بازدید مهندس جهانگیرزاده نماینده مردم شهرستانهای پارسآباد، بیله سوار و اصلاندوز در مجلس شورای اسلامی از طرحهای تحقیقاتی و مزارع تولید بذر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
مهندس جهانگیرزاده نماینده مردم شهرستانهای پارسآباد ، بیله سوار و اصلاندوز در مجلس شورای اسلامی به همراه دکتر حسین کربلائی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از مزارع تحقیقاتی و دستاوردهای پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در ایستگاه تحقیقات کشاورزی مغان پنجشنبه ۲۹ خردادماه ۱۳۹۹ بازدید به عمل آوردند .
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در این برنامه مهندس کمال شهبازی معاون توسعه مدیریت و منابع، جمعی از اعضای هیات علمی و محققان مرکز و کشاورزان پیشرو حضور داشتند، ابتدا دکتر کربلائی خیاوی رئیس مرکز توضیحات کاملی از روند اجرای آزمایشات و برنامههای مختلف پژوهشی و آموزشی را در استان اردبیل ارائه نمود. سپس از طرحهای به نژادی، به زراعی ارقام محصولات مختلف و مزارع تکثیری در ایستگاه بازدید و محققین غلات گرمسیری مشروحی از فعالیتهای در دست انجام و ارقام امیدبخش گندم و جو و ارقام قابل ارائه به کشاورزان را با توجه به آخرین شرایط اقلیمی حاکم در کشور ارائه و معرفی نمودند .
این هیئت همچنین از شرکت دانش بینان و انبارهای مرکز بازدید کرد و در پایان نشستی در سالن کنفرانس مرکز با حضور محققان و کشاورزان پیشرو تشکیل شد.
در این جلسه دکتر حسین کربلائی خیاوی عملکرد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبعی استان اردبیل را در شش حوزه وظایف حاکمیتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در زمینه پژوهش و فناوری، آموزش کشاورزان، ترویج کشاورزی، تولید محصولات فناورانه، نظارت بر تولید بذر، نهال، کود و سم و حفاظت و مدیریت ذخایر ژنتیکی را تشریح کرد .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اظهار داشت : رسالت اصلی ما در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان، شناسایی چالشها و محدودیتهای بخش کشاورزی استان و ارائه راهکارهای لازم به منظور حل آن است. اجرای پروژههای تحقیقاتی در زمینهٔ علوم زراعی، باغی، خاک و آب، فنی و مهندسی کشاورزی، گیاهپزشکی، علوم دامی، منابع طبیعی، حفاظت خاک و آبخیزداری در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بر مبنای وظایف حاکمیتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی دنبال میشود .
دکتر کربلائی خیاوی با بیان اینکه اثربخشی تحقیقات کشاورزی تاثیر مستقیمی در عرصههای زراعی و نقش اقتصادی و درآمدزایی برای کشاورزان و بهرهبرداران و نهایتاً بهبود تولید و عدم خروج ارز از کشور دارد، بیان داشت: اجرای بیش از ۱۸۰ فقره طرح تحقیقاتی در دیسیپلینهای مختلف، تهیه و تدوین ۱۵۶ نشریه علمی، ترویج و دستورالعمل فنی، همایشها و کنگرههای داخلی و خارجی، انعقاد ۱۳ تفاهمنامه همکاری با دستگاههای دولتی و بخش خصوصی، تهیه و تدوین ۷۳ فقره نشریه فنی و ترویجی، برگزاری ۱۵۲ برنامه هفته انتقال یافتههای تحقیقاتی و روز مزرعه، کارگاه آموزشی و جلسه محققین معین با کارشناسان و بهرهبرداران مراکز خدمات کشاورزی در راستای برنامههای نظام نوین ترویج، ۶۰ مورد پایش و بازدید از مزارع زارعین توسط محققان و کارشناسان مرکز، اجرای ۴۰ پایاننامه دانشجویی در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد، تولید ۱۵۰۰ تن غلات و دانههای روغنی، نظارت و کنترل محصولات مختلف زراعی با تولید بیش از ۴۸۵۰۰ تن بذر گواهی شده و باکیفیت و نظارت و کنترل ۵ نهالستان با تولید بیش از ۱۲۵ هزار اصله نهال بخشی از عملکرد مرکز در سال ۱۳۹۸ بوده است.
وی تامین هستههای اولیه بذری را از اقدامات مهم این مرکز برشمرد و تصریح کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در حوزه تولید محصولات فناورانه موفق به تولید ۱۰ تن بذر پرورشی یک، ۱۶۷ تن بذر پرورشی دو، ۲۷۰ تن بذر پرورشی سه و بالغ بر ۳۰۰ تن بذر مادری ویژه مناطق نیمه گرمسیر و سردسیر استان شده است .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه ۱۰۰ درصد چغندر و سورگوم بذری و حدود ۹۰ درصد ذرت بذری کشور را استان اردبیل تامین میکند، گفت: استان اردبیل در تولید عدس و کلزا رتبه اول، در تولید سیبزمینی رتبه دوم و در تولید عسل رتبه سوم را در سطح کشور از آن خود کرده و از نظر سطح زیر کشت محصولات زراعی رتبه دهم را داراست .
