پویش استفاده همگانی از ماسک گامی موثر در جهت کنترل بیماری کووید ۱۹
وبدا؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی با اشاره به راه اندازی پویش استفاده همگانی از ماسک ضمن دعوت از مردم شریف استان برای پیوستن به این پویش ابراز امیدواری کرد: استان در این زمینه نیز پیشگام بوده و شاهد استفاده حداکثری جمعیت این منطقه کشور از ماسک باشیم.
به گزارش وبدا؛ دکتر مجید شیرانی با اشاره به تاثیر استفاده همگانی مردم از ماسک در موفقیت برخی کشورهای در کنترل میزان شیوع بیماری کووید ۱۹ افزود: ماسک زدن به عنوان ساده ترین، عملی ترین و موثرترین راه مقابله به این بیماری نوپدید بشمار می آید.
وی گفت: با توجه به برخی ملاحظات شاید بازگشت محدودیت ها ها به شکل روزهای اول شیوع بیماری کووید ۱۹ ، رویایی و عملاً امکان پذیر نباشد لذا رعایت نکات بهداشتی بویژه استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی از سوی مردم بسیار موثر و حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه، خوشبختانه امروز ماسک های استاندارد به وفور در بازار موجود می باشد افزود: حتی اگر خانواده هایی هستند که به ماسک دسترسی ندارند و یا امکان تهیه ماسک از بازار برایشان فراهم نیست، می توانند ماسک را به شکل خانگی و با استفاده از پارچه و حتی دستمال کاغذی تهیه نمایند.
دکتر شیرانی تصریح کرد: پیوستن حداکثری مردم به پویش استفاده همگانی از ماسک می تواند علاوه بر موفقیت استان در کنترل شیوع بیماری نسبت به سایر استان های کشور، افتخار پیشگامی در استفاده ۱۰۰ درصدی جمعیت از ماسک و کمک به کنترل بیماری کووید ۱۹ را در کارنامه درخشان عملکرد دانشگاه در مقابله با کرونا ثبت نماید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، اتخاذ سیاست های تشویقی و تنبیهی به ترتیب برای افرادی که نسبت به رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک متعهد هستند و کسانی که به تعهدات اجتماعی پایبند نیستند را از دیگر اقدامات موثر برای استفاده همگانی از ماسک برشمرد و افزود: باید ترتیبی اتخاذ شود که افرادی که ماسک استفاده نمی کنند از دریافت خدمات از سوی واحدهای خدماتی، اداری و بهداشتی و درمانی محروم شوند.
وی، در کنار رعایت فاصله اجتماعی استفاده از ماسک را الزامی دانست و متذکر شد، پایین آوردن ماسک حین صبحت کردن افراد موجب از بین رفتن اثر حفاظتی آن و بالا رفتن احتمال پرتاب ویروس در فاصله بیشتر و آلوده نمودن محیط و اطرافیان فرد می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری در تشریح اخرین وضعیت شیوع بیماری کووید ۱۹ در هفتمین روز از تیرماه ۹۹ در اینن استان اظهار داشت: طی ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱۱۰ نفر با علایم بالینی مشکوک به بیماری کرونا به مراکز بهداشتی و درمانی سرپایی استان مراجعه داشته اند و ۳۵ بیمار با علایم مشکوک به این بیماری در مراکز درمانی بستری شده اند.
به گفته وی، طی ۲۴ ساعت گذشته علاوه بر موارد سرپایی، تست ۳ مراجعه کننده بیمارستانی با علایم بالینی مشکوک به بیماری کووید ۱۹ که در مراکز درمانی بستری شده بودند مثبت قطعی اعلام شد.
دکتر شیرانی افزود: هم اکنون ۶۲ بیمار مثبت قطعی و مشکوک به بیماری کرونا در مراکز درمانی استان تحت مراقبت و درمان هستند که از این تعداد ۳۷ نفر مثبت قطعی و مابقی در انتظار پاسخ نتایج آزمایشات برای رد یا تایید بیماریشان هستند.
وی با ابراز تاسف از اینکه، طی ۲۴ساعت گذشته، یکی دیگر از مبتلایان به بیماری کرونا جان خود را از دست داد گفت: مجموع فوتی های ناشی از ابتلا به کرونا در چهارمحال و بختیاری از ابتدای شیوع بیماری ۴۵ نفر می باشد.
وی تعداد بیمار با شرایط بحرانی و حال عمومی نسبتاً بد تحت درمان در بخش های مراقبت ویژه مراکز درمانی استان را ۱۰ نفر اعلام کرد.
دکتر شیرانی در پایان مجدداً بر رعایت فاصله گذاری فیزیکی و هوشمند با جدیت بیشتر و استفاده از ماسک، بعنوان ضرورت اجتناب ناپذیر این روزها و روزهای آینده تاکید نمود.