تعیین نیاز خالص آبی گیاهان زراعی و باغی در استان اصفهان به منظور مدیریت بهینه تقاضای آب در بخش کشاورزی
گسترش سطح زیرکشت محصولات جدید همچون زعفران، زیره، کلزا، پسته و گلمحمدی، اهمیت موضوع، لزوم بازنگری و اصلاح اعداد و ارقام آب مورد نیاز گیاه مراجع قبلی بر اساس شرایط منطقهای، اقلیمی و نوع محصولات غالب در سطح استان را نشان میدهد. استفاده از نتایج این مطالعه توسط همه کاربران، منجر به اتخاذ یک روش واحد برای محاسبه نیاز آبیاری گیاهان و صرفهجویی در آب کاربردی میشود. ترویج استفاده از سند استانی برآورد نیاز خالص آبیاری ۳۷ محصول غالب استان اثرات مثبتی در خصوص صرفهجویی در مصرف آب به دنبال دارد. در این رابطه میتوان به نقش نقشههای شوری، بافت و طبقهبندی قابلیت اراضی برای استفاده مدیران و کارشناسان بخش کشاورزی بمنظور مدیریت بهینه تقاضای آب در بخش کشاورزی در سطح استان اشاره نمود. در شرایط محدودیت منابع آب، تعیین دقیق این پارامتر برای محصولات مختلف زراعی و باغی منجر به انتخاب گیاهان کم مصرف و مقاوم به خشکی خواهد شد که باعث کاهش تقاضای آب در بخش کشاورزی و مصرف آب بصورت بهینه در مناطق مورد مطالعه میشود .