عمومی | دانشگاه تبریز

جلسه کمیته راهبری ارتقاء به تراز بین المللی در دانشگاه تبریز برگزار شد

جلسه کمیته راهبری ارتقاء به تراز بین المللی، درراستای پیگیری برنامه های قبلی و طرح پیشنهادات جدید در زمینه بهبود تراز بین المللی دانشگاه تبریز و قرار گرفتن جزء پنج دانشگاه وپژوهشگاه برتر کشور برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز در این جلسه که با حضور رئیس دانشگاه، اعضای هیئت رئیسه و اعضای کمیته راهبری ارتقاء به تراز بین المللی در تالار علامه جعفری برگزار شد،دکتر میررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه بین المللی بودن و جامع بودن از بارزترین ویژگیهای دانشگاه­های نسل چهارم است، گفت: دانشگاهها با توجه به انعطاف پذیر بودن، بسترمناسبی برای جهانی سازی و گسرش ارتباطات بین المللی دارند.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه دانشگاه تبریز میراث دار مرکز آموزشی ربع رشیدی است، عضویت در اتحادیه بین المللی دانشگاههای جهان، انعقاد بیش از دویست تفاهم­نامه با دانشگاه­های کشورهای مختلف و قرارداشتن در موقعیت جغرافیائی مطلوب و همجواری با کشورهای حوزه قفقاز و ترکیه را از مهمترین ویژگیهای دانشگاه تبریز برشمرد که این دانشگاه را بعنوان یکی از کاندیداهای مهم در عرصه بین المللی سازی قرارداده است و با توجه به پتانسیل بالای اساتید و دانشجویان انتظار میرود پیشرفتهای مطلوبی در این زمینه داشته باشیم.

دکتر مجیدی بر لزوم آسیب شناسی علمی، برنامه ریزی اصولی و اتخاذ تمهیدات مناسب برای تبدیل دانشگاه تبریز به دانشگاه بین المللی تاکید نمود و افزود بایستی با فرهنگ سازی و بسترسازی نگرش مثبت را در عموم دانشگاهیان نسبت به موضوع بین المللی شدن ایجاد کنیم.

وی با اشاره به برخی از مزایای علمی، اجتماعی، اقتصادی وفرهنگی بین المللی شدن دانشگاه افزود تجربه کرونا نشان داد که جوامع به تنهایی قادر به حل همه مشکلات نیستند و نیاز به تعامل و همکاری دارند و ضروری است دانشگاهیان با بهره گیری از پتانسیل ها و جبران کمبودها زمینه را برای ارتقاء جایگاه دانشگاه تبریزدر نظام ­های رتبه بندی بین المللی فراهم نمایند و در این زمینه بهره گیری از تجارب مثبت دانشگاههای بزرگ و توانمندیهای فضای مجازی کارساز می­باشد.

در ادامه جلسه دکتر اصغر عسگری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ضمن ارائه گزارش تفصیلی در زمینه نظام های رتبه بندی ملی و جهانی، ملاکها و شاخص امتیازدهی، جایگاه دانشگاه تبریز در این رتبه بندی­ها افزود اکثر رتبه بندی ها به نوعی بموازات هم و همپوشان هم هستند و با شاخصهای آموزشی، دانشجوئی و پژوهشی به اعتبارسنجی دانشگاهها میپردازند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز ضمن اعلام نقاط قوت و ضعف دانشگاه تبریز در رتبه بندی های ملی و جهانی افزود هرچند در برخی زمینه ها جایگاه بسیار خوب و مناسب در سطح کشور و جهان به دست آورده­ایم اما در برخی موارد متاسفانه جایگاه خوبی نداریم و این امر نیازمند همکاری و همت جمعی دانشگاهیان برای ارتقاء جایگاه در خورنام و شان دانشگاه تبریز است.

دکتر عسگری تعداد مقالات ثبت شده با نام دانشگاه تبریز، تعداد اختراعات ثبت شده بین المللی، تعداد استارت آپ های دانشجوئی، شرکتهای زایشی Spin off ، میزان فروش فناوری و میزان درامد اختصاصی دانشگاه از محل قراردادهای پژوهشی را از مهمترین شاخص های پژوهشی برای رتبه بندی دانشگاهها در عرصه ملی و بین المللی برشمرد.

دکتر عسگری نداشتن اعضای هیئت علمی بین المللی، عدم توجه به نظام­ آماری به صورت فرابخشی و فرانهادی، عدم توجه به مقوله های مهم در آموزش عالی از جمله اهداف مندرج در سند توسعه پایدار ملل متحد، شاخص نسبت استاد به دانشجو وکارمند، جذب کمتر اساتید زن را از مهمترین عوامل تضعیف رتبه بین المللی دانشگاه تبریز در رتبه بندی های ملی و جهانی دانست و افزودعلاو ه براینها عدم توجه به شاخص-های نوظهور در نظام رتبه بندی از جمله Index ، Nature و عدم توجه به ظرفیت شبکه های اجتماعی از جمله داشتن اکانت رسمی دانشگاه تبریز در توئیترو... از عوامل افت رتبه دانشگاه تبریز است که ضروری است با اطلاع  رسانی، پیگیری های و ایجاد شاخص های ارزیابی متناسب در نهاد های تصمیم گیری ازقبیل هیئت ممیزه و کمیته های مختلف و همکاری همه واحدهای دانشگاه مشکلات بصورت اساسی حل شوند.

در ادامه جلسه دکتر محمد تقی اعلمی معاون پشتیبانی و منابع انسانی دانشگاه ضمن تاکید بر ضرورت اتخاذ سیاست­های متناسب با بین المللی سازی به تشریح برخی مسائل مرتبط با حوزه پشتیبانی در زمینه بین المللی سازی پرداخت.

دکتر حیاتی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه از دیگر سخرانان جلسه بودند که بر آمادگی معاونت آموزشی برای همکاری همه جانبه برای ارتقاء جایگاه دانشگاه تبریز در سطح ملی و جهانی تاکید نمودو نبودن آمار و اطلاعات کامل و دقیق در حوزه های مختلف را از موانع تحقق برنامه های دانشگاه دانست.

درادامه جلسه دکتر حسین امامعلی پور معاون دانشجوئی دانشگاه ضمن اشاره به برخی از مشکلات موجود در زمینه ارائه خدمات رفاهی به دانشجویان خارجی بر مشخص شدن شرح وظایف همه واحدهای دانشگاه در عرصه بین المللی شدن تاکید نمود.

شایان ذکر است در ادامه سایر اعضاء به بیان دیدگاهها و پیشنهادات خود در زمینه نحوه برنامه ریزی واجرای امور مختلف جهت ارتقاء جایگاه دانشگاه تبریز در سطوح ملی و بین المللی پرداختند و تصمیمات مورد نیاز اتخاذ گردید.