عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

مواد غذایی که مراکز غذاخوری و بوفه¬های کارکنان و دانشجویان، مجاز به سرو آن نیستند، اعلام شد

به گفته شهروز شکری مژدهی، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قزوین، به منظور صیانت از سلامت جامعه و به استناد قوانین بالادستی و برای اجرای تکلیف قانونی وزارت بهداشت؛ فهرست کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت اعلام شد. وی افزود که مراکز غذاخوری، بوفه‌های کارکنان، دانشجویان و مراکز آموزشی شبانه روزی، مجاز به سرو مواد غذایی مندرج در این فهرست، نیستند.

شکری مژدهی بیان کرد: از کالاهای ممنوع می توان به انواع سوسیس و کالباس، ژامبون، انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس و کالباس و ژامبون، انواع سمبوسه و فلافل آماده شده با روش غوطه وری در روغن (صنعتی و صنفی) و پنیر پیتزای پروسس (تاپینگ پیتزا) اشاره کرد.

انواع نوشابه گازدار با یا بدون قند، نوشابه انرژی زا، نوشیدنی مالت (ماء الشعیر ) طعم دار، انواع نوشیدنی های میوه‌ای گازدار و بدون گاز با محتوای آب میوه ۲۵ درصد و کمتر، انواع شربت و نوشیدنی های غیر میوه ای و تزیینی، فرآورده های یخی خوراکی، انواع پودر نوشیدنی فوری، روغن مصرفی خانوار(منظور روغن های نیمه جامد مصرفی صنایع و خانوار)،  انواع سس پُرچرب (مایونز و سس سالاد و سس سفید) با چربی بیش از ۳۰ درصد، انواع فراورده های سرخ شده در روغن بر پایه سیب زمینی و غلات (چیپس سیب زمینی و غلات)، انواع فراورده حجیم شده بر پایه ذرت، شیرینی های تر، فراورده های کاکائویی، تافی و آبنبات؛  از دیگر کالاهای ممنوع است که این کارشناس، به آن ها اشاره کرد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قزوین تاکید کرد که مواد غذایی مندرج در این فهرست، به دلیل کالری بالا (داشتن شکر و روغن افزوده، چربی اشباع و ترانس) یا نمک و همچنین مواد نگهدارنده، به عنوان عوامل بیماری‌های غیرواگیر محسوب شده و مصرف آن‌ها می توانند در دراز مدت، موجب اضافه وزن، چاقی، فشار خون، دیابت و سایر بیماری های غیر واگیر شود.