پزشکی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران

همزمان با بیست و پنجمین سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم : کانون مستندسازی دانشجویی شهید سید مرتضی آوینی اقدام به عضوگیری کرد


کانون مستندسازی دانشجویی شهید سید مرتضی آوینی متشکل از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران همزمان با بیست و پنجمین سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم ، اقدام به عضو گیری کرد .

همزمان با بیست و پنجمین سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم :
کانون مستندسازی دانشجویی شهید سید مرتضی آوینی اقدام به عضوگیری کرد

سید مرتضی آوینی کارگردان فیلم مستند و روزنامه‌نگار حوزهٔ فرهنگی اهل ایران بود. مجموعه فیلم‌های مستند تلویزیونی او دربارهٔ جنگ ایران و عراق با نام روایت فتح شناخته‌شده است.
سید مرتضی آوینی در شهریور ۱۳۲۶ در شهر ری به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطهٔ خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران به پایان رساند. او از کودکی با هنر انس داشت. شعر می‌سرود، داستان و مقاله می‌نوشت و نقاشی می‌کرد.
آوینی در سال ۱۳۴۴ به عنوان دانشجوی معماری وارد دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد.وی معماری را با علاقهٔ زیاد یادگرفت، ولی بعد از پیروزی انقلاب ایران بنا به ضرورت‌های انقلاب آن را کنار گذاشت و به فیلم‌سازی پرداخت.
آوینی بعدها که با اندیشه‌های روح‌الله خمینی آشنا شد در سالیان بعد به یک انقلابی بدل شد و مسیر زندگی خود را تغییر داد.
اواخر سال ۱۳۷۰ مؤسسه فرهنگی روایت فتح به دستور آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای تأسیس شد تا به کار فیلم‌سازی مستند و سینمایی دربارهٔ دفاع مقدس بپردازد و تهیهٔ مجموعهٔ روایت فتح را که بعد از پذیرش قطع‌نامه رها شده بود، ادامه دهد. آوینی و بقیهٔ گروه، سفر به مناطق جنگی را از سر گرفتند و طی مدتی کم‌تر از یک سال، کار تهیهٔ شش برنامه از مجموعهٔ ده قسمتی شهری در آسمان را به پایان رساندند و مقدمات تهیهٔ مجموعه‌های دیگری را دربارهٔ آبادان، سوسنگرد، هویزه و فکه تدارک دیدند.
از اولین کارهای او در گروه جهاد می‌توان به مجموعهٔ شش‌روز در ترکمن صحرا، سیل خوزستان و مجموعهٔ مستند خان‌گزیده‌ها اشاره کرد. گروه جهاد اولین گروهی بود که بلافاصله بعد از شروع جنگ به جبهه رفت. دو نفر از اعضای گروه در همان روزهای اول جنگ در قصر شیرین اسیر شدند و نفر سوم، در حالی‌که تیر به شانه‌اش خورده بود، از حلقهٔ محاصره گریخت. پس از یک هفته که خرمشهر سقوط کرد و گروه که تازه توانسته بود شکل دوباره به خود بگیرد، راهی منطقه شد. آن‌ها در جستجوی حقیقت ماجرا به خرمشهر و آبادان رفتند که سخت در محاصره بود. تولید مجموعهٔ حقیقت این‌گونه آغاز شد.
آوینی روز بیستم فروردین ۱۳۷۲ در منطقه فکه در حال بررسی لوکیشن فیلم مستند شهری در آسمان، به همراه محمد سعید یزدان‌پرست با مین برخورد کرد و بر اثر اصابت ترکش مین باقی‌مانده از جنگ ایران و عراق کشته شد.

همزمان با بیست و پنجمین سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم :
کانون مستندسازی دانشجویی شهید سید مرتضی آوینی اقدام به عضوگیری کرد
نسخه قابل چاپ