برگزاری نشست خبری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز یکشنبه ۱تیر ۱۳۹۹، نشست خبری با حضور دکتر محسن مبینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، دکتر مرتضی هاتفی مدیر امور فناوری دانشگاه، دکتر عباس حری سرپرست فناوری اطلاعات دانشگاه، دکتر حسن نوربخش مدیرگروه کارآفرینی، ارتباط با صنعت و جامعه با موضوع ارائه گزارش دستاورد های دانشگاه شهرکرد در حوزه فنآوری برگزار شد.
دکتر محسن مبینی در این نشست ضمن خیر مقدم به خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت: دانشگاه شهرکرد، دانشگاه جامع و معین استان چهارمحال و بختیاری است و برنامههای وزارت علوم در استان چهارمحال و بختیاری با محوریت دانشگاه شهرکرد انجام میشود این دانشگاه دارای ۳ پردیس در شهرکرد، فارسان و بروجن و داری ۸ دانشکده است.۳۴۷ عضو هیات علمی تمام وقت،۷ هزار دانشجو، ۸ پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی دارد.
دانشگاه شهرکرد به عنوان اولین دانشگاه استان، در سال گذشته در ردهبندی تایمز - به عنوان معتبرترین ردهبندی دنیا- مطرح شد و توانستیم جایگاه بینالمللی خوبی پیدا کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد در ادامه گفت: از لحاظ ارتباط دانشگاه با بدنه صنعت و جامعه حرکتهای خوبی را دانشگاه شهرکرد شاهد هستیم و در دو سال اخیر این موضوع را تقویت کردیم زیرا دیدگاه ما این بوده که دانشگاه شهرکرد باید مسئولیت خود را در قبال دستگاههای اجرایی، مسائل و مشکلات استان بیشتر ایفا کند. به همین دلیل با طرحهای مصوب کارگروه آموزش و پژوهش استانی همواره دانشگاه شهرکرد نقش فعال داشته است و ۵۰ درصد طرحهای آموزش و پژوهش استانی توسط اساتید دانشگاه شهرکرد اجرا و هدایت میشود.
دکتر محسن مبینی افزود: در زمینه حل مشکلات زیست محیطی دانشگاه شهرکرد اقدام کرده است که این مقوله را در زمینه مدیریت سبز شاهدیم که این امر در راستای انعقاد تفاهم نامه ای بین وزارت علوم و سازمان محیط زیست تحت عنوان مپسا است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد در ادامه گفت: دانشگاه شهرکرد در زمینه کرونا و مشکلات آن طرحهای پژوهشی خوبی داشته است. طرحهای فناورانه مناسبی از جمله تشخیص دقیق ویروس کرونا با استفاده از بایو سنسورها، تحقیق در زمینه تهیه و تولید واکسن اختصاصی برای مبارزه با این ویروس با همکاری علوم پزشکی و دانشگاه آزاد استان با محوریت دانشگاه شهرکرد، پذیرش واحدهای در مراکز رشد و نوآوری دانشگاه، داشتیم که این امر بیانگر نقش پررنگ دانشگاه در بعد مسئولیت اجتماعی است.
دکتر محسن مبینی گفت: برای اولین بار شاهد حضور دوره پسادکترا با همکاری معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری در دانشگاه هستیم. از سال ۹۸ بر اساس تفاهم نامه ای که منعقد شده ایرانیان که از دانشگاههای معتبر خارج از کشور مدرک اخذ کنند، میتوانند دوره پسادکتری را طی کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد افزود: نام دانشگاه برای اولین بار در مرکز تعاملات ملی و بینالمللی ریاست جمهوری در سال ۹۸ درج شد که زیرساخت خوبی برای ارتباط دانشگاه شهرکرد با دانشگاههای معتبر بینالمللی است و همچنین شیوه نامه ای فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت و جامعه در سال ۹۸ تدوین، تصویب و ابلاغ شد که مسیر را برای حضور اساتید در صنعت و جامعه بیشتر میکند و تعامل با صنایع استان برقرار شد.
