روزه داری، فرصتی مناسب برای اصلاح عادات غذایی ناسالمِ دوران در خانه ماندن است
سپیده مهدیخانی، کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: با توجه به شیوع گسترش بیماری کرونا در جهان و همچنین در کشورمان و تاکید بر ماندن در خانه، روزه داری و رعایت عادات غذایی صحیح خصوصا در ایام مبارک ماه رمضان، می تواند به ارتقا سلامتی ما، بیش از پیش کمک کند. وی افزود که روزهای ماندن در خانه، برای پیشگیری از ابتلا و یا انتقال کرونا ویروس، می تواند فرصت بسیار خوبی برای تقویت عادات تغذیه ای صحیح و ترک عادات غذایی نامناسب باشد.
وی گفت که در این ماه مبارک، افرادی که اضافه وزن دارند، بهتر است میزان دریافت مواد غذایی را نسبت به سایر ایام کاهش دهند، و سایر افرادی که اضافه وزن ندارند، می توانند سطح دریافت انرژی روزانه خود را مانند سایر ایام حفظ کنند تا در پایان، تغییر محسوسی در وزن آنان ایجاد نشود.
پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا با غذا
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین بیان کرد که در وعده سحر و افطار از سبزی یا سالاد استفاده کنید، چون استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله بین افطار تا سحر، علاوه بر اینکه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل کرونا خواهد شد، به دلیل این که منبع خوبی از آب و فیبر هستند، و با دار بودن مواد مُغذّی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کنند؛ برای دستگاه گوارش مفید هستند و مانع بروز یبوست می شوند.
وی با اذعان به اینکه نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان، به دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن، کمک خواهد کرد، گفت: نوشیدن آب آشامیدنی سالم در وعده سحر و سایر مایعات، مانند: دوغ و شیر در وعده افطار به عنوان بهترین نوشیدنی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا است، تا بخشی از انرژی پروتئین و املاح مود نیاز بدن را تامین کند.
مهدیخانی، هشدئار داد که سفارش غذای آماده(فست فود) از رستوران های بیرون بر، افزایش ریزه خواری(بویژه در زمان تماشای تلویزیون به مدت طولانی)، دیر خوابیدن شبانه و دیر بیدار شدن در صبح، سبب بهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن می شود و اختلال سوخت و ساز و برنامه منظم تغذیه روزانه، بعضی از تهدیداتی است که با روزه گرفتن، خود به خود به فرصت تبدیل می شود.