عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

تعاملات بین المللی مرکز شامل حضور در کنفرانس های بین المللی، اعزام به فرصت های پژوهشی، کارگاه های بین المللی و همکاری با بنیاد ملی نخبگان بوده است

" سلسله جلسات ارائه گزارش عملکرد سالانه سال ۱۳۹۸" مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، خرداد ماه سال جاری با حضور دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش­ و ترویج کشاورزی، حجت الاسلام و المسلمین سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، دکتر رسول زارع قائم مقام، معاونان و مدیران کل ستادی سازمان با دکتر حسن خمیس آبادی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، به صورت مجازی برگزار شد.

دکتر بازرگان رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ­با قدردانی از تلاش و فعالیت های ارزنده همکاران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کرمانشاه، اثربخشی طرح های تحقیقاتی در سال گذشته را خوب ارزیابی کرد وی زحمات همکاران در مقابله با حوادث و بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله  و جلوگیری از خسارات به مزارع تحقیقاتی، را ارزشمند دانست.

رئیس سازمان، با قدردانی از پیگیری مستمر ابلاغیه های سازمان و به انجام رساندن ماموریت های محوله در سال گذشته، به موضوع احداث باغات دیم توسط مرکز تحقیقات اشاره داشت و افزود: مرکز تحقیقات می تواند با مشارکت و استفاده از نظرات تخصصی موسسه های تحقیقاتی از جمله موسسه تحقیقات خاک و آب، گیاه پزشکی و یا حفاظت خاک و آبخیزداری، اقدام به احداث باغهای دیم نماید. در این حوزه  حفظ سرمایه گذاری بلند مدت با رعایت توصیه های فنی امری الزامی است همچنین در مدت انجام پروژه در باغات دیم، مستند سازی گام به گام از فعالیت ها، بهره برداران را برای ساخت باغات مشابه کمک می نماید.

دکتر بازرگان، کارهای مرکز درخصوص "تاسیس مرکز انجماد اسپرم گوسفند سنجابی در غرب کشور" (ایستگاه مهرگان) همچنین "توسعه جایگزینی گیاهان دارویی با آنتی بیوتیک های رایج در تغذیه طیور" را از طرح های بسیار خوب سال گذشته برشمرد و با اشاره به تولید "قارچ دارویی – خوراکی گانودرما" در آزمایشگاه کشت بافت برای اولین بار در استان کرمانشاه، آن را اقدام اثرگذار نام برد که لازم است در آینده به شرکت های دانش بنیان واگذار شود.

دکتر حسن خمیس آبادی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه در سخنان خود، گزارش عملکرد و فعالیتهای سال ۱۳۹۸ مرکز را بیان داشت وی تعداد پرسنل مرکز اعم از محقق هیات علمی و پرسنل غیر هیات علمی را ۱۶۸ نفر نامبرد که در ۹ بخش های تحقیقاتی شامل اصلاح و تهیه نهال وبذر، حفاظت خاک و آبخیزداری، اصلاح و تهیه بذرچغندرقند، خاک و آب، علوم دامی، گیاه پزشکی، جنگل و مرتع، اقتصادی و اجتماعی،  واحد ثبت و گواهی بذرونهال، فعالیت دارند.

رئیس مرکز، با تشریح حوزه پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها به بیان وضعیت پروژه های تحقیقاتی مرکز در سال ۱۳۹۸ به تفکیک بخش های تحقیقاتی پرداخت و مجموعه  آنها را ۱۸۵ طرح، از جمله طرح های ملی، مستقل، خاص استانی، تحقیقی – ترویجی و طرح های مشترک با دانشگاه نام برد.

وی تعاملات بین المللی مرکز تحقیقات را شامل حضور در کنفرانس ها و همایش های بین المللی (۱۹ مورد)، اعزام به فرصت های پژوهشی و مطالعاتی (۲ مورد)، برگزاری یا شرکت در کارگاه های بین المللی (۲ مورد)، همکاری با بنیاد ملی نخبگان (دعوت از اساتید ایرانی مقیم خارج از کشور /بکارگیری نخبگان مقیم ۲ مورد)، برشمرد.

دکتر حسن خمیس آبادی با تشریح دستاوردهای مرکز در سال گذشته افتخارات کسب شده را اعم از: عضویت در مجامع بین المللی، ملی و استانی (تعاملات، ۷ مورد) همچنین کسب نشان و جایزه های بین المللی، ملی و استانی (در راستای حل چالش بخش در استان ۱ مورد)، عنوان داشت.

