مردم آمار مبتلایان کرونا را بیشتر از دیگر مطالب دنبال میکنند
یافتههای موج دوم نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با عنوان «بررسی دیدگاه مردم درخصوص کرونا» نشان میدهد مردم آمار مبتلایان و متوفیان کرونا را بیشتر از دیگر مطالب دنبال میکنند.
بنا به اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، تعداد و آمار مبتلایان و متوفیان در کشور و با اختلاف اندکی، آموزشها و توصیههای بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا بیشتر از سایر موضوعات مرتبط با کرونا برای پاسخگویان جالب بوده است. پس از این دو موضوع به ترتیب اخبار مربوط به داروها، واکسن و پیشرفت¬های پزشکی مرتبط با کرونا، اخبار گسترش و شیوع بیماری در کشورهای دیگر، اطلاعات مربوط به منشا و علت بیماری کرونا، تصمیمات و برنامههای دولت برای مواجهه با کرونا، تحلیلهای کارشناسان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی درباره کرونا و مطالب سرگرمکننده برای پرکردن اوقات فراغت از دیگر مطالب جالب و مورد توجه پاسخگویان است.
یافته¬های این نظرسنجی درخصوص مهمترین منبع کسب اخبار کرونا نشان میدهد اکثریت پاسخگویان (۶۷.۲ درصد) از طریق رادیو و تلویزیون اخبار مربوط به کرونا را پیگیری کرده¬اند. مهمترین منبع خبری دیگر پاسخگویان بعد از رادیو و تلویزیون شبکه¬های اجتماعی است و ۱۸.۶ درصد افراد پاسخگو اعلام کرده¬اند از طریق این دسته از رسانه¬های مجازی اطلاعات و اخبار مربوط به کرونا را به دست آورده¬اند. خبرگزاری¬ها و سایت¬های اینترنتی (با فراوانی ۳.۳ درصد)، شبکه¬های ماهواره¬ای (با فراوانی ۲.۱ درصد)، همکاران و آشنایان (با فراوانی ۱.۴ درصد) و روزنامهها (با فراوانی ۰.۳ درصد) از دیگر منابع خبری پاسخگویان برای کسب اخبار کرونا هستند.
به استناد این نظرسنجی، بر اساس یافته¬های به دستآمده ترس و نگرانی از بیماری و کاهش درآمد دو دغدغه اصلی پاسخگویان بوده است. پس از آن به ترتیب مشکل در پرداخت قسط، وسواسیشدن، از دستدادن شغل، افسردگی، تاخیر در پرداخت اجارهخانه یا مغازه و دعوا و اختلاف بین اعضای خانواده مهم-ترین مشکلات ناشی از کرونا در شرایط کنونی است.
ترس و نگرانی از بیماری و کاهش درآمد، همچنان مهم¬ترین نگرانی¬های مردم ایران در شرایط ظهور و ماندگاری کرونا از فروردین امسال تا خرداد ماه است. با این تفاوت که ترس شهروندان از ابتلا به ویروس کویید ۱۹ و کاهش درآمدشان در خرداد ۱۳۹۹ نسبت به فروردین امسال افزایشی چند درصدی داشته است.
در دیگر زمینه¬های اقتصادی یعنی از دست دادن شغل و پرداخت قسط نگرانی شهروندان روند نزولی داشته اما مشکل تاخیر در پرداخت اجاره خانه یا مغازه پاسخگویان ساکن شهرها سیر صعودی گرفته است. در زمینه¬های روحی و روانی نیز شاهد افزایش نگرانیهای شهروندان هستیم. میزان وسواسی شدن، افسردگی و دعوا و اختلاف بین اعضای خانواده در بین شهروندان افزایشی چند درصدی¬ داشته است.
گفتنی است موج دوم نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با عنوان «بررسی دیدگاه مردم درخصوص کرونا» با استفاده از پرسشنامه و به صورت تلفنی در۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ تا ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ انجام شده است. جامعه آماری این نظرسنجی را شهروندان ۱۸ سال و بالاتر ساکن در شهر و روستاهای کشور تشکیل داده و ۲۱۱۲ نفر به روش تصادفی انتخاب شده و مورد پرسش قرار گرفتهاند.