عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

افزایش شمار قربانیان کرونا در چهارمحال و بختیاری

وبدا؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری، از افزایش شمار فوتی های ناشی از ابتلا به بیماری کرونا در این استان خبر داد و افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته دو بیمار دیگر جان باختند.
به گزارش وبدا؛ دکتر مجید شیرانی افزود: با فوت دو بیمار دیگر مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشت مجموع فوتی های ناشی از این بیماری در استان به ۳۸ نفر رسید
وی در تشریح آخرین وضعیت شیوع بیماری کووید ۱۹ در سی امین روز از خردادماه ۹۹ در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته علاوه بر موارد سرپایی، تست ۱۳ مراجعه کننده بیمارستانی با علایم بالینی مشکوک به بیماری کووید ۱۹ که در مراکز درمانی بستری شده بودند مثبت قطعی اعلام شد.
دکتر شیرانی در ادامه خاطر نشان کرد: آمار تعداد مبتلایان قطعی به بیماری کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته و مجموع این بیماران از ابتدای شیوع بیماری از سوی سخنگوی وزارت بهداشت به صورت روزانه از رسانه ملی و دیگر رسانه‌های رسمی کشور اعلام می‌شود.
به گفته وی، هم اکنون ۴۵ بیمار مثبت قطعی و مشکوک به بیماری کرونا در مراکز درمانی استان تحت مراقبت و درمان هستند که از این تعداد ۲۷ نفر مثبت قطعی و مابقی در انتظار پاسخ نتایج آزمایشات برای رد یا تایید بیماریشان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: با گذشت حدود ۱۲۰ روز از شیوع بیماری کووید ۱۹، هشت هزار نفر از پرسنل دانشگاه علوم پزشکی استان فداکارانه برای مقابله با کرونا در تلاش هستند.
دکتر شیرانی افزود: بیش از ۳۰۰ پزشک متخصص، ۴۰۰ پزشک عمومی، ۲۰۰۰ پرستار، ۲۰۰۰ پرسنل امور اداری، مالی و خدماتی و ... پای کار ایستاده و مجدانه برای مقابله با بیماری کرونا در تلاش هستند.
وی اظهار داشت: متاسفانه فرهنگ غنی و اصیل ایرانیان و هم استانیان و صله ارحام و مراودات نزدیک، امروز از لحاظ بهداشتی تبدیل به یک نقطه ضعف جدی و عاملی مهم برای دامن زدن به شیوع بیماری کووید ۱۹ تبدیل شده است.
وی ادامه داد: اگر چه مراودات کوتاه مدت و شلوغی معابر بعنوان عاملی برای انتقال بیماری مطرح می باشد ولی، شواهد و مستندات حاکی از آن است که‌، همچنان مراودات طولانی مدت و تشکیل تجمعات و دورهمی های خانوادگی و حضور در تفرجگاه ها در صدر علل شیوع بیماری کرونا قرار دارد.
دکتر شیرانی، به عدم توجه جوانان به رعایت نکات بهداشتی بعنوان عاملی برای انتقال بیماری کرونا به افراد مسن و یا افراد دارای بیماری های زمینه اشاره و افزود: این روزها تک تک افراد مسئول سلامت خود و اطرافیانشان هستند و اگر چه رعایت نسبی پروتکل های بهداشتی تا حدی احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ کاهش می دهد اما عدم توجه به این نکات جامعه را در معرض خطر جدی و عوارض ناگوار حتی، مرگ و میرها را در پی خواهد داشت.
دکتر شیرانی در پایان، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و هوشمند با جدیت بیشتر و استفاده از ماسک را بعنوان ضرورت اجتناب ناپذیر این روزها و روزهای آینده مورد تاکید قرار داد.