عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در نانوایی ها چگونه است؟

مهندس مریم کنعانی نژاد، کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان البرز درباره رعایت فاصله گذاری اجتماعی در نانوایی ها گفت: کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان با مشتری و رعایت حداقل فاصله یک تا دو متر باید رعایت شود. وی افزود که اگر مواجهه چهره به چهره، ناگزیر باشد؛ باید در حداقل زمان ممکن انجام شود و حداقل فاصله یک تا دو متر رعایت شود.

کنعانی نژاد اظهار کرد که از ورود افراد متفرقه به داخل نانوایی باید جلوگیری شود و ورود مشتریان به داخل نانوایی، ممنوع است، مگر اینکه نانوایی، فضایی برای رعایت فاصله یک تا دو متر و حداکثر برای ۱۰ تن را داشته باشد. وی ادامه داد که در صورت امکان، باید نسبت به خط کشیدن در خارج از نانوایی برای رعایت فاصله مشتریان اقدام شود.

مهندس کنعانی نژاد، تاکید کرد: مسوول تحویل نان، باید از دستکش یکبار مصرف برای تحویل نان به مشتریان استفاده کند و دریافت وجه نقد، فقط با انبرک انجام شود.

این کارشناس بهداشت محیط گفت: لازم است که نان های فانتزی و محلی موجود در واحدهای صنفی، به طور کامل با روکش قابل رویت، پوشانده شود و از عرضه نان به صورت روباز خودداری شود. وی اضافه کرد که باید عرضه نان، فقط در نانوایی انجام شود و از فروش نان به متصدیان برای عرضه نان در واحدهای صنفی، مانند سوپرمارکت ها خودداری شود.

کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان البرز تصریح کرد که باید نان تامینی واحدهای صنفی، مانند: اغذیه فروشی، رستوران، طباخی و کبابی، در پوشش کامل یکبار مصرف به متصدیان تحویل شود.

مهندس کنعانی نژاد، در خصوص نکات بهداشتی در نانوایی ها گفت: وسایل نظافت، پس از هر بار استفاده، باید گندزدایی شود. وی افزود که ظرف حاوی مواد ضد عفونی کننده برای مشتری و کارکنان، باید به تعداد مناسب تعبیه شود و از دستکش و ماسک آسیب دیده استفاده نشود و ناخن های کادر نانوایی نباید بلند باشد.