کارگروه سلامت در بلایا برگزار شد
کارگروه سلامت در بلایا با هدف بازنگری مدیریت بحران کرونا و تدوین برنامه عملیاتی سالیانه دانشگاه علوم پزشکی ایران در حوزه مدیریت بحران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر جلیل کوهپایه زاده سه شنبه بیستم خرداد ۱۳۹۹ در نشست کارگروه سلامت در بلایا، بر اهمیت حضور تمام سازمان های موثر در فرآیند مدیریت بحران در این کارگروه تاکید کرد و افزود: بهتر است نمایندگاه اورژانس تهران و هلال احمر نیز مانند سازمان انتقال خون در این کارگروه به منظور هماهنگی حداکثری حضور داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در حال حاضر که کمی از بحران کرونا فاصله گرفته ایم و با بحران دیگری نیز دست به گریبان نیستیم، فرصت مناسبی است تا با بهره گیری مناسب از ظرفیت های کارگروه به هارمونی لازم برسیم.
وی با اشاره به نگرانی از وضعیت شیوع کرونا با آغاز فصل پاییز در کشور، افزود: کارگروه سلامت در بلایا موظف است از هم اکنون وظایف هر یک از حوزه ها را مشخص کند.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش و پژوهش برای مقابله با بحران ها، گفت: برنامه آموزشی باید برای دانشجویان داوطلب و سایر افراد تدوین شود تا در شرایط بحران به یک امدادگر و داوطلب سلامت تبدیل بشوند. همچنین باید حوزه پژوهش برای طراحی سناریوهای مختلف مقابله با بحران ها فعالتر عمل کند و به عنوان یک دیده بان آینده نگر نظام سلامت در دانشگاه، پژوهش هایی انجام دهد تا منبعی برای سازماندهی در زمان بحران باشند.
دکتر کوهپایه زاده افزود: اگر این سناریوها تدوین شوند، وظایف معاونتهای درمان و بهداشت مشخص می شود؛ غذا و دارو می داند که چیزهایی را باید آماده کند؛ معاونت توسعه می داند چه میزان از منابع مالی را برای چه مواردی ذخیره کند یا توسعه یا تکمیل کدام فضای فیزیکی را باید در اولویت پروژه ها قرار بدهد.
وی در پایان اظهار کرد: بنابراین برنامه و وظایف تک تک حوزه های مختلف برای سه ماه آینده باید نوشته شود و سعی کنیم با رویکردی پیشگیرانه از این فرصت برای افزایش آمادگی در مواجهه با بحران های بعدی استفاده کنیم.
دکتر نادر توکلی؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در ابتدای نشست کارگروه سلامت در بلایا، اظهار کرد: برنامه عملیاتی یک ساله دانشگاه علوم پزشکی ایران در حوزه مدیریت بحران و بر اساس چارچوبی که دبیرخانه کارگروه حوادث و بلایا در سازمان اورژانس تعیین کرده باید تدوین شود.
وی با بیان اینکه این نشست نیز به منظور سیاستگزاری و تدوین برنامه عملیاتی سالانه برگزار شده، افزود: سازمان اورژانس تکالیفی را به صورت سالیانه و متمرکز ابلاغ کرده و توصیه می کند که هر فصل یک بار جلسات کارگروه سلامت در بلایا در دستگاه های مرتبط برگزار شود.
دکتر توکلی گفت: در جلسه امروز قصد داریم مدیریت بحران کرونا را در دانشگاه در فازهای مختلف بازنگری کنیم و نظرات اعضای جلسه را بشنویم.
وی همچنین از دکتر سید مرتضی طباطبایی؛ سرپرست دفتر برنامهریزی، جذب و فراخوان اهداکنندگان سازمان انتقال خون ایران که در جلسه حضور داشت، تشکر کرد و افزود: سازمان انتقال خون به عنوان یکی از دستگاه های حیاتی، تعامل مطلوبی با حوزه درمان دانشگاه دارد و در شرایط بحرانی همواره کنار ما هستند.