عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: قرآن باید محور کارهای ما باشد

به گزارش مفدا بوشهر، دکتر سعید کشمیری در دیدار با مسئولان اجرایی بیست و سومین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بابیان اینکه برای گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه همه باید دخیل باشند افزود: جذب حداکثری درزمینه معارف قرآن و اهل‌بیت (ع) باید مدنظر همه متولیان فرهنگی و قرآنی باشد و برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات قرآنی کار بسیار پرارزش و بابرکتی است که می‌تواند بستر خوبی برای تحقق این هدف ایجاد کند.
وی بیان داشت: قرآن و عترت دو چیز گران‌بها هستند که در روایات ما مطرح‌شده و باید این دو گوهر پرارزش به‌صورت سیستمی به جوانان و فرزندانمان معرفی شوند.
دکتر کشمیری با اشاره به اینکه در اجرای برنامه‌ها و جشنواره‌های قرآنی باید راه را برای دانشجویان، اساتید و کارکنان باز کرد افزود: هدف این است که انس و الفت و علاقه ما به اهل‌بیت علیهم‌السلام و قرآن بیشتر شود و برگزاری جشنواره‌های قرآنی ابزاری است که می‌شود از این طریق معارف قرآنی را در زندگی خود ساری و جاری کنیم.
وی تأکید کرد: ما موظف هستیم که زمان‌های آزاد دانشجویان را با مسایل معنوی و باارزش، پرکنیم و آنان را به‌سوی معنویات سوق دهیم و برای این هدف چه چیزی باارزش‌تر و عمیق‌تر از قرآن وجود دارد به‌ویژه در زمانی که جوانان ما مواجه با مخاطرات فراوانی هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: منبع اعتبار ما قرآن و عترت اهل‌بیت (ع) هستند و ما باید جایگاه ویژه‌ای برای این دو گوهر گران‌بها در زندگی خود در نظر بگیریم.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه نیز گفت: به همت مرکز قرآن و عترت دانشگاه و با سازمان‌دهی صورت گرفته، برنامه‌های قرآنی در 10 شبکه بهداشت و درمان استان در حال اجراست و محور کارهای فرهنگی، برنامه‌های قرآنی در گروه‌های دانشجویی، کارکنان و اساتید است.
مهندس محمدمهدی محمدی با توضیح چگونگی برگزاری جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی افزود: امسال، بیست و سومین جشنواره قرآن و عترت ویژه اساتید، دانشجویان و کارکنان و در زمینه‌های ادبی، هنری، مقاله‌نویسی، معارف و همچنین بخش‌های فناوری و دیگر بخش‌ها در حال اجراست که در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکنون بیش از ۹۰۰ نفر در این بخش‌ها ثبت‌نام کرده‌اند.
وی اظهار داشت: مهلت ثبت‌نام در جشنواره قرآن و عترت تا پایان فروردین‌ماه پایان می‌یابد و پس از آزمون کتبی و شفاهی در سطح استان، منتخبین در بخش‌های مختلف برای مراحل نهایی که در مهرماه ۹۷ در تهران برگزار می‌شود آماده رقابت می‌شوند.
مدیر فرهنگی دانشگاه نیز گفت: همه تلاش ما این است که در بخش دانشجویی جنب‌وجوش بیشتری برای شرکت در جشنواره ایجاد کنیم و برای این کار از اول سال تحصیلی کلاس‌های متعدد قرآنی برای توانمندسازی و تقویت دانشجویان برگزارشده است.
مهندس سید محسن هاشمی افزود: سعی می‌کنیم کسانی که زمینه حضور در جشنواره قرآن و عترت را دارند ترغیب کنیم که وارد این جشنواره شوند و ما برای مشارکت بیشتر همه اساتید کارکنان و دانشجویان، نیاز به همکاری و حمایت همه نهادهای فرهنگی در دانشگاه داریم.
دبیر جشنواره قرآن و عترت دانشگاه نیز درباره برگزاری آزمون کتبی و شفاهی جشنواره قرآن و عترت توضیح داد و گفت: امسال به کمک رابطین قرآنی در شبکه‌ها و مرکز استان و سفیران نور متشکل از دانشجویان، توانستیم تاکنون 900 نفر ثبت سامانه کنیم که در حال حاضر در رتبه ۸ دانشگاه برتر قرار داریم و این روند تا پایان فرودین ماه ادامه دارد.
رقیه جمیری افزود: علاقه‌مندان می‌توانند در بخش آوایی جشنواره شامل 15 رشته قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، ترجمه، حفظ سوره واقعه با ترجمه، حفظ 1 جزء، حفظ 3 جزء، حفظ 5 جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 15 جزء، حفظ 20 جزء، حفظ کل، اذان، دعا و مناجات‌خوانی، آیین سخنوری، همخوانی و تواشیح و همچنین در بخش معارف قرآنی شامل 9 رشته آشنایی با احادیث اهل‌بیت، آشنایی با مفاهیم نهج‌البلاغه، آشنایی با مفاهیمِ صحیفه سجادیه، آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن کریم، آشنایی با سیره معصومین، حفظ موضوعی قرآن کریم، احکام، پرسمان قرآنی و سبک زندگی قرآنی شرکت کنند.
وی به بخش‌های دیگر جشنواره نیز اشاره کرد و گفت: بخش پژوهشی شامل 4 رشته مقاله‌نویسی، تألیف کتاب، بررسی و نقد کتاب، تلخیص کتاب و بخش فن‌آوری شامل 2 رشته تولید اپلیکیشن و ربات و کانال‌های مجازی قرآنی است.
وی افزود: بخش ادبی نیز شامل 4 رشته شعر نو و کلاسیک، داستان‌نویسی، نمایشنامه‌نویسی و فیلم‌نامه‌نویسی است و بخش هنری شامل 9 رشته خوشنویسی (نستعلیق – شکسته‌نستعلیق – نسخ)، نقاشی (نقاشی‌خط – نقاشی دستی)، عکاسی، تذهیب، فیلم کوتاه، معرّق و منبّت، طراحی پوستر، نمایش (تئاتر صحنه) و پی‌نما (کمیک استریپ) می‌باشد که علاقه‌مندان می‌توانند در هر یک از این رشته‌ها با هم به رقابت بپردازند.
حامد یوسفی کارشناس مرکز قرآن و عترت نیز گفت: در کلاس‌های قرآنی که برای گروه‌های مختلف دانشجویی، اساتید و کارکنان برگزار می‌شود سعی می‌کنیم مطالب آموزشی، متناسب با ادبیات و گرایش‌های فکری همان گروه مخاطب به‌ویژه در زمینه‌های علمی و پزشکی مطرح کنیم.
وی افزود: با هماهنگی‌های صورت گرفته، به‌زودی فراخوان ارایه مقالات بین‌رشته‌ای قرآن و سلامت که از رسالت‌های مهم دانشگاه علوم پزشکی نیز هست منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/س. ر 2050