عمومی | بنیاد ملی نخبگان

جایزه پروفسور ابراهیم‌زاده، علاوه بر اثربخشی، نقش الگوسازی دارد

جایزه پروفسور ابراهیم‌زاده، علاوه بر اثربخشی، نقش الگوسازی دارد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ بنیاد نخبگان استان گیلان با مشارکت دانشگاه گیلان مراسم سومین دوره اعطای کمک هزینه پژوهشی پروفسور حسن ابراهیم‌زاده معبود؛ برگزیده جایزه علامه طباطبایی و استاد برجسته زیست‌شناسی کشور به دانشجویان برتر مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری سال تحصیلی ۹۹ ۱۳۹۸ در رشته‌های زیست‌شناسی، کشاورزی و منابع طبیعی را بصورت مجازی برگزار کرد.

در ابتدای این مراسم، مسعود اصفهانی؛ رییس بنیاد نخبگان گیلان با اشاره به سومین سال اعطای جایزه پروفسور ابراهیم‌زاده، گفت: پیشنهاد اهدای این جایزه که در سال ۱۳۹۵ از سوی بنیاد نخبگان استان گیلان به استاد ابراهیم‌زاده داده شد. پس از موافقت این استاد برجسته، شیوه‌نامه مربوطه تنظیم و پس از تایید نهایی به اجرا گذاشته شد.

وی افزود: در گام اول با فراخوان و جمع‌آوری پروپوزال‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویان دکتری و کارشناسی‌ارشد در رشته‌های زیست‌شناسی، کشاورزی و منابع‌طبیعی از سراسر کشور جمع‌آوری شد و با تشکیل کمیته‌ای متشکل از اعضای هیئت‌علمی برجسته و صاحب‌نظر دانشگاه گیلان با تخصص‌های مربوط، ضمن ارزیابی، پروپوزال‌ها کاربردی‌ و اثرگذار مربوط به استان گیلان انتخاب و به استاد ابراهیم‌‎زاده معرفی شدند تا مورد حمایت قرار بگیرند.

اصفهانی ادامه داد: فراخوانی در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ انجام و پروپوزال‌های برگزیده در مراسم روز معلم در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با حضور جناب استاد ابراهیم‌زاده به برگزیدگان اعطا شد. در سال ۱۳۹۸ نیز مجموعه اقدامات انجام شد اما به دلیل شیوع بیماری کرونا امکان برگزاری مراسم حضوری سلب شد و به همین دلیل سومین دوره اعطای این جوایز به صورت مجازی برگزار می‌شود.

رییس بنیاد نخبگان گیلان با اشاره به اینکه تا کنون ۱۰ نفر از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری تحت پوشش جایزه جناب پروفسور ابراهیم‌زاده قرار گرفته‌اند، اظهار داشت: امسال نیز ۳ پروپوزال دانشجویان کارشناسی ارشد و ۳ پروپوزال دانشجویان دکتری انتخاب شدند.

وی در ادامه دکتر ابراهیم‌زاده را چهره شاخص علمی و الگویی مناسب توصیف کرد و بیان داشت: این استاد برجسته که یکی از مراجع علمی کشور در حوزه تخصصی هستند و بسیاری از متخصصان به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم شاگرد او بوده‌اند، علاوه بر اینکه کلیه جوایز نقدی دریافت شده‌شان را صرف کمک به امور پژوهشی دانشجویانشان می‌کنند، هر ساله از منابع شخصی‌شان این جایزه را تامین می‌کنند. در این اقدام جدای از ارزش مبلغی، اثر الگوسازی و اثربخشی بالایی وجود دارد.

رییس بنیاد نخبگان استان گیلان با اشاره به لزوم الگوسازی از مفاخر بومی، تصریح کرد: این قبیل اقدامات سبب هدایت استعدادهای انسانی به سمت توسعه کشور و اقلیم می‌شود.

حسن ابراهیم‌زاده معبود؛ برگزیده جایزه علامه‌ طباطبایی و استاد برجسته زیست‌شناسی کشور نیز در این مراسم ضمن تشکر از بنیاد نخبگان استان گیلان برای برگزاری این برنامه، ابراز امیدواری کرد این جایزه سبب افزایش اثربخشی افراد در جامعه بومی شود.

لازم به ذکر است، رضی؛ رییس دانشگاه گیلان، نبییونی؛ رییس بنیاد نخبگان استان البرز و رییس انجمن زیست‌شناسی ایران، افشار محمدیان؛ عضو هیئت‌مدیره انجمن زیست‌شناسی ایران و عضو هیئت‌علمی دانشگاه گیلان و جباریان امیری؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران از حاضران در این نشست بودند.