دکتر محسن مبینی گفت: با توجه به اینکه شهر هفشجان به عنوان پایتخت صنعت جوش ایران مطرح است برنامهریزیهای خوبی در زمینه صنعت جوش ازجمله برگزاری بیستمین کنفرانس صنعت جوش ایران در دانشگاه شهرکرد انجام شد که یکی از اهداف این کنفرانس معرفی بیشتر ظرفیتهای شهر هفشجان در زمینه جوش بود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد گفت: درزمینهٔ زیرساختها فنآوری اطلاعات یکی از بهترین زیرساختها راداریم و رویکرد مدیریت دانشگاه این است که باید این زیرساختهای فنآوری و اطلاعات تقویت شود. زیرساختهای برای آموزش الکترونیک، برگزاری جلسات به صورت مجازی و برگزاری دفاعیههای تحصیلات تکمیلی به صورت غیر حضوری در دانشگاه فراهم است که با بحث کرونا این مسئله تقویت شده است.
دکتر مرتضی هاتفی نیز در این نشست به ارائه دستاوردهای ارتباط صنعت با دانشگاه، مرکز نوآوری، کارآفرینی و مرکز رشد دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه شهرکرد نخستین دانشگاه استان در تدوین و تصویب فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی، اولین دانشگاه در استان در کسب عنوان برتر رونق تولید توسط اعضای هیات علمی در سال ۱۳۹۸ بود و الگوی دانشگاه شهرکرد با عنوان «حمایت از دستاوردهای فناوری اعضای هیات علمی دانشگاه» در سال ۹۸ به عنوان الگوی موفق برای سایر دانشگاهها انتخاب شد.
مدیر امور فناوری دانشگاه شهرکرد، طرح سامانه تنفسی ضد ویروس جایگزین ماسک و شیلد، طرح ضدعفونیکننده با استفاده از اشعه آلتراسونیک را از طرحهای مهم مبارزه با کرونا برشمرد و اضافه کرد: در زمینه استارتاپها موفقیتهای خوبی داشتهایم و در حال پیگیری برای ایجاد مدرسه کارآفرینی هستیم.
مدیر امور فناوری دانشگاه در این نشست اشاره کرد که خوشبختانه با ارائه گزارش عملکرد مرکز نوآوری دانشگاه به معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، آخرین بخش اعتبارات مرکز نوآوری از این معاونت دریافت شد. ایشان افزود با پیگیری های به عمل آمده و مساعدت ریاست محترم دانشگاه تعداد ۲ کارگاه با فضای تقریبا ۲۰۰ متر مربع به مرکز نوآوری دانشگاه اختصاص داده شده که این دو کارگاه هم اکنون تجهیز و آماده افتتاح و بهره برداری می باشند.
دکتر مرتضی هاتفی در ادامه گفت: انتخاب طرح های برگزیده با محوریت رونق تولید، رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی از دانشگاه شهرکرد در سطح استانی و تجلیل و تقدیر از آنها در سطح ملی توسط معاونت محترم پژوهش و فناوری وزارت عتف، همچنین انتشار چند طرح برگزیده صنعتی دانشگاه در کتاب تالیفی وزارت عتف با عنوان «طرح های صنعتی برگزیده دانشگاه ها و پژوهشگاههای کشور» از دیگر دستاوردهای مهم بخش ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه در سال ۱۳۹۸ می باشد. همچنین هاتفی افزود که در راستای تشویق اعضای هیات علمی برای انجام طرح های برون دانشگاهی در بخش های مختلف صنعت وجامعه، نرخ بالاسری این طرح ها در سال ۱۳۹۸ کاهش پیدا کرد.
