ارائه گزارش مجموعه فعالیت های دانشگاه فنی و حرفه ای در نشست تخصصی: کرونا و مواجهه فناورانه آموزش عالی ایران در پرتو توانمندیهای یادگیری و یاددهی الکترونیکی: از دیدگاه سهگانه مسئله، تصمیم و عملیات
در این نشست به مواجهه آموزش عالی ایران با کووید ۱۹ از حیث مسئله، تصمیم و عملیات با حضور متخصصین حوزه یادگیری الکترونیکی و مدیران اجرایی دانشگاهها و نمایندگانی از دانشجویان پرداخته شد. جلسه با خیر مقدم و طرح مسئله توسط دکتر صفوی رئیس انجمن یادگیری الکترونیکی ایران آغاز شد. ایشان به اهداف این نشست و چرایی چینش این ترکیب از سخنرانان و مدیران اجرایی نیز اشاره کردند. ایشان همچنین تاکید کردند که در قسمت پرسش و پاسخ با تعدادی از دانشجویان با دیدگاههای مختلف نسبت به شرایط حاضر هم گفتگو انجام می شود.
در ادامه ابتدا دکتر بدیع از پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات به تبین سه گانه مسئله، تصمیم، و عملیات در مواجهه با بکارگیری فناوری اشاره کردند. در ادامه دکتر فاطمی از دانشگاه تهران به مفاهیم و ابزار های یادگیری با تکیه بر فناوری و نیز تبیین چالش های موجود پرداختند. پس از ان چند تن از مسئولین دانشگاه های شهید بهشتی، کردستان، لرستان، جامع علمی کاربردی، فنی و حرفه ای، موسسه آموزش عالی الکترونیکی ایرانیان به تشریح نحوه مواجهه دانشگاه خود و چالشها و اقدامات و دستاوردها اشاره کردند. سپس دکتر صفوی ضمنا ارائه یک جمع بندی کوتاه و اهمیت اقدامات ارزشمند این دانشگاهها بعنوان نمونه هایی با پراکندگی جغرافیایی مختلف و تنوع ساختاری و ظرفیتی در مواجهه با شرایط موجود، از همگی تشکر کردند و از دکتر رضایی از دانشگاه علوم پزشکی مجازی خواستند تا میزگرد را با حضور سخنرانان و پرسش و پاسخ حضار ادامه دهند. دکتر رضایی هم ضمن خیر مقدم به حاضرین و تشکر از همه سخنرانان تقاضا کردند حاضرین به طرح سوالات خود بپردازند.
در ادامه سوالات مختلفی در ابعاد مفاهیم، مباحث اجرایی و مشکلات و اثر بخشی ها مطرح وتوسط سخنرانان پاسخ های مربوطه مطرح گردید. بطور ویژه دو نفر از دانشجویان مقاطع کارشناسی و ارشد به طرح دیدگاههای خود پرداختند. یکی از این دانشجویان با ابراز رضایت نسبی از شرایط موجود تمایل جدی خویش و اکثر دانشجویان را به ادامه فعالیتها تا پایان ترم اعلام کردند. نفر دوم ضمن تشریح شرایط سخت برخی از دانشجویان که دسترسی به اینترنت و یا کامپیوتر ندارند اعلام کردند که بعلت همین علت که برای خودشان وجود دارد تقاضای حذف ترم خود را به دانشگاه تحویل داده اند و تقاضا داشتند که دانشگاه موافقت کند. ایشان در پاسخ به سوال دکتر صفوی که آیا بنظر شما باید شرایط انتخاب برای دانشجویان فراهم باشد یا همه مجبور به حذف یا ادامه ترم باشند، گفتند که تنها به همکاری با دانشجویانی که بدلیل نداشتن امکانات ترجیح می دهند حذف ترم کنند کافیست رسیدگی شود و نباید حق آنها که می خواهند ترم خود را به پایان برسانند وامکانات اولیه هم دارند ضایع شود. در ادامه دکتر صفوی از شروع طرحهایی در دانشگاهها از جمله دانشگاه شیراز که حمایت مالی در راستای تامین گوشی و کامپیوتر و هزینه اینترنت برای دانشجویان را مد نظر دارد خبر داد و گفتند حتما دانشجویانی که مشکل دارند با معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاههای خود تماس بگیرند تا از امکانات یا راهکارهای فراهم شده مطلع شوند. البته ایشان همچنان اعلام کردند که بحث اینترنت رایگان برای دانشجویان تا حد خوبی عملیاتی شده است و فهرست پایان فروردین ماه دانشگاه ها هم به وزارت ارتباطات جهت ابلاغ به اپراتورها تحویل شده است.
این جلسه که با حضور حدود پانصد تن از اساتید و دانشجویان و مدیران برگزار شده بود از ۹ صبح شروع و تا ۱۲:۱۵ ادامه یافت.
فایل ویدیویی کامل نشست مذکور در زیر قابل مشاهده می باشد:
http://elearning.msrt.ir/download/videos/۱۳۹۹.۰۲.۰۳ - Webinar-Yada-۰۱.mp۴?_=۳