عمومی | دانشگاه علوم پزشکی ایران

پنجمین اجلاس روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه برگزار شد/ راه اندازی کارگروه علوم پزشکی ایران و روسیه در دانشگاه علوم پزشکی ایران

پنجمین اجلاس روسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد. رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در این نشست از راه اندازی کارگروه علوم پزشکی مشترک با دانشگاه‌های روسیه در در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، روسای چهارده دانشگاه برتر ایران و روسیه در این نشست مجازی که با حضور وزاری علوم و سفرای هر دو کشور هفدهم تیر ۱۳۹۹ برگزار شد، گزارشی از همکاری‌های مشترک علمی، پژوهشی و دانشگاهی ارائه کرده و همچنین راه‌های توسعه روابط دانشگاهی و علمی بین دو کشور به ویژه در شرایط همه‌گیری کرونا، بهره گیری از تجربه‌های مشترک در زمینه علوم و فناوری و نیز فرصت‌های نوین آموزشی را بررسی کردند.
دکتر جلیل کوهپایه زاده نیز در پنجمین اجلاس روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران یازده دانشکده مستقل و بیش از ۹ هزار دانشجو و بیش از یک هزار عضو هیئت علمی دارد، خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ‌ایران می‌تواند در شرایط کنونی با دانشگاه‌های روسیه در ارتباط باشد و از طریق فضای مجازی تجربیات خود را به اشتراک بگذارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: ما کلینیک های آموزشی داریم که می‌توان آموزش‌ها را با دانشگاه‌های روسی که رشته‌هایی مثل پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پیراپزشکی، علوم رفتاری، مامایی و پرستاری دارند، به اشتراک گذاشت.
وی خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم تجربه های حاصل از فعالیتهای پزوهشی انجام شده با موضوع ویروس کووید ۱۹، در خصوص تولید واکسن و دارو را نیز با دانشگاه های روسیه به اشتراک بگذاریم.
دکتر کوهپایه زاده در ادامه گفت: تعاملات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور روسیه می‌تواند در حوزه های دیگر اعم از برگزاری دوره‌های کوتاه مدت آموزشی، انجام پروژه‌های مشترک، تبادل استاد، اعزام دانشجو و غیره اتفاق بیفتد.
وی حوزه تحقیق، توسعه و تجهیزات علوم پزشکی را از دیگرزمینه‌ها برای همکاری‌های مشترک دانشگاه علوم پزشکی ایران با دانشگاه‌های علوم پزشکی روسیه دانست و افزود: با توجه به شرایط ایجاد شده به دلیل شیوع کرونا می‌توانیم در حوزه تولید و توسعه وسایل حفاظت فردی و همچنین تجهیزات آزمایشگاهی با دانشگاه‌های کشور روسیه همکاری داشته باشیم که این امر در حوزه وسایل تنفسی و کمک تنفسی نیز می‌تواند انجام بگیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: تبادل تجربیات مدیریتی نیز در بحران ناشی از کرونا می‌تواند به عنوان یکی از سرفصل های تعامل بین دانشگاه‌های کشور روسیه و ایران در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه تدوین پروتکل‌های علمی در حوزه‌های تشخیصی، درمان و پیشگیری از کرونا و همچنین بیماری‌های تنفسی می‌تواند از دیگر موضوعات قابل بحث و مشترک بین دانشگاه‌های علوم پزشکی روسیه و دانشگاه ایران باشد، تصریح کرد: این موضوع نیز قابلیت پیگیری در سطح دانشگاه‌های بین المللی و خارجی را دارد.
دکتر کوهپایه زاده در ادامه از راه اندازی کمیته علوم پزشکی مشترک با دانشگاه‌های روسیه در دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد و گفت: این کمیته می‌تواند در موضوعات مورد بررسی و پیگیری مشترک بین دانشگاه‌های دو کشور نقش تاثیرگذاری داشته باشد و حتی میتواند اصالت فعالیت‌های دانشگاهی را چندین برابر افزایش بدهد.
بنا بر این گزارش در این وبینار، کاظم جلالی؛ سفیر کشورمان اظهار کرد: تشکیل اتحادیه دانشگاه‌های برتر دو کشور را نویددهنده عمق روابط دو کشور که باعث رسیدن به فهم و زبان مشترک بین دو ملت خواهد شد.
وی افزود: امروز روابط ایران و روسیه در ابعاد نظامی، سیاسی، دفاعی و امنیتی رو به گسترش است. اما به لحاظ فرهنگی نیاز است تا بر روی اشتراکات، با هدف نزدیکی دو ملت همکاری کنیم و در این راستا زبان علم، فن‌آوری و دانش بهترین زبان نزدیکی دو کشور است.
دکتر جلالی در بخش دیگری از سخنان خود تبادل دانشجو و تقویت زبان روسی در ایران و زبان فارسی در روسیه و برگزاری گردهمایی‌هایی بدین منظور در دو کشور را، عامل گسترش بیشتر روابط فرهنگی بین دو ملت دانست.