عمومی | دانشگاه اصفهان

برگزاری اولین جلسه دفاع مجازی در دانشکده مهندسی کامپیوتر

جلسه دفاع از پایان نامه خانم سارا ادیب دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر به صورت مجازی با حضور اساتید راهنما، مشاور،داوران و نماینده تحصیلات تکمیلی با موفقیت برگزار شد.

به گزارش وب سایت خبری uinews جلسه دفاع از پایان نامه خانم سارا ادیب دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر با موضوع " . چارچوبی مدل رانده برای توسعه ی برنامه های کاربردی توصیه گر آگاه به زمینه" با راهنمایی دکتر بهمن زمانی دانشیار دانشکده کامپیوتر گروه نرم افزار به صورت مجازی برگزار شد.

خانم سارا ادیب ضمن تشریح موضوع پایان نامه افزود:  امروزه سیستم‌ها و برنامه‌های کاربردی توصیه‌گر، مانند برنامه‌های گردشگری، به‌طور گسترده‌ای توسط کاربران مورد استفاده قرار می‌گیرند. سیستم های توصیه‌گر موبایل، با بهره‌برداری از اطلاعات زمینه که به‌راحتی توسط حس‌گرهای موجود در این دستگاه ها به‌دست می‌آید، می‌توانند تجربه کاربران را بهبود بخشند. به سیستم‌های توصیه‌گری که برای ارائه پیشنهاد از اطلاعات زمینه و اولویت‌های کاربر استفاده می‌کنند، سیستم‌های توصیه‌گر آگاه‌به‌زمینه گفته می شود. این سیستم‌ها در بسیاری از برنامه‌های کاربردی و وب‌سایت ها، مانند برنامه‌های کاربردی توصیه‌گر گردشگری، به‌هدف بهبود دقت پیشنهاد و افزایش رضایت مشتری مورد استفاده قرار گرفته‌اند . توسعه برنامه‌های کاربردی توصیه‌گر آگاه‌به‌زمینه، به‌ویژه برای افراد مبتدی، یک کار چالش برانگیز محسوب می شود که به‌عنوان مهمترین چالش می توان به پیچیدگی فرآیند توسعه اشاره نمود. برای غلبه بر پیچیدگی، استفاده از رویکردهای جدید در توسعه نرم افزار، مانند مهندسی نرم افزار مدل‌رانده، می تواند راه‌گشا باشد. بر همین اساس، پژوهش حاضر با استفاده از مهندسی نرم افزار مدل رانده چارچوبی برای توسعه برنامه‌های کاربردی توصیه‌گر آگاه‌به‌زمینه ارائه می‌دهد. با توجه به این واقعیت که دامنه‌ی برنامه‌های توصیه‌گر آگاه‌به‌زمینه، دامنه‌ای بسیار متنوع و گسترده است و در روش های مدل‌رانده به‌منظور تولید کد بیشتر و دقیق‌تر لازم است دامنه خاص‌تر شود، در این پژوهش دامنه گردشگری انتخاب شده است. جدای از بحث فنی، ما دامنه کار را به گردشگری محدود کرده ایم به این دلیل که گردشگری یک دامنه پیشرو در برنامه های کاربردی به‌ویژه برنامه های کاربردی توصیه‌گر محسوب می شود . چارچوب مدل‌رانده پیشنهادی که اَتکارز نام دارد، شامل چهار جزء است: زبان مدل‌سازی خاص دامنه، ابزار مدل‌سازی گرافیکی، کدهای تبدیل و سکوی توسعه داده شده در محیط اندروید استودیو. به کمک ابزار اَتکارز می توان یک برنامه کاربردی توصیه‌گر آگاه‌به‌زمینه در دامنه گردشگری را مدل‌سازی و سپس مدل را بر اساس قیود تعریف شده اعتبارسنجی کرد. پس از طراحی و اعتبارسنجی، کدهای اندروید قابل اجرا ایجاد می شود. در نهایت با انتقال کدهای تولید شده به سکوی توسعه داده شده و اجرای برنامه، فرآیند تولید برنامه کاربردی تکمیل می‌شود. به‌منظور ارزیابی چارچوب پیشنهادی، یک نمونه برنامه کاربردی توصیه‌گر آگاه‌به‌زمینه در دامنه گردشگری به‌نام اَرَس به‌صورت خودکار تولید شده است. نتایج حاصل از ارزیابی نشان می دهد که با استفاده از چارچوب پیشنهادی اَتکارز، می توان %۹۴ از کد برنامه کاربردی اَرَس را به‌طور خودکار تولید کرد که این رقم در مقایسه با روش های سنتی مانند کدنویسی باعث کاهش زمان و تسریع در فرآیند توسعه می شود .

گفتنی است خانم سارا ادیب با کسب نمره ۱۹:۵۸ و درجه عالی موفق به دفاع از پایان نامه خود شد.