مهارت کاربردی یکی از نیازهای اصلی مستعدان است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ به منظور اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان و با توجه به اهمیت و جایگاه نیرویانسانی بهویژه نخبگان در زنجیره تولید و مهارتافزایی، بنیاد نخبگان استان اصفهان و ادارهکل آموزش فنیوحرفهای استان تفاهمنامهای را با موضوعات «کارآفرین مهارتبنیان» و «طرح آموزش دوگانه» امضا کردند.
در مراسم امضای این تفاهمنامه، منصور شریعتی؛ رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان با اشاره به تعریف و جایگاه نخبه، گفت: نخبگان افرادی هستند که علاوه بر بهره مندی از ویژگیهای ذهنی و شخصیتی برجسته، در رشته خود به تخصص و خبرگی رسیدهاند و همچنین دارای اثرگذاری بارز در پیشرفت کشور هستند.
وی افزود: با این تعریف صاحبان ایده، مخترعان و افراد باهوش، بااستعداد و خلاق را میتوان «صاحب استعداد برتر» نامید .
رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته علاوه بر داشتن علم، به مهارت افراد نیز توجه خاصی میشود، ادامه داد: در ایران نیز مهارت از نیازهای مهم و کاربردی مستعدان برتر است و به همین دلیل باید مهارتهای کاربردی و واقعی به افراد آموزش داده شود.
شریعتی با بیان اینکه مهارتآموزی در کنار تعیین استانداردها و بهکارگیری آن از لازمههای پیشرفت کشور است، تصریح کرد: امید است بتوان پس از عقد این تفاهمنامه بین دو سازمان فنیوحرفهای و بنیاد نخبگان استان تعامل و همکاری سازندهای به وجود آید.
آرش اخوان؛ مدیرکل آموزش فنیوحرفهای استان اصفهان نیز اظهار داشت: در تفاهمنامه با بنیاد نخبگان اصفهان، هدف سازمان فنیوحرفهای این است که افراد صاحب ایده و مستعدی که به بنیاد ملی نخبگان مراجعه میکنند و خواستار بهرهمندی از امکانات مراکز کارگاهی هستند از طرف بنیاد به این سازمان معرفی شوند تا بتوانند جهت پیشبرد و به نتیجه رساندن ایده و طرح خود از امکانات فنی و تجهیزاتی این سازمان بهرهمند شوند .
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای استان اصفهان ادامه داد: دیگر طرحی که در این تفاهمنامه به آن اشارهشده است «طرح آموزش دوگانه» است. در این طرح آموزش اصناف بهویژه شاخه خدماتی و تولیدی در اولویت قرارگرفته است. در سیستم آموزش دوگانه، شغل موردنظر با همفکری بنگاههای اقتصادی تعریف میشود، سپس افراد بهصورت ویژه برای آن بنگاه خاص آموزش داده میشوند. در این روش، آموزش بر مبنای سفارش شغل صورت میپذیرد .