تار شدن دید، مشخص ترین نشانه وجود آب مروارید است - 1397/01/19
دکتر موسی زارع جراح و متخصص چشم پزشکی تار شدن دید را مشخص ترین نشانه وجود آب مروارید دانست و اظهار داشت: ابری شدن دید و ایجاد لکه های تیره در میدان دید از مشخص ترین نشانه وجود آب مروارید است که ابتدا به صورت جزئی و متناب و سپس دائمی و وخیم تر ظاهر می شود و باعث اختلال فعالیت های روزانه مثل رانندگی و غیره می گردد.
وی بیان کرد: آب مروارید باعث کدر شدن عدسی چشم می شود و این در حالی است که به طور طبیعی باید شفاف باشد و کدر شدن، باعث کاهش بینایی و مختل شدن دید می شود.
این متخصص چشم پزشکی با بیان این مطلب که کهولت سن از شایعترین علت بیماری آب مروارید است گفت: ضربه به چشم و عدسی، بیماری دیابت، تماس با اشعه هایی مانند ایکس (X)، گاما و فرابنفش خورشید، علل مادرزادی، مصرف داروهایی مثل کورتون و مصرف سیگار از دیگر دلایل ایجاد آب مروارید است.
وی با اشاره به علائم آب مروارید گفت: تار شدن دید، دو بینی اشیاء، مشکلات دید در شب، احساس ناراحتی در مواجهه با نور، ایجاد هاله نور و محو شدن یا زرد شدن رنگ ها از علائم این بیماری است.
به گفته وی مهم ترین تشخیص بیماری آب مروارید، معاینه دقیق توسط چشم پزشک است که می تواند وجود و وسعت آب مروارید را مشخص کند.
وی در ادامه افزود: زمانی ممکن است بیمار علاوه بر داشتن بیماری آب مروارید، در پرده شبکیه یا عصب بینایی اش دچار مشکل باشد که در این موارد، عامل کاهش دید تنها آب مروارید نیست و عمل کردن آن باعث ایجاد دید کامل در فرد نمی شود.
دکتر موسی زارع جراحی را تنها راه درمان آب مروارید دانست و گفت: چنانچه علائم آب مروارید خفیف باشد ممکن است با تعیین نمره عینک موقتا مشکل حل شود.
وی اذعان کرد: هیچ گونه دارو، روش تغذیه، ورزش یا وسایل کمکی دید وجود ندارد که باعث درمان آب مروارید شود.
این متخصص چشم با توجه به اینکه در چه مرحله ای عمل برای بیمار ضروری است گفت: اگر فرد بدون هیچ گونه ناراحتی کارهای روزانه خود را انجام دهد و در رانندگی کردن، مطالعه و تماشای تلویزیون مشکلی نداشته باشد عمل برای او ضروری نیست.
وی در ادامه بیان کرد: هنگامی که آب مروارید به حدی رسد که باعث کاهش دید شود و فرد در انجام فعالیت های روزانه دچار مشکل گردد جراحی باید صورت گیرد.
به گفته وی جدید ترین عمل جراحی آب مروارید عمل فیکو است که بر اساس آن از لنز های شفاف و قابل انعطاف به جای عدسی بیمار استفاده می شود.
دکتر موس زارع با اشاره به پیشگیری در بیماری آب مروارید گفت: در بعضی از مطالعات بیان شده است که کمبود برخی مشتقات ویتامین A که در سبزیجات مانند اسفناج، کلم بروکلی و غیره وجود دارد در بروز آب مروارید موثر بوده است و در سنین بالا توصیه می شود از سبزیجات حاوی ویتامین A استفاده شود.
وی خاطر نشان کرد: دوری از نور خورشید و استفاده از عینک آفتابی که نور ماوراء بنفش را جذب کند در جلوگیری و کند شدن پیشرفت آب مروارید موثر است و از چشم ها محافظت می کند.