رئیس مرکز، فعالیت در حوزه انتشارات تخصصی مرتبط با مسائل استان کرمانشاه را نظیر: گزارش نهایی پروژه های خاص دارای شماره فروست (۲ مورد)، کتاب معتبر دارای شماره شابک (۳ مورد)، نشریات فنی و مروری دارای شماره فروست در راستای حل چالش بخش (۲ مورد)، مقالات علمی و پژوهشی معتبر داخلی (۴۱ مورد) برشمرد همچنین یک مورد فناوری و دانش فنی قابل تجاری سازی مورد تایید دفتر امور فناوری مرتبط با مسائل استان، از اقدامات سال گذشته بوده است.

وی در خصوص تولیدات حاصل از پژوهش های فناورانه به "تولید هسته های اولیه والدین بذور" (گیاهان زراعی، سبزی و صیفی و گیاهان زینتی و مرتعی وغیره) در ایستگاه تحقیقاتی- تولید هسته های اولیه ارقام و پایه های درختان میوه (نهال) – تولید هسته های اولیه ارقام و پایه های درختان میوه و گیاهان زینتی، اندام های تکثیری (قلمه /پیوندک) – تهیه و تولید نقشه های موضوعی استانی، اشاره داشت.

دکتر حسن خمیس آبادی مشارکت در معرفی ارقام سال ۱۳۹۸ را یکی از اقدامات مرکز برشمرد که نظیر: مشارکت در معرفی چغندرعلوفه ای با نام "کارا" ، چغندرقند با نام "سینا، گندم آبی با نام "ستاره"، گندم آبی با نام "ترابی"، آفتابگردان با نام  "زرین"، می باشد.

وی تعاملات استانی و ملی مرکز را شامل: شرکت در شورای پژوهشی استان، جلسات پژوهشی مشترک با دانشگاه، جلسات شورای تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی و شرکت در کمیته فنی مرکز،  برشمرد و درخصوص مشارکت با مجامع علمی به اقداماتی نظیر: انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه رازی- همکاری با مرکز ایکاردا- ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اشاره داشت همچنین درسال گذشته با هدف واردات فناوری، یک مورد تفاهم نامه با موضوع "واردات نژادهای پربازده گوسفند" نیز منعقد گردید.

رئیس مرکز فعالیت های آزمایشگاهی انجام شده د سال ۱۳۹۸ را شامل آزمایشگاه خوراک دام و دامپزشکی با ۳۱۰۰ آزمایش با موضوع "تغذیه"- آزمایشگاه خاک و آب با ۱۳۹۳ مورد آزمایش در حوزه "تجزیه آب، خاک و گیاه" – آزمایشگاه زراعی و باغی با ۱۵۰۰ مورد آزمایش در حوزه "زراعی" – آزماشگاه گیاهپزشکی با ۳۱۵ موردآزمایش با هدف "شناسایی نمونه های بیماری، آفت و علف هرز"، برشمرد.

وی دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کرمانشاه را اعم از: تاسیس مرکز انجماد اسپرم گوسفند غرب کشور، استمرار سامانه کشاورزی هوشمند در ایستگاه تحقیقاتی مهرگان، تولید "قارچ دارویی – خوراکی گانودرما" در آزمایشگاه کشت بافت برای اولین بار در استان کرمانشاه، توسعه جایگزینی گیاهان دارویی با آنتی بیوتیک های رایج در تغذیه طیور (تولید محصول پاک)، تولید نقشه های تناسب اراضی برای محصولات مختلف زراعی و باغی استان کرمانشاه، بیان داشت.

دکتر حسن خمیس آبادی یکی از اقدامات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کرمانشاه را معرفی سه محصول فناوری جدید درخصوص مبارزه غیرشیمیایی با جونده، با نام "مهساچال"، "مهبیتال" و "مهویتال"، بیان داشت.

رئیس مرکز در سخنان خود به تشریح فعالیت های ارزشمند سال ۱۳۹۸ پرداخت و آن را شامل: تجهیز و تکمیل آزمایشگاه ها، اجرای پروژه مشترک تولید انبوه لارو حشره به عنوان ماده خوراکی مورد استفاده در صنعت طیور و آبزی پروری، انتقال یافته تحقیقاتی و ارائه دستورالعمل فنی احداث باغات در دیم زارهای کم بازده و رهاشده استان کرمانشاه، نام برد.

