اجرای هر طرحی مشکلات خود را دارد/ باید با همکاری و مشارکت گروهی این مشکلات را به حداقل رساند
کاظمی ذهابی/وبدا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در نخستین جلسه ی ستاد طرح تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال 1397 مشکلات این طرح را طبیعی دانست و گفت: اجرای هر طرحی مشکلات خاص خود را دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان دکتر ساکی خاطرنشان کرد: در زمان آغاز این طرح، اولویت اصلی استان لرستان درمان بود و ناچار عمده ی برنامه های آن را به سمت مقوله ی درمان کشاند. وی ادامه داد: انصافا اجرای این طرح انقلاب بزرگی را در حوزه درمان استان به وجود آورد. دکتر ساکی تأکید کرد: در مدت این سه سال علیرغم بار مالی عمده ای که متحمل دانشگاه شده است اما برای ما مهم این است که هزینه های درمان مردم به حداقل ممکن رسیده است و سود آن متوجه مردم شده است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: کمبود منابع مالی مهم ترین مشکل این طرح بود که همچنان ادامه دارد. وی افزود: با این وجود باید ببینیم چه علتی باعث به وجود آمدن این مشکل شده است.
دکتر ساکی در ادامه با اشاره به نظام ارجاع و سامانه پرونده الکترونیک به عنوان پیش نیاز طرح تحول سلامت ابراز داشت: مهم ترین علت ایجاد بار مالی فراوان در اجرای طرح تحول عدم اجرای درست این پیش نیاز بود. وی تأکید کرد: سامانه الکترونیکی و نظام ارجاع یک زیرساخت عمده برای شروع طرح تحول سلامت بود که از اول خوب اجرا نشد. دکتر ساکی گفت: مهم ترین تأثیر اجرای درست نظام ارجاع جلوگیری از اسراف در هزینه ها است که متأسفانه بار عظیم مالی را متوجه طرح کرده است.وی عنوان کرد: اگر نظام ارجاع تصحیح و درست اجرا شود خیلی از مشکلات مالی خود به خود مرتفع خواهند شد.
دکتر ساکی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی دیگر از دستاوردهای طرح تحول سلامت که متوجه دولت و مردم شد حذف پدیده ی شوم زیر میزی بود. وی ادامه داد: متأسفانه این پدیده مشکلات زیادی را برای مردم به وجود آورده بود که با اجرای طرح تحول سلامت به نزدیک صفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: اعتقاد دارم در اجرای هر طرح بزرگی باید بخشی از اعتبارات را برای توسعه در نظر گرفت. دکتر ساکی گفت: ما نمی توانیم منتظر بمانیم و ببینیم در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد و در هر زمان اجرای هر برنامه باید راه های توسعه را در نظر گرفته و در دستور کار قرار دهیم. وی تصریح کرد: در استان لرستان با شروع طرح تحول سلامت توسعه زیرساخت ها و امکانات بهداشت و درمان استان نیز به خوبی در نظر گرفته شد. دکتر ساکی گفت: افزایش سرانه فضاهای بهداشتی درمانی، تجهیز تقریبا کامل بیمارستانهای استان و افتتاح بیمارستانهای جدید، مراکز رادیوتراپی و شیمی درمانی مثال هایی از این توسعه بود.
دکتر ساکی در ادامه عنوان کرد: توسعه یافتگی هزینه دارد و باید با برنامه های مدون آنها را به حداقل رساند. وی ادامه داد: مدیر موفق و کارا مدیری است که ضمن این که در فکر توسعه ی زیرساخت ها برای رفاه حال مردم است، در فکر مرتفع نمودن موانع آن نیز باشد. وی تأکید کرد: مدیریت درست و صحیح در تمامی سطوح دانشگاه، بررسی و اصلاح فرآیندها از جمله نظام ارجاع و آموزش پرسنل و مردم در استفاده بهینه از امکانات، مهم ترین راه های برون رفت از مشکلات و موانع است که باید در دستور کار سال جدید قرار گیرد.
وی در پایان خواستار برگزاری منظم جلسات ستاد طرح تحول سلامت و کمیته های موازی آن شد.