عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

توصیه‌های تغذیه‌ای ایام روزه داری ماه مبارک رمضان

وبدا؛ کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد توصیه‌های تغذیه‌ای ایام روزه داری ماه مبارک رمضان را تشریح کرد.
به گزارش وبدا؛ فرشته علایی افزود: در ماه مبارک رمضان مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر، مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه روی با محدود نمودن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می‌شود.
وی با اشاره به اینکه غذاها براساس محتوی پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در به ۶ گروه اصلی غذایی تقسیم بندی می‌شوند، تصریح کرد: غذاها باید از گروه های مختلف انتخاب شوند، همچنین برای برطرف نمودن نیازهای تغذیه‌ای بدن استفاده از آب، املاح، ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی سحر، افطار و شام ضروری است.
کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد درخصوص شش گروه غذایی اصلی و جایگزین‌های آن‌ها عنوان کرد: گروه اول گروه نان و غلات است که شامل نان ها، برنج، انواع ماکارونی، رشته ها، غلات صبحانه، بلغور گندم، بلغور جو می‌شود، توصیه می‌شود حداقل نیمی از نان و غلات مصرفی روزانه از نوع سبوس دار باشد.
علایی دومین مورد از گروه غذایی اصلی و جایگزین آن ها را سبزی‌ها شامل انواع کاهو، اسفناج، کرفس، سبزی خوردن و سایر سبزی‌های برگی، انواع کلم، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیا سبز، انواع کدو، فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز و... عنوان کرد.
وی با بیان اینکه گروه میوه ها شامل انواع میوه‌های فصل ازجمله مرکبات، سیب، کیوی و... و انواع آب میوه طبیعی و بدون شکر افزوده، کمپوت میوه‌ها و میوه های خشک است، سومین مورد از گروه غذایی اصلی و جایگزین آن‌ها به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: مصرف مقادیر کافی از غذاهای گروه سبزی‌ها و میوه‌ها در ایام روزه داری با تامین ویتامین‌ها به خصوص ویتامین C و پیش ساز ویتامین A به تقویت سیستم امینی بدن برای مقابله با بیماری کووید۱۹ کمک می‌کنند.
کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ، علاوه بر تامین کلسیم، فسفر و بخشی از پروتئین، ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B۲ و B۱۲ را که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند تامین می‌کند، بنابراین توصیه می‌شود که لبنیات از نوع کم چرب حتما در لیست غذاهای مصرفی در ماه مبارک رمضان قرار گیرد.
علایی گروه گوشت و تخم مرغ را منبع تامین پروتئین حیوانی دانست و تاکید کرد: گروه حبوبات و مغز دانه‌ها شامل نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش و... و مغزها شامل گردو، بادام، فندق، پسته، بادام زمینی، بادام هندی و... هستند که حتما در ایام روزه داری ماه مبارک رمضان استفاده شوند.
وی یادآور شد: درایام ماه مبارک رمضان امسال روزه داران باید به مصرف منابع کافی پروتئین اعم از پروتئین‌های حیوانی و گیاهی توجه داشته باشند، چراکه این مواد غذایی عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ را تقویت می‌کند.
کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان داشت: حبوبات منبع سرشار پروتئین هستند، این مواد زمانی که همراه با غلات مصرف می‌شوند می‌توانند به عنوان یک پروتئین خوب برای بدن جایگزین گوشت، مرغ و ماهی شوند.