از هر سه بیمار کرونایی یک نفر دچار اختلالات بویایی است/ سردرد؛ علامت کمتر شناخته شده کرونا
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نتایج تحقیقی که در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری بر روی بیماران کرونایی انجام شده، از وجود اختلال بویایی یک نفر از هر سه بیمار مبتلا به کرونا خبر داد.
دکتر علی صفوی نائینی، متخصص گوش و حلق و بینی در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ارتباط بین ویروس کرونا و اختلالات بویایی با اشاره به مشاهده افزایش اختلالات بویایی همزمان با شیوع کرونا در کشور گفت: به دنبال افزایش مراجعه بیماران به متخصصان گوش و حلق و بینی، در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری توسط گروه گوش و حلق و بینی مطالعه ای درباره اختلالات بویایی مبتلایان به کووید ۱۹ انجام شد که نتیجه این بررسی نشان داد از هر سه بیمار مبتلا به کرونا یک نفر دچار اختلالات بویایی است.
این در حالی است که طبق گزارش محققان چینی این عارضه فقط در پنج درصد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور چین دیده می شود.
وی همچنین سن بیشتر افرادی که دچار اختلالات بویایی شده اند را متناسب با سن بیشتر مراجعان عنوان کرد و گفت: اختلالات بویایی در سنین حدود ۵۰ سال بیشتر از سایر افراد است.
این متخصص با بیان اینکه تعداد مبتلایان به اختلالات بویایی در بین زنان و مردان تفاوت معناداری با یکدیگر ندارد، توضیح داد: از هر سه نفری که دچار اختلالات بویایی هستند، یک نفر قبل از بروز سایر علائم کرونا از جمله تنگی نفس و تب دچار این عارضه شده است.
وی ادامه داد: همچنین از هر سه نفر که دچار اختلالات بویایی هستند یک نفر همزمان با سایر علائم کرونا و یک نفر بعد از سایر علائم دچار این اختلال شده است.
دکتر صفوی همچنین با بیان اینکه از هر چهار نفر بیمار مبتلا به کرونا یک نفر اختلال چشایی دارد، اضافه کرد: اما طبق نتایج این مطالعه رابطه ای بین شدت بیماری در فرد مبتلا با اختلالات بویایی و چشایی ثابت نشده است.
سردرد؛ علامت کمتر شناخته کرونا
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در بین ۲۰ درصد افراد مبتلا به کرونا، نخستین علامت اختلالات بویایی است گفت: در این مطالعه رابطه معنا داری بین اختلالات بویایی و شدت بیماری مشاهده نشده است، اما بخشی از مبتلایان همزمان با اختلال بویایی دچار سردرد نیز بوده اند.
وی همچنین با بیان اینکه طبق مطالعات انجام شده علائم التهابی مخاط بینی در بین بیماران کرونایی دارای اختلال بویایی چندان چشمگیر نیست، توضیح داد: این بدان معناست که علت اختلال بویایی در این افراد گرفتاری عصب بویایی است.
دکتر صفوی با بیان اینکه به احتمال زیاد اختلالات بویایی ناشی از کووید ۱۹ برگشت پذیر است، اضافه کرد: حس بویایی درصد چشمگیری از افراد مورد مطالعه بعد از بهبود بیماری بازگشت پیدا کرده است.
وی در پایان تاکید کرد: در دوران اپیدمی اگر مردم دچار اختلالات بویایی شوند، حتی اگر در روزهای نخست دچار تب و تنگی نفس نیستند باید احتمال ابتلا به کرونا را در نظر بگیرند و تماس با اطرافیان خود را به حداقل برسانند.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:۷۷۰۳م.ر