وی با اشاره به چهارمین جشنواره معرفی ارقام جدید زراعی و باغی گفت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از بین ۵۲ رقم معرفی شده در کشور، در معرفی ۲۲ رقم زراعی مشارکت فعال داشته که این امر در افزایش تولید و درآمدزایی کشور نقش مهم و اساسی داشته است و از مهمترین شاخصهای این ارقام میتوان به پتانسیل عملکرد بالا، کمیت و کیفیت دانه بالا و تحمل به تنشهای زنده و غیرزنده به ویژه کم آبی اشاره کرد .
وی با اشاره به اقدامات محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در راستای انتقال یافتههای تحقیقاتی به بهرهبرداران و مروجین کشاورزی و حضور مستمر ۳۷ نفر از محققان مرکز به عنوان محقق معین در مراکز خدمات کشاورزی و بارگذاری بیش از ۱۵۶ نشریه فنی و ترویجی در تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: با توجه به رتبهبندی تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با ۱۵۶ رسانه ترویجی رتبه نخست را در بین مراکز تحقیقاتی سراسر کشور کسب کرده است .
دکتر حسین کربلائی خیاوی با بیان اینکه افزایش دانش بهرهبرداران کشاورزی و بهکارگیری شیوههای نوین علمی در بخش کشاورزی از طریق ارائه آموزشهای مهارتی امکانپذیر است، افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در حوزه آموزش بهرهبرداران رتبه اول کشوری را در سال ۱۳۹۷ در حوزه آموزش کارکنان رتبه دوم کشور را در بین مراکز تابعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در سال ۱۳۹۸ کسب نمود.
وی به فعالیت حوزه معاونت آموزش در زمینهٔ آموزش ضمن خدمت کارکنان، آموزش بهرهبرداران، آموزش زنان روستایی و دورههای مهارتآموزی کارکنان وظیفه ناجا و سپاه اشاره کرد و افزود: در رابطه با آموزش ضمن خدمت کارکنان ۵۴۱۸۶ نفر ساعت، آموزش بهرهبرداران کشاورزی ۲۴۰۷۵۶ نفر ساعت، آموزش زنان روستایی ۷۶۵۶ نفر ساعت و مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح ۴۵۴۰۸ نفر ساعت در سال ۱۳۹۸ دوره برگزار شده است .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ درآمدهای اختصاصی مرکز ۱۵ میلیارد ریال بود، خاطر نشان کرد: این رقم در سال ۱۳۹۷ به ۶۲ میلیارد ریال و در سال ۱۳۹۸ به ۸۷ میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است و پیشبینی میشود این رقم در سال ۱۳۹۹ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کند .
در ابتدای این جلسه مهندس جهانگیرزاده نماینده مردم شریف شهرستانهای پارسآباد ، بیله سوار و اصلاندوز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این بازدید در جریان روند کارهای صورت گرفته و طرحهای تحقیقاتی قرارگرفته، اظهار داشت: بخش کشاورزی وظیفه تامین امنیت غذایی متکی بر تولید داخلی با استفاده علمی و کارآمد از منابع آب و خاک و سایر منابع و صیانت از منابع طبیعی را عهدهدار است به طوری که این بخش هم در تولید ناخالص داخلی و هم ایجاد ظرفیتهای اشتغال بالا و همچنین توسعه صادرات غیرنفتی سهم قابل توجهی را دارد .
عضو کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: استان اردبیل با وسعت زیادی که در بخش کشاورزی به خود اختصاص داده و با دارا بودن منابع طبیعی و دشت حاصلخیز مغان ظرفیتهای زیادی برای افزایش توان تولید داخلی و ایجاد اشتغال پایدار دارد .
نماینده مردم شهرستانهای پارسآباد، بیله سوار و اصلاندوز در مجلس شورای اسلامی انتقاد و رقابت را عامل سازنده توصیف کرد و افزود: ۴۱ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی همه باید در خدمت مردم باشیم و ما در مقابل کشاورزان مسئولیت سنگینی داریم.
وی بر اطلاعرسانی هر چه بیشتر و دعوت از کشاورزان منطقه و حضور آنها در مزارع تحقیقاتی جهت آشنایی با اقدامات صورت گرفته در زمینه فعالیتهای تحقیقاتی و ارقام پربازده و معرفی شده جدید و جایگزینی آنها با ارقام قدیمی تاکید نمود.
در پایان این بازدید مهندس جهانگیرزداه در گفتگو با خبرنگار شبکه استانی سبلان با اشاره به قدمت ۹۰ ساله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اظهار امیدواری کرد تلاشهای لازم جهت آشنایی هر چه بیشتر کشاورزان و بهرهبرداران منطقه با ارقام زراعی جدید صورت گیرد.
نماینده مردم شهرستانهای پارسآباد، بیله سوار و اصلاندوز در مجلس شورای اسلامی از مجموعه مدیریت مرکز، محققین و کارشناسان به خاطر اقدامات انجام شده در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تشکر و قدردانی کرد.