عمومی | بنیاد ملی نخبگان

نقش شرایط اجتماعی در مدیریت خشم و استرس افراد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ به منظور توان‌افزایی و مهارت‌آموزی مستعدان‌برتر و با هدف پیشگیری از آسیب‌های فردی و اجتماعی، کارگاه آموزشی «مدیریت خشم و استرس» با هدف پیشگیری از آسیب‌های فردی و اجتماعی، ارتقاء سطح سلامت روان و توانمند‌سازی مستعدان‌برتر با کسب مهارت‌های زندگی فردی و اجتماعی، به صورت مجازی توسط بنیاد نخبگان استان چهارمحال‌وبختیاری برگزار شد.

در این کارگاه، محمد ربیعی؛ عضو هیئت‌علمی گروه روانشناسی و مشاوره دانشگاه شهرکرد و مدرس کارگاه با اشاره به تعریف استرس و پیامدهای آن، گفت: فرد با شناخت علل و عوامل استرس‌زا و آشنایی با استراتژی‌ها و فنون مدیریت استرس می‌تواند به کاهش استرس کمک شایانی داشته باشد که البته عدم تامین خواسته‌ها می‌تواند یکی از علل مهم خشم و استرس در افراد باشد.

وی افزود: هر چه افراد توانمندی‌های خود مانند مهارت‌‎های فضای مجازی، حسابداری، مدیریت مالی، مهارت‌های ارتباطی و آشنایی با زبان دوم و غیره را افزایش دهند، استرس را کمتر تجربه خواهند کرد.

ربیعی ادامه داد: جامعه می‌تواند با تامین خواسته افراد در کاهش استرس و خشم موثر باشد. به بیان دیگر، در هر جامعه‌ای که تنوع و هموار کردن مسائل بیشتر باشد، استرس کمتر دیده شده است؛ به عنوان نمونه کاهش بوروکراسی اداری می‌تواند در کاهش استرس افراد نقش بسزای داشته باشد.

وی در پایان به پیامدهای فیزیولوژیکی، پیامدهای روانشناختی، پیامدهای رفتاری، هزینه‌های استرس، علل فردی و علل فراسازمانی آن پرداخت و گفت: اختلالات روان، خشم و عصبانیت، افسردگی، کناره‌گیری و انزوا، ترس و اضطراب، کابوس و اضطراب، کابوس و وحشت شبانه، تنش و حساسیت می‌تواند از پیامدهای روانشناختی استرس باشد.

لازم به ذکر است، در پایان این کارگاه شرکت‌کنندگان سوالات خود را مطرح و در تمرین‌های گروهی شرکت کردند.