عمومی | دانشگاه کردستان

دانشگاه کردستان در جمع ۱۰ دانشگاه تاثیرگذار ایرانی در حوزه سلامت و رفاه

بر اساس نتایج رتبه‌بندی تاثیرگذاری دانشگاه‌ها که برای دومین سال از سوی موسسه بین‌المللی تایمز منتشر شد، دانشگاه کردستان در جمع ۱۰ دانشگاه تاثیرگذار ایرانی در حوزه سلامت و رفاه قرار گرفت.
در رتبه‌بندی تاثیرگذاری تایمز ، اثرگذاری دانشگاه‌ها بر مبنای فعالیت‌های آنان در راستای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs)  سنجیده می‌شود. اهداف توسعه پایدار شامل ۱- نبود فقر ۲- نبود گرسنگی ۳-سلامت و رفاه ۴- کیفیت آموزش ۵- برابری جنسیتی ۶- دسترسی به آب بهداشتی ۷-انرژی مقرون به صرفه و پاک ۸- اشتغال مناسب و رشد اقتصادی ۹- صنعت، نوآوری و زیرساخت ۱۰- کاهش نابرابری ۱۱- شهرها و جوامع پایدار ۱۲- تولید و مصرف مسئولانه ۱۳- عملکرد در خصوص کنترل اقلیم ۱۴- زندگی زیر آب ۱۵- زندگی در زمین ۱۶- صلح، عدالت و قدرت  ۱۷- مشارکت در تحقق اهداف توسعه است.
در رتبه‌بندی تاثیرگذاری سلامت و رفاه ، عملکرد دانشگاه‌ها بر اساس اهداف توسعه پایدار در سال ۲۰۱۸ بررسی شد. در این شاخص اطلاعات مرتبط با میزان فارغ‌التحصیلان حوزه سلامت و رفاه، همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با موسسات بهداشت، برنامه‌ها و پروژه‌های ورزشی بهداشتی دانشگاه جهت ارتقای سطح سلامت و رفاه اجتماع، دسترسی عموم مردم به امکانات ورزشی دانشگاه و پشتیبانی بهداشت روان رایگان برای دانشجویان و کارکنان مورد ارزیابی قرار گرفت.
بر اساس نتایج این رتبه‌بندی، دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت آر سی اس آی جمهوری ایرلند، دانشگاه لاتروب استرالیا و دانشگاه پزشکی چین در تایوان موفق به کسب رتبه‌های برتر اول تا سوم شدند. در این فهرست ۱۰ دانشگاه برتر ایرانی حضور دارند و دانشگاه کردستان در کنار دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، دانشگاه الزاهرا، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه فسا، دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه تبریز در لیست دانشگاه‌های موثر در هدف سلامت و رفاه قرار گرفت.
لازم به ذکر است؛ دانشگاه کردستان پیشتر در رتبه‌بندی جهانی تایمز رتبه ۱۰۰۰-۸۰۰ ، در رتبه‌بندی موضوعی مهندسی و فناوری و علوم فیزیکی تایمز حایز رتبه ۸۰۰-۶۰۰ و نیز در رتبه‌بندی تاثیرگذاری اهداف توسعه پایدار جایگاه مطلوبی را در بین دانشگاه‌های ایران و جهان کسب نموده است.