عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

مرحله دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در شهرستان بوشهر اجرا شد

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر؛ دکتر زهره زمانیان اظهار داشت: طرح ایمن‌سازی کودکان برابر ویروس وحشی فلج اطفال (ماپینگ آپ) در شهرهایی که اتباع خارجه و عشایر در آن‌ها رفت‌وآمد می‌کنند اجرا می‌شود.
وی بیان‌ کرد: مرحله دوم طرح تکمیلی ایمن‌سازی فلج اطفال به مدت 4 روز از 18 فروردین‌ماه در شهرستان بوشهر آغاز و تا 22 فروردین‌ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
کارشناس مسئول مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شهرستان بوشهر افزود: در این طرح عملیاتی مراقبین سلامت با حضور در منطقه اسکان افاغنه اقدام به واکسینه نمودن کودکان زیر 5 سال از طریق قطره فلج اطفال می‌نمایند و در طی آن تمامی کودکان به‌ویژه فرزندان خانواده‌های مهاجر از کشورهای همسایه ساکن در این مناطق به‌صورت رایگان واکسینه می‌شوند.
دکتر زهره زمانیان اضافه کرد: برای حفظ ایمنی کودکان و جلوگیری از بازگشت بیماری با توجه به وجود بیماری در دو کشور همسایه یعنی پاکستان و افغانستان، همه‌ساله کلیه کودکان اتباع خارجی و کودکان مناطق سیاری در دو مرحله تحت پوشش واکسیناسیون تکمیلی و واکسن فلج اطفال خوراکی قرار می‌گیرند.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله اول این طرح که در تاریخ ۵ تا ۸ اسفند سال ۹۶ اجرا شد کل کودکان واکسینه شده هزار و 303 نفر بوده‌اند که از این تعداد هزار و 283 نفر را کودکان افاغنه تشکیل می‌دهند.
کارشناس مسئول مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شهرستان بوشهر تأکید کرد: این طرح شامل دو نوبت ایمن‌سازی خانه به خانه با واکسن پولیو خوراکی (فلج اطفال) به فاصله ٤تا٦هفته در نقاط پرخطر می‌باشد که طی آن به همه کودکان گروه هدف (صفر تا ٥٩ ماهه) بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی آن‌ها مجدداً واکسن خوراکی خورانده می‌شود.
دکتر زهره زمانیان اظهار کرد: بیماری فلج اطفال ازجمله بیماری‌هایی است که بیشتر افراد مصون نشده را مبتلا می‌کند و عوارض این بیماری می‌تواند فلج اندام‌ها (معمولاً در یک عضو دست یا پا) و حتی مرگ در کودکان باشد.
انتهای پیام/ ا.س- 3000