ارزیابی بیمارستان پوست رازی توسط تیم ستاد مرکزی معاینه فنی ساختمان کشور
به گزارش روابط عمومی بیمارستان پوست رازی؛ مهندس فرنام خجسته فر مدیر ستاد مرکزی معاینه فنی ساختمان کشور، روز دوشنبه 20 فروردینماه 97 در دومین روز از بازدید ایمنی ساختمان بیمارستان رازی، به بیان عملکرد و اهداف این سازمان در حوزه سلامت ساختمان کشور پرداخت.
مهندس خجسته فر با اشاره به انجام بهموقع معاینه فنی ساختمانهای در حال بهرهبرداری و شناسایی خطرات و آسیبهای ساختمان در جهت افزایش سطح ایمنی ساختمانها اظهار داشت: قریب یک سال و نیم است که ستاد مرکزی معاینه فنی کشور فعالیت خود را در حوزه سلامت ساختمان کشور شروع کرده است و این مرکز با دارا بودن تیمها و گروههای مهندسی، بازرس مکانیک، بازرس برق و بازرس سازه این فعالیت را در حوزه ساختمانهای در حال بهرهبرداری آغاز کرده است. خوشبختانه در این مدت توانستیم در حوزه سلامت ساختمان بهویژه در بحث سلامت ساختمانهای درمانی این کار را بهصورت جدی دنبال کنیم. قریب چهار ماه است که این فعالیت را در بخش درمانی آغاز کردیم و پیشگیری از حوادث در ساختمانهایی که خدمترسانی میکنند از اهداف این ستاد است.
مدیر ستاد مرکزی معاینه فنی ساختمان کشور در ادامه افزود: در دو سال گذشته، بیش از 20 مورد آتشسوزی چه در مراکز درمانی کشور و چه غیر درمانی، در استانهای مختلف و در فصول مختلف سال به وقوع پیوسته که این آمار، آمار بسیار تکاندهندهای است. درصدد هستیم این کار را بهصورت جدی دنبال کرده و شناسنامههای ایمنی هرکدام از مراکز درمانی را صادر و به طبع آن پلاکهای معاینه فنی نیز الصاق شود.
وی با اشاره به آییننامههای ابلاغی از سوی وزارت راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: اولین بار است که پلاک معاینه فنی ساختمان در کشور صادر میشود که کارش یک ممیزی دقیق در حوزه سلامت ساختمان است و قرار بر این است که ان شاالله بر اساس مقررات ملی ساختمان پیش برویم و آنچه که آییننامههای ابلاغی از سوی وزارت راه و شهرسازی و دستورالعملها و شیوهنامههایی که مقررات ملی ساختمان مصوب میکند پیادهسازی شود.
مهندس خجسته فر به ارائه عملکرد پیشگیرانه این تیم پرداخت و افزود: حوزه ایمنی در ساختمان یک طرح بسیار جامعی است که یکی از فرایندهای آن بحث ارتقاء سطح ایمنی میباشد و یکی از اولویتهایی که در این حوزه انجام میدهیم مبحث 22 است که یکی از مبحثهایی است که تاکنون در کشور پیادهسازی نشده است و در این راستا این فعالیت را در اولویتهای کارها قرار دادهایم.
برای نخستین بار در سطح کشور و در مراکز درمانی، دستگاههایی رونمایی شده که شامل دستگاه پرتونگاری صنعتی و سازهای، دستگاه نشتیاب گاز، دستگاه عیبیاب برق است و قریب به 18 مورد از این دستگاهها را وارد کشور کردیم که در سطح کشور و استانها کاربرد دارد که البته برای هرکدام از این دستگاهها دورههای آموزشی خاصی نیز برای همکارانمان برگزارشده است.
ان شاالله بتوانیم سطح ایمنی و سلامت ساختمانهای در حال بهرهبرداری را ارتقاء داده و دیگر شاهد آتشسوزی ساختمانهایی مثل پلاسکو و ساختمانهایی که یا در آتشسوزی و یا زلزله مثل کرمانشاه فروبریزد نباشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: قطعاً اولویت ما ساختمانهایی است که مردم در آن تردد بیشتری دارند. الحمدالله در مدتی که در مراکز درمانی این فعالیت شروعشده قادر بودیم خیلی از موارد خطر را شناسایی و رصد کرده و آنها را رفع کنیم. توصیه ما این است که ان شاالله تمام کارکنان بیمارستانها اعم از خدماتی، کادر پزشکی و مدیریتی بروز باشند. در این آموزش قطعاً اطلاعرسانی بیشتری را توسط پوستر، بروشور یا همایش و مانور خواهیم داشت که امیدواریم تمامی افراد به سطح آمادگی لازم برسند.
مدیر ستاد مرکزی معاینه فنی ساختمان کشور در پایان از همکاری تیم بیمارستان رازی تشکر و قدردانی کرد.
خبر و عکس: فریبا حفیظی