برای خانواده های افراد متوفی ناشی از بیماری کرونا، جلسات مشاوره در سوگ برگزار می شود
دکتر لادن محمدی زاده، رییس گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، گفت: این واحد به منظور جلوگیری از ایجاد انواع سوگ پیچیده در آینده، برای تمامی خانواده های افراد متوفی ناشی از بیماری کرونا، جلسات مشاوره در سوگ برگزار می کند.
دکتر محمدی زاده بیان کرد که این جلسات، شامل یک جلسه مقدماتی و چهار جلسه ارزیابی و انعطاف پذیری رویداد و افزایش درک فقدان، کنار آمدن با سوگ و معنایابی، بازیابی، سازگار شدن با زندگی بدون متوفا، ارزیابی روند سوگ، بازگشت به زندگی بدون متوفا می باشد. وی افزود که علاوه بر این مقرر شده است در صورت نیاز خانواده متوفی به دریافت خدمات مددکاری، ضمن اطلاع رسانی توسط کارشناس سلامت روان معاونت بهداشتی به گروه مددکاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، پیگیری های لازم با همکاری سایر سازمان ها در سطح استان مانند سازمان بهزیستی و کمیته امداد برای آن خانواده صورت پذیرد.
به گفته رییس گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، عزاداری، پاسخی طبیعی به فقدان است و با گذشت زمان، عزاداران با قبول غیبت فرد متوفی، در مدتی حدود شش ماه تا یکسال، بتدریج پیوند با او را کم، و کمتر می کنند و به زندگی معمول خود بازمی گردند، ولی در بحران جهانی بیماری کووید ۱۹ و با توجه به شرایط خاصی که جهانیان با آن درگیرند، متاسفانه افراد زیادی، با وجود آن که عزیزان خود را از دست داده اند و خود و سایر عزیزانشان نیز، در معرض خطر بیمار شدن هستند، به دلیل اصل پیشگیرانه فاصله گذاری فیزیکی که خود نیز منجر به فاصله گذاری اجتماعی می شود، امکان برگزاری مراسم مرسوم برای متوفیان را ندارند.
وی هشدار داد که این عوامل همراه با تفاوت های فردی، روانی و فرهنگی، می تواند خطر ایجاد سوگ غیرطبیعی یا عارضه دار را در برخی افراد و جوامع مهیا کند، که در این صورت، نیاز به مداخلهی درمانی در سوگ وجود دارد . دکتر محمدی زاده تصریح کرد که مشاوره سوگ، کمک به تسهیل فرآیند سوگ طبیعی است.