برای نخستینبار در کشور صورت گرفت؛کشت گندم سیاه در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل
محمدعلی جهانبین درباره کشت گندم سیاه در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل به روابط عمومی واحد اردبیل گفت: این گیاه در اصل از خانواده هفبندان بوده که به اصطلاح گندم سیاه ( Buckwheat ) نامیده میشود و خواص درمانی بسیاری دارد و ازجمله مصارف آن تهیه نان برای بیماران سلیاکی (سندرم روده تحریکپذیر) و تهیه عسل درمانی است .
وی افزود: گندم سیاه بومی آمریکای شمالی، اروپای مرکزی، روسیه و چین است که برای نخستینبار و بهصورت نیمه انبوه در هزار و ۵۰۰ متر مربع در ایران و در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل کاشته شده است و انتظار میرود اواخر شهریور ۹۹ برداشت شود .
مجری طرح تولید گندم سیاه در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل عنوان کرد: این محصول دارای اسید آمینه روتین و بهدلیل آنتی اکسیدان بالا در درمان سرطان بسیار موثر است .
تولید آزمایشی عسل درمانی گندم سیاه نیز عملیاتی میشود
نویسنده کتاب گندم سیاه ادامه داد: عسل تولیدشده از گل این گندم از پرارزشترین عسلهای جهان با ۴۶ درصد فروکتوز و دو درصد ساکاروز بوده و در کاهش قند و فشار خون بسیار موثر است؛ بنابراین در کنار این مزرعه، ۶ کندوی عسل نیز مستقر شده است تا تولید آزمایشی عسل درمانی گندم سیاه نیز عملیاتی شود .
فارغالتحصیل رشته علوم و تکنولوژی بذر خاطرنشان کرد: مرحله تحقیقاتی این طرح یک سال طول خواهد کشید و هدف آن بررسی سازگاری گندم سیاه با منطقه اردبیل است که در صورت حصول نتایج مناسب از سال بعد تولید انبوه و تجاری این محصول با هدف تولید و فروش آرد، بذر و عسل گندم سیاه آغاز خواهد شد .