کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان: سالمندان به منظور پیشگیری از ابتلا کرونا برای روزه گرفتن با پزشک مشورت کنند
پریوش بهادری در گفتگوی با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار داشت: قدرت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر بیماریها با افزایش سن و سالمندی کاهش مییابد، بنابراین سالمندان اگر روزه میگیرند باید بیش از پیش مراقب سلامت خود باشند.
وی با بیان اینکه سالمندان دارای بیماریهای زمینهای بیش از دیگران در معرض ابتلا به کرونا هستند تصریح کرد: کم آبی و کاهش قند خون ممکن است موجب سرگیجه، از حال رفتن و سقوط شود که برای سالمندان خطرآفرین است.
بهادری اضافه کرد: علاوه بر آن، کم آبی بدن، خشکی دهان و گلو زمینه را برای ابتلا به کووید ۱۹ فراهم میکند، بنابراین به توصیههای مربوط به پیشگیری از افت قند خون و کاهش مایعات بدن توجه شود.
وی بیان کرد: سالمندان عموماً از مشکلات دهان و دندان رنج میبرند، لذا مصرف میوه رنده شده، لبنیات خصوصاً شیر کمچرب، استفاده از انواع سوپها و آشها در افطار و سحر و نوشیدن آب و چای کمرنگ در فاصله افطار تا سحر برای آنان مفید و مورد تاکید ست و میتواند تعادل آب و مواد معدنی را برقرار کند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: سالمندان باید در وعده سحری از غذاهای کمحجم و غنی از مواد مغذی و کم نمک، کمچرب که با شیرینی کم هستند و.مقدار مناسبی از سبزیجات مختلف (سبزی خوردن و سالادهای بدون سس) همراه با وعده سحری استفاده کنند.
بهادری بیان داشت: غذاهای پر پروتئین مثل کباب، جوجهکباب، ماهی و غذاهای خشک و پرروغن مثل کتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا و کلهپاچه و همچنین غذاهای شور و پر ادویه که موجب خشکی و تشنگی در طول روز میشوند، استفاده نشود.
وی افزود: سالمندان دارای بیماریهای زمینهای مانند فشارخون بالا، بیماریهای قلبی – عروقی، سرطان، دیابت، بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماری کووید ۱۹ هستند، بنابراین توصیه میشود حتماً به پزشک مراجعه کرده و طبق توصیهها عمل کنند،
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان، پریوش بهادری توصیه کرد: بیماران دیالیزی، بیمارانی که فشارخونشان کنترل نیست و یا فشار سیستولیک بالاتر از ۱۴۰ و فشار دیاستولیک بالاتر از ۰ ۸ دارند و یا بیمارانی که قند خون آنان در هنگام سحر بالاتر از ۳۵۰ میلیگرم در دسی لیتر باشد، مجاز به روزه گرفتن نیستند.
انتهای پیام/س.غ- ۳۰۳۰