عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

استفاده از روش های طب ایرانی و مکمل در کمک به کنترل علائم بیماری MS در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد  اظهار کرد: حدود دو سوم از بیماران مبتلا به "ام اس" حداقل یک روش طب مکمل را استفاده می‌کنند و شایع‌ترین روشهای مداخله سنتی و مکمل، استفاده از انواع گیاهان دارویی و بعد از آن مداخلات دستی مانند انواع ماساژ و طب سوزنی است.

دکتر محمد رضا نورس در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه در حال حاضر تلاش ما بر روی کاهش عوارض ،کاهش علائم و ارتقاء کیفیت زندگی و نهایتا افزایش رضایت بخش بیماران است خاطر نشان کرد:  از نشانه های مهم قابل کنترل با رویکردهای طب ایرانی و مکمل می توان به خستگی و ماندگی یا  اسپاسم ها و گرفتگی‌های عضلانی که از علائم بیماری ام اس است و بسیار آزار دهنده نیز می باشد، اشاره کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: اصلاح سبک زندگی و نوع تغذیه متناسب با هر فرد از دیگر توانمندی های حوزه طب سنتی است که توانسته به بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش عوارض کمک کرده و امیدهای تازه  ای را برای این بیماران باز کند.

دکتر محمد رضا نورس با بیان اینکه دلک و غمز و ماساژ درمانی نیز یکی از درمان‌های جایگزین است که به کاهش اضطراب، کوفتگی، ماندگی، خستگی و دردها و اسپاسم های بدنی بیماری ام اس کمک می‌کند خاطر نشان کرد: ماساژ درمانی یکی از قدیمی‌ترین و آسان ترین روش‌های درمانی است که با تقویت گردش خون، سیستم ایمنی و احساس آرامش بر فشار خون، سیستم گوارشی، پوست و عضلات تاثیر دارد.

معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینکه در حوزه مسائل روح و جسم و روان تنی نیز با تیپ های شخصیتی و مزاجی خاص عمدتا مواجه هستیم اظهار کرد: افرادی که از روحیه مسولیت پذیری و وجدان بالای کاری، نظم و انضباط شدید فکری و کاری، کمال گرائی و داشتن روحیه انجام امور بدون نقص و ایراد، خود خوری و سرزنش خود، تحریک پذیری در مواجه با تغییرات برخوردارند و کارآمدی لازم در حوزه راهبردی تنظیم هیجان ها را ندارند پرداختن به حوزه اعراض نفسانی آنها در طب ایرانی که همان مداخلات روانشناختی و روانپزشکی امروز را پوشش می دهد در کنار توجه به سلامت معنوی و روحانی مدخل امیدوارکننده دیگری برای بیماران ام اس می باشد.

معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در حال حاضر هیچ‌گونه شواهد علمی و مستند برای جایگزین کردن روش‌های درمانی رایج با فرآورده‌های طبیعی و گیاهی وجود ندارد لذا به بیماران‌ مبتلا به ام اس هرگز توصیه نمی‌کنیم داروهای شیمیایی را قطع کنند بلکه  داروهای گیاهی و مداخلات طب مکمل را با درمان های رایج زیر نظر متخصص مغز و اعصاب و طب سنتی دنبال کنند.

دکتر نورس افزود در طرح تحقیقاتی مصوب دانشگاه با رویکرد تلفیقی (طب سنتی، طب نوین، روان تنی، سلامت معنوی) به این بیماری پرداخته شده است، بیماران مبتلا به ام اس جهت مشاوره و امکان شرکت در طرح می توانند به درمانگاه دانشکده طب سنتی و مکمل مراجعه کنند.

"اسکلروز (تصلب یا سخت شدگی) چند گانه معادل بیماری ام اس (M.S) عارضه‌ای وابسته به دستگاه اعصاب مرکزی بدن است. نشانه‌ها و علائم بیماری ام اس (MS) به طور گسترده‌ای متفاوت هستند و به میزان آسیب وارده به رشته‌های عصبی و اعصاب وابسته اند. نشانه‌ها و علائم بیماری ام اس ممکن است از فردی به فرد دیگر و در طی دوره بیماری متفاوت باشد. هیچ درمان قطعی برای بیماری مولتیپل اسکلروز یا ام اس وجود ندارد با این حال، داروهای متنوعی وجود دارد که می‌تواند به بهبود سرعت حملات، تغییر مسیر و مدیریت علائم بیماری ام اس کمک کند".

عنوان " تصلب الاعصاب "  یا تصلب یا سخت شدگی  عصب با علل مختلف در منابع طب سنتی وجود دارد. از طرف دیگر علائم این بیماری در طب سنتی ایران، دارای نامهایی خاص به عنوان یک بیماری است. در مجموع رویکرد طب ایرانی در تحلیل این بیماری با تلفیق نشانه های بالینی حاصل شرح حال و معاینه و اقدامات پاراکلنیک و آسیب شناسی می باشد .

{jcomments on}