عمومی | معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

زیست‌بوم سلول‌های بنیادی را فعالیت دانش‌بنیان‌ها رونق داد

در سال‌های اخیر شاهد رشد و پیشرفت حوزه‌های علمی و فناوری زیادی در کشور بودیم. حوزه‌هایی که هر یک به مدد شکل گیری زیست بوم فناوری و نوآوری اکنون حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد . سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی یکی از این حوزه‌ها است که رشد چشمگیری را تجربه کرده است.

نیروی انسانی فعال و خلاق پیشران این حوزه هستند. از این رو ستاد توسعه فناوری‌های سلول‌های بنیادی جذب، تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی لازم در زمینه تحقیقات، فناوری و خدمات در این حوزه را به عنوان یکی از راهبردهای خود در نظر گرفته است. این ستاد برای توسعه حوزه آموزش و پژوهش فعالانه وارد عمل شد و حمایت از رساله‌های دکتری را مد نظر قرار داد. نتیجه آن نیز توسعه تحقیقات این حوزه روی مدل‌های حیوانی و پیش بالینی است تا در گام بعدی تحقیقات بر انسان آغاز شود. البته ناگفته نماند که ستاد در این حوزه برنامه حمایتی دیگری علاوه بر رساله‌های دکتری داشت. بر اساس این برنامه از پروژه‌های تحقیقات پیش بالینی حمایت شد.

برای شتاب دادن به حرکت در این مسیر محققان جوان توسط ستاد مورد حمایت قرار گرفتند. جوانانی که به عنوان نیروی تازه نفس می‌توانند با تحقیقات علمی و فناورانه خود دستاوردهای تازه ای برای کشور داشته باشند. البته حمایت از ایجاد پژوهش سرای دانش آموزی نیز بخش دیگری از اقدامات ستاد است تا علاوه بر زمان حال، برای آینده نیز برنامه داشته باشیم. دانش آموزان آینده سازان این سرزمین هستند و تربیت و پرورش آنها موضوعی مهم برای پیشرفت محسوب می‌شود. تا کنون ۵ پژوهش سرای دانش آموزی در کشور ایجاد شده است.

توانمند شدن نیروی انسانی این حوزه قلب تپنده زیست بوم آن است. همانطور که این فعالان رتبه علمی ۳۱ در تولید علم حوزه سلول‌های بنیادی را به ۱۳ رساندند، با توان و و همت خود گره‌های دیگری را نیز می‌توانند بگشایند.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/۲۵

اخبار مرتبط:

* آغاز برنامه‌ای گسترده برای افزایش مصرف محصولات سلول‌های بنیادی

* زیست‌بوم فناوری و نوآوری سلول‌های بنیادی جوان‌تر می‌شود