درخشش دانشجوی دانشگاه سلمان فارسی کازرون در نخستین جشنواره ملی شعر دانشجویی / وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به جشنواره: امید دارم دانشجویان، لحظههای درخشانی را در تلفیق اندیشه و عاطفه برآورند
سیدمهدی موسوینیا، دانشجوی مقطع دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، از سوی هیئت داوران نخستین جشنواره ملی شعر دانشجویی به عنوان مقام نخست در بخش شعرهای کلاسیک این جشنواره برگزیده و موفق شد از بین ۶۰۰ دانشجوی شرکت کننده از دانشگاههای سراسر کشور در این جشنواره، «تندیس رودکی» بخش شعرهای کلاسیک را به عنوان برجستهترین تندیس جشنواره ملی شعر دانشجویی، دریافت نماید.
بنا به گزارش روابط عمومی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، در مراسم اختتامیه این جشنواره که که به صورت مجازی و با حضور سعید بیابانکی، عبدالجبار کاکایی، اسماعیل امینی و همچنین عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار گردید، پیام سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نخستین جشنواره ملی شعر دانشجویی قرائت شد.
ایشان در پیام خود خاطر نشان نمودند: «دانشجویان ارجمند، خواهران و برادران، دختران و پسران فرهنگدوست و شاعرم
بیشک، یکی از شیرینترین و بهیادماندنیترین دورههای زندگی هر فردی، دوران دانشجویی و تحصیلات دانشگاهی است. از سویی دیگر، شعر همزاد ایرانیان است و هنر ملی ما، یعنی «شعر»، همواره بستری نیکو برای ابراز اندیشهها و عواطف پاک انسانی و الهی مردم این سرزمین بوده است.
دانشجویان ما موصوف به صفات ارزشمندی چون آزاداندیشی، آرمانخواهی، عدالتطلبی و دینمداری هستند و در همه دوران، میراث عظیم تمدن ایرانی – اسلامی ما با شعر شناخته میشود.
امید دارم که دانشجویان عزیز ما با درک و غنیمت دانستن این دو گوهر ناب، یعنی شعر و شاعری و دوران حضور در دانشگاه، در همراهی همیشگی خود با جامعه، لحظههای درخشانی را در تلفیق اندیشه و عاطفه برآورند و آینده را هر چه بیش، درخشانتر سازند».
در بخش دیگر نشست پایانی این جشنواره، علیرضا بهرامی، دبیر جشنواره ملی شعر دانشجویی، ضمن ارایه گزارشی از روند برگزاری جشنواره و با بیان این که ایده جشنواره شعر دانشجویی ایده باسابقهای بوده و ما آن را از رکورد خارج کرده و رونق تازهای به آن دادهایم گفت: خدا را شکر میکنم که با وجود همه اتفاقات گوناگونی که رخ داد ما به این نقطه رسیدهایم. تعدادی از رویدادهای پانزدهگانه ما در دانشگاههای شهرهای مختلف برگزار شد، ولی به دلیل شیوع ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن، محفل شاعران در مشهد، اصفهان و گیلان به سرانجام نرسید.
به گفته دبیر جشنواره شعر دانشجویی، حدود ۹۰۰ دانشجوی علاقهمند به شعر از طریق سامانهی در نظر گرفته شده جهت شرکت در این جشنواره ثبت نام کردند و حدود ۶۰۰ نفر مراحل شرکت در جشنواره را به صورت کامل طی کردند و در نهایت پس از بررسیها هفت نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند.
وی همچنین از دستاندرکاران برگزاری این جشنواره تقدیر کرد.
در پایان این نشست برگزیدگان و شایستگان تقدیر جشنواره ملی شعر دانشجویی در بخشهای مختلف به این شرح معرفی شدند:
شعر کلاسیک
تندیس رودکی: سیدمهدی موسوینیا (دکتری – دانشگاه سلمان فارسی کازرون – رشته زبان و ادبیات فارسی)
شایسته تقدیر: مارال دلدار (کارشناسی ارشد – دانشگاه علوم پزشکی شیراز – رشته ایمنیشناسی پزشکی)
شعر سپید و آزاد
تندیس رودکی: آرش شفاعی بجستان (دکتری – دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی – رشته علوم ارتباطات(
شایسته تقدیر: محمد عسکری (کارشناسی ارشد – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب – رشته مهندسی کامپیوتر؛ هوش مصنوعی و ربوتیکز(
ترانه
تندیس رودکی: صادق ابراهیمزاده لختکی (کارشناسی ارشد – دانشگاه دامغان – رشته علوم و فناوری نانو؛ نانوفیزیک(
تقدیر: ندارد
شعر ترجمه
تندیس: ندارد
تقدیر: مریم نفیسی راد (کارشناسی ارشد - دانشگاه علم و صنعت ایران – رشته شیمی؛ شیمیفیزیک(
طنز
برگزیده ندارد
تقدیر: حسین تقوی (کارشناسی ارشد – دانشگاه شهید بهشتی – علوم سیاسی(
شعر نیمایی
برگزیده ندارد