عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

دویست و چهاردهمین جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اردبیل برگزار شد

دکتر حسین کربلائی خیاوی: یکی از برنامه‌های اساسی برای جهش تولید در بخش کشاورزی افزایش ضریب نفوذ دانش در عرصه‌های مختلف تولیدات بخش کشاورزی است.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، دویست و چهاردهمین جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اردبیل یکشنبه ۱۸ خرداد‌ماه سال ۱۳۹۹ با حضور رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، معاونان مرکز، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیله سوار، کارشناسان مدیریت‌های جهاد کشاورزی گرمی و پارس‌آباد و اعضای شورا با دستور جلسه بررسی طرح‌های تحقیقاتی پیشنهادی و بررسی دستورالعمل اجرائی طرح یاوران تولید در سالن کنفرانس مرکز تشکیل شد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل کشاورزان پیشرو را مصداق بارز استفاده از دانش در بخش کشاورزی برشمرد و بیان داشت: اگر دستاوردهای تحقیقاتی، دانش و تجربیات کشاورزان پیشرو به بهره‌برداران انتقال یابد به طور یقین بخش کشاورزی با جهش تولید بسیار بالایی مواجه خواهد شد.

دکتر کربلائی خیاوی افزود: یکی از برنامه‌های اساسی برای جهش تولید در بخش کشاورزی افزایش ضریب نفوذ دانش در عرصه‌های مختلف تولیدات بخش کشاورزی است. برای تحقق این امر مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی باید حضور فعال داشته باشند.

دبیر شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان با بیان اینکه سالانه حدود ۸۱.۵ میلیون تن محصولات زراعی تولید می‌شود، گفت: تولید کشاورزان نمونه ۳ تا ۴ برابر متوسط تولید سایر کشاورزان می باشد که این نشان‌دهنده پتانسیل بالا برای افزایش تولید در صورت استفاده از نفوذ دانش، تکنولوژی و تجربیات کشاورزان پیشرو در بخش کشاورزی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تصریح کرد: در راستای تحقق جهش تولید در بخش کشاورزی با هدف ارتقای خوداتکایی در تولید غذا و به منظور تعامل هر چه نزدیک‌تر همه واحدهای اجرایی و تحقیقاتی و افزایش اثربخشی علم و فناوری در عرصه‌های تولیدی طرح یاوران تولید با هدف بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت اعضای هیات علمی و محققان موسسات و مراکز تحقیقاتی در دستور کار قرار گرفته است.

دکتر کربلائی خیاوی در رابطه با طرح «یاوران تولید» اظهار کرد: طرح یاوران تولید، مکمل طرح‌های محققین ارشد، مروجین معین و مروجین پهنه‌ها بوده که حضور هدفمند اعضای هیات علمی و محققان به ویژه محقق-مروجان ارشد و محقق معین استانی در بازدیدها و برنامه‌های نظارت و پایش عرصه‌های تولیدی، متناسب با تخصص و تجربه آن‌ها، بر اساس برنامه‌هایی که توسط رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و با هماهنگی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان طراحی و ابلاغ می‌شود، الزامی است.

در ادامه این جلسه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیله سوار و کارشناسان مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌های گرمی و پارس‌آباد به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند. در پایان دو طرح تحقیقاتی توسط اعضای شورا بررسی و تصویب شد.