وقوع ۳۵ نوع حادثه طبیعی در ایران
به گزارش ایرنا اسماعیل نجار روز یکشنبه در مراسم رونمایی از آیین نامه نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه امید در یزد افزود: ایران از لحاظ تنوع حوادث در دنیا رتبه دهم و در آسیا رتبه چهارم را دارد.
وی، زلزله های مهیب، سیل ، توفان، صاعقه، خشکسالی، سرمازدگی، بهمن، فرونشست زمین، آتش سوزی و گرد و غبار را از جمله این حوادث اعلام کرد.
وی، آموزش و ارتقای سطح آگاهی آحاد مردم در مقابله با بحران را مهم خواند و اظهار کرد: بیش از یکهزار نفر از مدیران و مسوولان کشوری در ۶ استان در کارگاه های آموزشی که به همین منظور برپا شد شرکت کردند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: مردم در سطوح مختلف باید از پیامدها، مخاطرات حوادث و بلایای طبیعی آگاهی داشته باشند ضمن اینکه آموزش های لازم در این زمینه در کشور درحال اجراست.
وی اظهار کرد: باید به جای توجه به نما، محل استقرار ساختمان و دکوراسیون آن، به کیفیت و مقاوم سازی در برابر حوادث توجه شود که البته به این موضوع کمتر نگاه می شود.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه باید بخشی از هزینه های ساخت وساز صرف ایمنی شود گفت: امروز دنیا با به کارگیری خرد، دانش و علم توانسته خود را در مقابل حوادث ایمن کند.
وی اظهار کرد: کشور ژاپن با حوادث گوناگون روبروست اما امروز با به کارگیری اندیشه و علم، خود را مقابل حوادث ایمن کرده به گونه ای که در برابر زلزله های بالای هفت ریشتر حتی یک جانباخته گزارش نمی شود.
*** آبرسانی به هفت هزار و ۵۰۰ روستا در کشور
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه اکنون به ۷۵۰۰ روستا در کشور با تانکر آبرسانی می شود گفت: عدم بارش و نوع و زمان، تغییر اقلیم و گرم شدن زمین موجب شده که با بحران کم آبی و بی آبی روبرو شویم.
نجار با اشاره به اینکه استان یزد با بحران بی آبی روبروست افزود: این استان در مدیریت آب کشور سرآمد است و امیدواریم مدیریت مصرف آب سرلوحه کار هم مردم ایران قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: دولت در تلاش است آب شرب مردم را تامین کند، در بخش کشاورزی هم باید بهره وری آب را افزایش دهیم.
نجار در ادامه به برگزاری نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه امید در یزد اشاره و گفت: استفاده از زبان هنر به جای سخنرانی و داستان، تاثیر بیشتری در جامعه دارد، تاثیر هنر گاه می تواند به ایجاد یک جریان در جامعه منجر شود.
وی با بیان اینکه این جشنواره در بخش های مختلف برگزار می شود تصریح کرد: حوادث ، آگاهی از مخاطرات ، ارتقای تاب آوری جامعه، افزایش امید، ترویج فرهنگ ایمنی ، کاهش خطر پذیری بلایای طبیعی ، مدیریت بحران و رفتار انسانها در بحران از محورهای جشنواره یاد شده است.
مسوول جشنواره ملی فیلم کوتاه امید، هدف از برگزاری این آیین فرهنگی را معرفی آثار برتر ، اهمیت دادن به نقش کلیدی رسانه های تصویری ، تشویق هنرمندان عرصه سینما و تلویزیون ، رشد و رونق تولید، نمایش فیلم های کوتاه و ارتقای فرهنگ و دانش عمومی در زمینه مدیریت بحران اعلام کرد.
نجار آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره را یکم آذر ماه سال جاری ذکر و اظهار کرد: جشنواره مذکور پنجم دیماه همزمان با روز ملی ایمنی در برابر زلزله در یزد بر گزار می شود.
در این مراسم از آیین نامه نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه امید رونمایی شد.