عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

بازدید معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور از پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

بازدید معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه از پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

معاون رییس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور عصر روز دوشنبه ۲ تیرماه سال جاری  از پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری بازدید نمودند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، در این بازدید که معاون فنی، امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز  حضور داشتند، رییس پژوهشکده پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، گزارش مبسوطی از  فعالیت‌های پژوهشی و  دستاوردهای علمی ، پژوهشی و همچنین  راهبردهای آینده را ارائه نمود.

داود نیک‌کامی در این گزارش به چالش‌های پیش روی کشور همچون سیل، کم‌آبی، فرسایش خاک و رسوب، گرد و غبار و اشتغال و بهره‌وری که به شکل‌های گوناگون در حیطه وظایف پژوهشی پژوهشکده قرار می‌گیرد، اشاره کرد و ضمن ارایه کامل فعالیت‌های پژوهشی انجام شده، درباره مواردی همچون تهیه اطلس فرسایش خاک، اطلس سیل‌خیزی، ظرفیت آبی و سیمای حوزه‌های آبخیز کشور ، مطالبی را بیان نمود.

نیک‌کامی همچنین در ادامه  از طرح شناسایی کانون‌های گرد و غبار، طرح الگوی اقتصادی و معیشتی احیای دامنه جنوبی البرز، طرح الگوی اقتصادی و معیشتی سامانه‌های استحصال آب باران برای توسعه باغات، ایجاد سامانه هوشمند برآورد خسارات محصولات کشاورزی، الگوی ایجاد سدهای زیرزمینی، طرح جامع آبخوانداری و مهار سیلاب گزارش مفصلی را ارائه کرد.

در این گزارش در زمینه آبخوانداری، به نتایج آخرین تحقیقات اشاره  شد و بیان  گردید که  اثر بخشی پخش سیلاب بر تغذیه آبخوان‌ها بالغ بر ۶۰ تا ۷۰ درصد بوده، که از همه روش‌های دیگر تغذیه مصنوعی که در جهان مطالعه شده، بالاتر است.

وی در ادامه این گزارش به نتایج و روند اجرایی طرح‌هایی همچون طرح کلان احیاء و بازیافت اراضی ساحلی با استفاده از جریان‌های جزر و مدی، طرح کلان و فناورانه چند منظوره ساماندهی خشکه رودها، برنامه‌های راهبردی مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز کشور، برنامه جامع مدیریت خشسکسالی در استان‌ها و طرح جامع تغییر اقلیم، پیگیری تاسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز در مناطق خشک از طریق یونسکو، اجرای طرح بررسی و تحقیق اثرات تغییر کاربری اراضی جنگلی بر میزان فرسایش خاک در سه استان شمالی با استفاده از رادیوایزوتوپ‌ها و ارائه پروپوزال جدید به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی IAEA و تصویب آن اشاره کرد.

در پایان جلسه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن تشکر از رئیس  و کلیه همکاران پژوهشکده  در به ثمر نشستن تحقیقات انجام شده، از اطلاعات ارایه شده ابراز خرسندی نمود  و اظهار  داشت که  دریچه جدیدی از نحوه برداشت و تحلیل راهبردی موضوعات مطرح شده باز شده است که هر کدام از آنها به تنهایی  برای  کشور بحرانی را ایجاد کرده‌اند.

محمد باقر نوبخت، برای استفاده بهتر از پتانسیل‌های موجود در پژوهشکده از حمیدرضا عدل معاون فنی، امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه خواست تا با همکاری پژوهشکده ،  بررسی و اولویت‌بندی عناوین و موضوعات پژوهش‌های ادامه‌دار و راهبردهای پیش‌بینی شده انجام و در خصوص اعتبارات مورد نیاز تصمیم‌گیری و تخصیص‌های لازم انجام شود.

در پایان برنامه، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از نمایشگاهی که آماده شده بود و همچنین سامانه مولد موج، مدل های فیزیکی موجود و دستگاه‌های پایلوت تولید آب در مناطق بیابانی بازدید کرد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی