید.
عباسی با تاکید بر اینکه اخیرا به این نتیجه رسیدیم که در برخی موارد باید با تحکم بیشتری رفتار کنیم، عنوان کرد: در استان اصناف به خوبی همراهی کرده و شب عید که دوران طلایی کسب و کار اصناف بود را تعطیل کردند.
استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: باید در کنار بیماری به معیشت مردم نیز توجه می‌کردیم، ولی در کنار این بازگشایی‌های اصناف مشاهده شد، تجمعات، جشن‌ها، مراسم ترحیم و... همگی فعال شدند، ۷۰ درصد ابتلا به کرونا در استان به دلیل همین مراسمات بوده است، بنابراین تصمیماتی گرفته شد مبنی بر اینکه اجازه ندهیم پنجشنبه‌ها در آرامستان‌ها تجمع شود، به چاپخانه‌ها تاکید شد در آگهی‌ها تاریخ و ساعت مراسم را اعلام نکنند، به شهرداری‌ها اعلام شد تنها افراد نزدیک آن هم فقط برای کفن و دفن در آرامستان‌ها حضور داشته باشند، مقرر شد سازمان بازرسی و اداره کل بازرسی استانداری استان به ادارات سرکشی کند تا حتما پروتکل‌ها در این اماکن رعایت شود، به مدیران ابلاغ شد تا حد امکان ادارات را خلوت‌تر کنند و از فرصت‌هایی مثل مرخصی تشویقی، دورکاری و... استفاده کنند.
وی اضافه کرد: همچنین تصمیم بر آن شد تا معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نظارت‌های خود را بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تشدید کند، دستور پلمپ واحدهای متخلف صادر شود و ادارات نیز از هرگونه جلسه، همایش، گردهمایی و.... پرهیز کنند.
عباسی تصریح کرد: هنر مدیران و رسانه‌ها باید همراه کردن مرم برای مقابله با ویروس کرونا باشد، باید به یکدیگر کمک کنیم تا آلودگی و گرفتاری به بیماری کمتر شود، این کمک‌ها به این صورت است که رعایت پروتکل‌های بهداشتی را داشته باشیم، از خانه کمتر بیرون بیایم، از حضور در مراسمات جشن، ترحیم و مکان‌های اداری و پرتجمع پرهیز کنیم.
استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: رعایت از سوی عموم مردم مهم‌تر از تصمیمات حاکمیتی است.
وی با اشاره به اینکه توزیع کالاهای اساسی که ماسک هم در این قالب می‌گنجد بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری است، افزود: ابتدا که ماسک در سطح کشور کمبود داشت، اولویت به مجموعه بهداشت و درمان اختصاص داده شد.
در ادامه برنامه چشم‌اندازعبدالرضا علیمحمدی نیز گفت: در ستاد کرونا تصمیم گرفته شد، تجمعات شامل مراسمات ترحیم و جشن‌ها مدیریت شده، به حداقل برسند و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی انجام شوند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرکرد با اشاره به اینکه مردم در چهارمحال و بختیاری به خوبی به دستورالعمل‌های بهداشتی توجه می‌کنند، افزود: پیگیر نحوه اجرای مصوبات ستاد استانی کرونا هستیم و اگر مواردی باشد که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند با استفاده از نیروی انتظامی و تیم‌های نظارتی مرکز بهداشت با آن‌ها برخورد و حتی موارد خاطی پلمپ خواهند شد.
وی ادامه داد: از همان ابتدای شیوع بیماری کرونا دستگاه قضایی در کنار دستگاه‌های اجرایی حضور داشت چراکه اجرای بسیاری از مصوبات ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا منوط به دستورات قضایی است.
علیمحمدی از مردم استان چهارمحال و بختیاری تقاضا کرد: در بحث بیماری کرونا رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را داشته باشند چراکه اگر فردی به دلیل عدم رعایت این پروتکل‌ از سوی عده‌ای به بیماری کرونا مبتلا شود، افراد سهل انگار مسبب هستند و باید جبران خسارت کنند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرکرد اضافه کرد: اگر کسی رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را نکند، دستگاه قضا ورود کرده و با فرد خاطی به عنوان تهدید کننده بهداشت عمومی برخورد صورت می‌گیرد.