سختی استفاده از ماسک برای عموم تداعی بخش کوچکی از سختی های تحمیل شده ی کرونا به کادر درمانی است
وبدا؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم استفاده همگانی از ماسک و شکایت برخی از افراد از سختی های استفاده از آن گفت: این مسئله می تواند تداعی کننده بخش کوچکی از زحمات و سختی های فراوان تحمیل شده شیوع بیماری کووید ۱۹ به کادر بهداشتی و درمانی طی ماه های اخیر باشد.
به گزارش وبدا؛ دکتر فریدون رحمانی در گفت و گوی برنامه زنده "شب های بام ایران" در هشتمین روز از تیرماه ۹۹ ضمن تقدیر فراوان از کادر بهداشتی و درمانی و همراهی خوب مردم در رعایت هشدارهای بهداشتی افزود: استفاده از ماسک در مجامع عمومی موثر و بهترین راه پیشگیری از شیوع بیماری کرونا است.
وی خاطر نشان کرد: از همان ابتدای بروز کرونا ویروس در چین تمامی صاحب نظران در خصوص قابلیت سرایت آن به تمامی نقاط جهان اتفاق نظر داشتند و ما هم می دانستیم که به زودی با شیوع آن در کشور و استان مواجه خواهیم شد.
وی ادامه داد: در روزهای ابتدای شیوع بیشتر نگرانی ها از ترس و اضطراب شدید مردم از انتشار این ویروس و سعی مسئولین بر بازگشت آرامش به جامعه بود و امروز عادی سازی آن و عدم توجه جدی مردم به رعایت هشدارهای بهداشتی، بزرگترین دغدغه مندی سیستم بهداشت و درمان است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در تشریح وضعیت شیوع بیماری کووید ۱۹ در استان گفت: موج کنونی بیماری تقریباً مشابه اواسط تا اواخر فروردین ماه می باشد که میزان بستری ها افزایش داشت.
به گفته وی، در آن مقطع زمانی با اطلاع رسانی به موقع و آگاهی بخشی به مردم در اردیبهشت ماه کاهش چشمگیر آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ را شاهد بودیم و حتی تعداد موارد بستری روزانه از ۱۸ تا ۲۰ مورد به ۲ تا ۳ بیمار رسید و تعدادی از بخش های کرونای در مراکز درمانی استان برای چند روز تعطیل شد و در مرکز استان چند روزی مورد بستری جدید در بیمارستان نداشتیم.
دکتر رحمانی افزود: تعطیلات نوروز و عدم حضور کارمندان در ادارات و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان دو آیتم کمک کننده به کنترل میزان شیوع بیماری کرونا بود و تعطیلات عید سعید فطر و خستگی مردم از درخانه ماندن و حضورشان در اماکن تفریحی و تجمعی موجب افزایش میزان شیوع بیماری گردید.
وی با اشاره به درخواست برخی از مردم مبنی بر ایجاد محدودیت ها اظهار داشت: با توجه به مراودات نزدیک با سایر استان ها در شرایط فعلی برقراری محدودیت ها عملی نیست و آنچه حائز اهمیت است خود مراقبتی و رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم می باشد.
دکتر رحمانی گفت: مردم به خوبی می دانند در صورت عدم رعایت توصیه های بهداشتی ۲ هفته پس از آن شاهد بروز علائم و ۳ هفته بعد شاهد افزایش موارد بستری و ۴ هفته بعد نیز شاهد افزایش موارد فوتی هستیم.
وی افزود: متاسفانه طی روزهای اخیر حدود ۴۰ درصد از نمونه های گرفته شده از بیماران دارای علایم بالینی مشکوک به بیماری کووید ۱۹ مثبت اعلام می شد.
دکتر رحمانی خاطر نشان کرد: تمامی اطلاعات در خصوص کروناویروس از ۴ ماه تجاوز نمی کند و علم و دانش بشر در خصوص ویروس کرونا محدود است و نمی توان قضاوت کرد که در آینده روند شیوع بیماری نوپدید کووید ۱۹ چگونه خواهد بود لذا بهترین راه مقابله با بیماری محافظت فردی و استفاده همگانی از ماسک است.