مدیر امور فناوری دانشگاه افزود: در تابستان گذشته برای اولین بار با مشارکت سازمان فنی و حرفه ای استان این امکان برای دانشجویان فراهم شد که بتوانند دوره های کارآموزی خود را از طریق شرکت در دوره های فنی و حرفه ای بگذرانند. در همین راستا در تابستان سال ۱۳۹۸ نزدیک ۱۲۰۰ ساعت آموزش در دوره های فنی و حرفه ای با محوریت کارآموزی برگزار شد.
مدیر امور فناوری دانشگاه در ادامه گفت: در حوزه فرهنگ سازی و رشد کارآفرینی، علاوه بر برگزاری دوره های کارآفرینی، سلسله نشست هایی با عنوان «کارآفرینی، فرصت ها و چالش ها» با همکاری پارک علم و فناوری استان، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اتاق بازرگانی استان، و کارآفرینان و شرکت های موفق استان در سال ۱۳۹۸ برگزار شد.
دکتر حسن نوربخش مدیر کارآفرینی و ارتباط صنعت و جامعه دانشگاه شهرکرد نیز در این نشست به ارائه گزارشی پیرامون ارتباط صنعت و جامعه با دانشگاه پرداخت و گفت: سیاست وزارت علوم حرکت دانشگاه به سمت دانشگاههای نسل سوم و چهارم است که باید در این زمینه بخش فناوری و ارتباط صنعت و جامعه با دانشگاه نیز تقویت کنیم.
مدیر گروه کارآفرینی دانشگاه شهرکرد افزود: در همین راستا وزارت علوم طرحی تحت عنوان «طرح تحول در همکاری دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشور» در مهرماه ۹۸ به دانشگاهها ابلاغ کرد که ۶هدف کلان و هشت راهبرد اصلی دارد که یکی از مهمترین اهداف این طرح تقویت ارتباط اساتید و دانشجویان با بخش صنعت و جامعه است و بر اساس این طرح ۲۵ در صد پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید با موضوعات صنعت و جامعه باشد.
دکتر نوربخش در ادامه گفت: دانشگاه شهرکرد برای حرکت در راستای این موضوع برای اولین بار در آذرماه ۱۳۹۸ میز ارتباط با صنعت و جامعه را در دانشگاه راهاندازی کرد و از اهداف این میز برگزاری جلسه و دیدار چهره به چهره بین اساتید و دانشجویان با صنعتگران است تا به صورت مستقیم چالشها را مطرح کنند و پروژههای تحقیقاتی و پایان نامهها و سایر مسائل مدنظر را مطرح کنند.
مدیر گروه کارآفرینی دانشگاه شهرکرد، تعداد طرحهای گردآوریشده در حوزه محیط زیست را ۱۰ طرح عنوان کرد و افزود تفاهمنامه «مپسا» میان وزارت علوم و سازمان محیط زیست منعقدشده و بررسی مشکلات آلایندههای تالابی، آلایندههای مراکز پرورش ماهی، پالایش آلایندههای خاک و گونههای جانوری از طرحهای این تفاهمنامه است که صندوق ملی محیطزیست با ارائه تسهیلات بلاعوض میتواند از این طرحها حمایت کند.
دکتر عباس حری نیز در این نشست گفت: دانشگاه شهرکرد ازلحاظ توسعه پهنای باند اینترنت و افزایش پتانسیلهای نرمافزاری و سرانه ارائه پهنای باند به دانشجویان رتبه خوبی در سطح کشور دارد.
سرپرست فناوری اطلاعات دانشگاه در ادامه گفت با توجه به شرایط موجود و آموزش مجازی، فضای ذخیرهسازی اینترنتی را به ۲ برابر افزایش دادهایم.
دکتر عباس حری پوشش کامل اینترنت بیسیم در تمامی خوابگاه های دانشجویی، توسعه مرکز زیرساخت داده از سال ۹۷، ساخت مرکز داده، ارائه سامانه وضعیت درصد اشتغال دانشآموختگان و اقدامات موثر در زمینه آموزش مجازی را از اقدامات موثر حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه شهرکرد عنوان کرد.
|
|