وی درخصوص برگزاری هفته انتقال یافته ها و روز مزرعه به برگزاری "دومین جشنواره ملی روز مزرعه" با هدف ارائه دستاوردهای تحقیقاتی، رهیافت ها و فن آوری های نوین در بخش کشاورزی، اشاره داشت همچنین حضور محققین معین در کمیته های نیازسنجی و مسئله یابی همراه با ارائه توصیه های فنی اثرگذار در ۵۴ مراکز جهاد کشاورزی دهستان های استان، ارائه ۸۰ توصیه فنی و اثرگذار در تخصص های مختلف مانند تهیه فیلم "تولید ارقام جدید گندم از مزرعه تا نان" و پخش در شبکه سراسری ملی صدا و سیما، از جمله کارها بوده است.

دکتر حسن خمیس آبادی حضور محققان معین در عرصه مختلف کشاورزان و ارائه توصیه های تحقیقاتی و آموزش کارشناسان پهنه را از اقدامات موثر مرکز برشمرد همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی نظیر "کارگاه آموزش گیاهان دارویی به بهره برداران" را نام برد.

وی تعاملات برون سازمان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کرمانشاه را تشریح داشت و آن را شامل: تبادل تفاهم نامه با دانشگاه رازی در جهت انجام پروژه های مشترک، خدمات دانشجویی و آزمایشگاهی – قرارداد پژوهشی به مبلغ ۴۵۰ میلیون تومان با ادارات عشایری، اداره کل منابع طبیعی، شیلات، علوم دامی و استانداری – انجام خدمات آزمایشگاهی به مبلغ ۲۰ میلیون تومان، بیان داشت.

رئیس مرکز، همکاری های مشترک با آموزش و ترویج کشاورزی را نظیر: آموزش بهره برداران (۲۷۲ دوره – ۳۲۲۷۵ نفر روز) – آموزش های ضمن خدمت کارکنان مرکز برای اعضای هیات علمی (۳۲۰ نفرروز) و غیر هیات علمی (۱۴۵۲ نفر روز)، آموزش های ضمن خدمت کارکنان خارج از مرکز (۲۸۸۶۴ نفر روز) - آموزش های زنان روستایی (۲۷ دوره – ۲۷۱۰ نفرروز)- آموزش و توانمندسازی سربازان سازندگی (۱۷۳۷۴ نفر روز) – مدرس دوره، آموزش عالی علمی کاربردی (۲ مدرس - ۹ واحددرسی) – مدرس دوره آموزش کار و دانش و فنی و حرفه ای (۸ مدرس - ۴۷۸۵۰ نفرساعت)، نام برد.

دکتر حسن خمیس آبادی در سخنان خود عملکرد واحد نظارت، ثبت و گواهی بذر را یکی از فعالیت های شاخص مرکز در سال ۱۳۹۸ بیان داشت و آن را شامل: گواهی هسته های بذری (پرورشی، پیش پایه، پایه) – کنترل و نظارت برمزارع تولید بذر – آزمون های کنترل کیفیت و سلامت بذر ونهال – نظارت بر تولید نهال شناسه دار – نظارت بر تولید و گواهی نهال – نظارت براحداث و تولید پیوندک در باغات مادری – مشارکت در عیارسنجی کارخانجات قند کشور، مشارکت در نظارت الکترونیک، برشمرد.

رئیس مرکز، در حوزه مدیریت ذخائر ژنتیکی و تنوع زیستی به (۳ کلکسیون و با مجموعه) و (۲ بانک، موزه، هرباریوم) برای مثال  کلکسیون گیاهان دارویی استان، اشاره داشت.

وی با تشریح میزان و درصد درآمد ناشی از دارایی های فکری یا نامشهود، میزان درآمد حاصل شده از قراردادهای پژوهشی و درآمدهای آزمایشگاهی را به کل درآمد مرکز،  بیان داشت.

دکتر حسن خمیس آبادی در سخنان خود فعالیت های سال ۱۳۹۸ درحوزه برنامه ریزی و پشتیبانی از جمله: اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای – هزینه های غیر مستمر پرسنلی – سایر هزینه ها را تشریح داشت و درخصوص مستندسازی املاک متعلق به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کرمانشاه توضیحاتی ارائه داد. وی یکی از مشکلات سال گذشته استان را رویداد سیل بیان داشت و با تشریح زحمات همکاران برای کاهش خسارات ناشی از آن افزود: با توجه به خسارات سیل مزرعه تحقیقاتی متعلق به ایستگاه مهرگان به زیر آب رفت، که مشکلات ناشی از سیل و زیرآب رفتن کشت های کلزا، گندم بذری، جو بذری و یونجه به مدت بیش از یک ماه، می تواند منجر به نابودی یا کاهش شدید عملکرد محصولات گردد. رئیس مرکز در زمینه ارتقاء عملکرد بخش های مختلف، پیشنهادات خود را ارائه داد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی