عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان

مطالعات طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار و کم بازده دیم شهرستان بروجرد آغاز گردید

با توجه به اوضاع اقلیمی و زیست محیطی حاکم بر استان،و میزان نزولات آسمانی،باید قبول کرد که یکی از بهترین و موثرترین اقدامات اصولی در جهت کاهش تنش های محیطی و خشکسالی‌ها،کاشت درخت از انواع آن و از جمله درختان میوه به اندازه و بویژه در مناطقی که از بارش های بیشتری برخوردارند، می باشد.

در این راستا به درخواست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان و با همکاری بخش های تحقیقات خاک و آب و باغبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، همانند سال گذشته، روز چهارشنبه چهارم تیر ماه سال جاری، مطالعه اجمالی حدود ۴۰۰هکتار از اراضی ملی و مستثنیات ۵روستای(ده ترکان،لیقن آب،گلچهران،کرکیخان ودهریز) بخش اشترینان شهرستان بروجرد آغاز شد.
دکتر قنبر پوری رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز در این باره گفت: ابتدا با حفر پروفیل، نمونه برداری انجام و نمونه ها به آزمایشگاه جهت تجزیه های لازم ارسال گردید.
وی ادامه داد: نسبت به تهیه گزارش و همچنین توصیه های مورد نیاز در خصوص نوع گونه متناسب با شرایط اقلیمی و خاکی هر منطقه مطالعات لازم انجام خواهد شد.
محقق ارشد خاک و آب استان افزود: یکی از راهکارهای اصلی توصیه شده در این طرح استفاده از سامانه های آبگیر و استخر های سرپوشیده به منظور استفاده بهینه از منابع آبی می باشد.
قنبرپوری افزود: در گزارش مذکور علاوه‌ بر توصیه و پیشنهاد نوع گونه درخت در زمینه طراحی و احداث باغات دیم در اراضی شیبدار بر اساس درصد شیب،که با افزایش درصد شیب زمین تا ۱۵درصد از تراس های کانالی و در شیب های بیشتر از ۱۵ درصد از تراس های سکویی به منظور توسعه باغات در اراضی شیبدار توصیه خواهد شد.

روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان