عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

نماینده تام الاختیار وزیربهداشت در مناطق زلزله زده:لزوم همکاری سازمانهای ذیربط درمقابله با عوامل تهدید کننده سلامت/احتمال افزایش بیماریهای گرمسیری در مناطق زلزله زده


نماینده تام الاختیار وزیربهداشت در مناطق زلزله زده با بیان اینکه با آغاز فصل گرما، ممکن است، بیماری های گرمسیری افزایش پیدا کند، از سمپاشی یک میلیون و 100 هزار متر مربع از مناطق زلزله زده به منظور دفع حشرات موذی و خزندگان خبر داد و گفت: مدیریت بهداشت و حفظ سلامتی مردم در این مناطق نیازمند توجه و کمک بیشتر از سوی دهیاری ها، بخشداری ها، شهرداری ها، آبفا و بنیاد مسکن است.

دکتر طیب قدیمی در گفت و گو با وبدا، درخصوص جزییات سفر به کرمانشاه و بازدید از مراکز بهداشتی و درمانی و محل اسکان مردم زلزله زده، گفت: در ایام تعطیلات نوروز، طبق آمادگی هایی که قبل از آغاز این ایام صورت می گیرد، خدمات بهداشتی و درمانی به مردم ارائه می شود، اما در مناطق زلزله زده به دلیل شرایط خاصی که مردم دارند، سعی شد، کمبودی وجود نداشته باشد، لذا تمامی تخصص های مورد نیاز توسط دانشگاه علوم پزشکی کردستان برای بیمارستان سرپل ذهاب تامین شد.

وی با بیان اینکه تعدادی نیروی متخصص و پزشک عمومی نیز از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان شرقی به مناطق زلزله زده اعزام شدند، افزود: در ایام نوروز، 377 عمل جراحی و بالغ بر 10 هزار ویزیت در این مناطق انجام شده است.

دکتر قدیمی با بیان اینکه مراکز بهداشتی در ایام نوروز در این مناطق فعال بوده است، خاطرنشان کرد: غیراز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، نظارت های بهداشت محیط در مناطق زلزله زده، از لحاظ دفع پسماندها، زباله ها، فاضلاب ها و همچنین تامین آب آشامیدنی سالم با قوت ادامه داشت و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با برنامه ریزی های قبلی به خوبی شرایط را مدیریت کرد. علاوه براینها ارائه خدمات سلامت روان در ایام نوروز نیز فعال بود.

نماینده تام الاختیار وزیربهداشت در مناطق زلزله زده درخصوص بازسازی بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی در مناطق زلزله زده تصریح کرد: مقاوم سازی بیمارستان سرپل ذهاب که در جریان زلزله آسیب دیده بود، از بهمن ماه سال 96 آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ماه امسال به پایان خواهد رسید.

وی افزود: بیمارستانی که قرار بود توسط خیرین کاشان در شهرستان سرپل ذهاب ساخته شود، در مراحل مشاوره قرار دارد، زمین آن آماده تحویل است و چنانچه کارهای مشاوره و نقشه با کمک منابع فیزیکی وزارتخانه و همت خیرین به پایان برسد، عملیات ساخت و ساز آغاز می شود.

دکتر قدیمی درخصوص ساخت خانه های بهداشت در مناطق زلزله زده گفت: 50 درصد از خانه های بهداشتی که نیازمند تعمیر بود، آماده شده و مابقی تا 15 اردیبهشت به پایان می رسد، همچنین خانه های بهداشت که باید توسط خیرین احداث شود نیز هنوز در دست ساخت است.

نماینده تام الاختیار وزیربهداشت در مناطق زلزله زده گفت: طی ارزیابی های کارشناسی مشخص شد، اسکلت کلی بیمارستان آسیب دیده شهرستان قصرشیرین صدمه ندیده است و فقط دیوارهای داخل بخش ها آسیب دیده و تخریب شده که تعمیر آن نیز آغاز خواهد شد، علاوه براین عملیات ساخت بیمارستانی که توسط وزارت راه و شهرسازی در دست اقدام است، به خوبی پیش می رود و تا نیمه ابتدایی سال جاری تحویل خواهد شد.

وی با بیان اینکه کار مقاوم سازی بیمارستان آسیب دیده شهرستان اسلام آباد آغاز خواهد شد، گفت: با انجام عملیات مقاوم سازی مشکل کمبود تخت در این شهرستان مرتفع خواهد شد.

دکتر قدیمی درخصوص اقداماتی که درجهت بهداشت محیط در این مناطق صورت گرفته است، اظهارداشت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مسئول نظارت بر بهداشت محیط، هدایت فاضلاب و دفع پسماند در مناطق زلزله زده است، به همین منظور، بیش از یک میلیون و 100 هزار متر مربع از مناطق تحت سمپاشی قرار گرفته است، تا از انتشار میکروارگانیسم های بیماری زا و تجمع حشرات موذی، جوندگان و گزندگان مخصوصا در محل دپوی زباله، جلوگیری به عمل آید.

نماینده تام الاختیار وزیربهداشت در مناطق زلزله زده با بیان اینکه با آغاز فصل گرما، ممکن است، بیماری های گرمسیری افزایش پیدا کند، خاطرنشان کرد: دهیاری ها، بخشداری ها، شهرداری ها، آبفا و بنیاد مسکن نیز باید در این مقوله کمک کنند، تا قبل از گرمای هوا، بتوان آمادگی لازم را جهت مقابله با هرگونه عاملی که سلامت مردم در مناطق زلزله زده را تهدید می کند، کسب کرد.