رصد خورشید گرفتگی در رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه تبریز
رصد خورشید گرفتگی صبح امروز اول تیرماه در بزرگترین رصدخانه فعال کشور یعنی رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه تبریز، واقع در رشته کوه های سهند تبریز با حضور ۵۰ نفر از اساتید، فعالان و علاقمندان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، این برنامه از سوی پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی این دانشگاه برگزار شد که در این برنامه با استفاده از سه تلسکوپ و فیلترها و عینک های مخصوص رصد خورشید صورت گرفت.
یادآور می شود: رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه تبریز در ۴۵ کیلومتری جنوب شهر تبریز؛ بر فراز کوه بلیندی با عرض جغرافیایی تقریبی ۳۸ درجه شمالی و طول جغرافیایی تقریبی ۴۶ درجه شرقی مستقر است.
این رصدخانه دارای یک تلسکوپ خورشیدی انکساری ( ۶ اینچی) است که جهت بررسی پدیده های خورشیدی و لکها و شراره ها استفاده می شود و مجهز به فیلتر Hα است. همچنین وجود دو تلسکوپ ۴۰ و ۶۰ سانتی متری کاسگرین با پانل الکترونیکی و رصد ستارگان تا قدر ۱۱ ، ساختمان پژوهشگران، ژنراتور ۳۲ کیلوات و ژنراتور ۵ کیلوات و ... از جمله امکانات موجود در این رصدخانه است که باید به اینها یک تلسکوپ فعال۲۴ اینچی نیز اضافه شود که در سال ۲۰۱۶ راه اندازی شده است و در حال حاضر بزرگترین تلسکوپ فعال ایران است. هر کدام از این تلسکوپ ها درگنبدهای جداگانه قرار دارند و هر گنبد دارای سه طبقه است.
رصد خانه خواجه نصیر الدین طوسی در حال حاضر بزرگترین رصدخانه فعال کشور است که می تواند پاسخگوی نیازهای رصدی محققین از سراسر کشور باشد.