تصویب ۲۹ طرح تحقیقاتی در کمیته سازماندهی تحقیقات و بررسی اپیدمیولوژیک کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
وبدا؛ سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری، از تصویب ۲۹ طرح تحقیقاتی در کمیته سازماندهی تحقیقات و بررسی اپیدمیولوژیک کووید ۱۹ این دانشگاه خبر داد.
به گزارش وبدا؛ دکتر مهربان صادقی افزود: از این تعداد ۱۷ طرح کد اخلاق دریافت و در حال اجرا هستند.
وی تصریح کرد: مابقی طرح ها نیز در جلسه اخیر کمیته مصوب گردیده اند و مکاتبه با مجریان جهت اعمال نظرات اعضای کمیته صورت گرفته و طرح های اصلاح شده جهت دریافت کد اخلاق به کارشناس کمیته اخلاق ارجاع شده است.
به گفته وی، از طرح های مصوب ۴ مورد مربوط به ویژگی های اپیدمیولوژیک بیماری، ۷ مورد مربوط به تشخیص ، ۲ مورد مربوط به فناوری و در حوزه های سلامت عمومی (مردم/رکارکنان) هر کدام ۷ مورد و در حوزه پیشگیری ۲ مورد مصوب شده است.
دکتر صادقی، طرح های فناورانه را شامل : تولید کیت مولکولی تشخیص سریع COVID-۱۹
و طراحی و ایجاد نظام ثبت بیماران بستری و مشکوک و مبتلا به کووید COVID-۱۹ عنوان کرد و افزود: هزینه ۲۹ طرح مصوب جمعاً بالغ بر یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال برآورد شده است.
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در خصوص سایر اقدامات کمیته سازماندهی تحقیقات و بررسی اپیدمیولوژیک کووید ۱۹ اظهار داشت: بیماری کووید ۱۹ یکی از بیماری های ویروسی است که پس از ظهور بسیار سریع توسعه پیدا کرد و تبدیل به پاندمی جهانی شد و اثرات شدید بر سلامت، وضعیت اجتماعی و اقتصادی مردم در سرتاسر جهان به جای گذاشت و در حال اثر گذاری است.
وی تصریح کرد: سازمان بهداشت جهانی و سازمان تجارت جهانی، ۲ سازمانی هستند که با یکدیگر در خصوص بیماری کووید ۱۹ فعالیت می نمایند و پاسخ گوی جنبه های مختلف بیماری از جمله گزارش وضعیت بیماری از نظر موارد شیوع، میزان مرگ و میر و میزان بهبودی در سرتاسر جهان، تدوین و صدور دستورالعمل ها و پروتکل های مرتبط با بیماری از نظر اصول پیشگیری و مقابله با شیوع در زمینه تشخیص ، درمان و ... در سطح بین المللی هستند.
دکتر صادقی، یکی از جنبه های مهم علمی مقابله با این بیماری را، گسترش تحقیقات در زمینه بیماری عنوان کرد، که در جهان به صورت گسترده در حال انجام است.
وی ادامه داد: خوشبختانه از این دیدگاه کشور ایران جز یکی از بهترین، موثرترین کشورهای جهان به شمار می رود که در حیطه های مختلف اصول پیشگیری در رعایت بهداشت فردی و اجتماعی تشخیص و درمان بیماری موفق تر و خیلی سریع در بدو ایجاد بیماری تحقیقات خود را آغاز و در حال انجام است.
دکتر صادقی گفت: همچنین در زمینه فناوری و دستیابی به تولید میزان کافی از روش های محافظت فردی، ساخت کیت های تشخیص و تلاش در دستیابی به واکسن و درمان مناسب به سختی و فعال کار می کنند.
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: این دانشگاه، هم هماهنگ با سایر دانشگاه های کشور و هماهنگ با کلیه دستور العمل ها، پروتکل ها و سیاست های ملی مبارزه با بیماری از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شده، فعالیت خودش را در زمینه سازمان دهی تحقیقات و بررسی اپیدمیولوژیک کووید ۱۹ آغاز کرده و در این خصوص کمیته ای تحت عنوان کمیته سازماندهی در تحقیقات و بررسی اپیدمیولوژیک کووید ۱۹ با هدف تدوین اولویت های تحقیقاتی و تسریع در روند بررسی و تصویب طرح های تحقیقاتی مرتبط با کووید ۱۹ در تاریخ هفدهم اسفندماه ۹۸ در حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه تشکییل گردید.
وی در تشریح گزارش فعالیتهای کمیته سازماندهی تحقیقات COVID-۱۹ اظهار داشت: پس از شروع اپیدمی بیماری COVID-۱۹ در کشور و دستور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی مبنی بر سازماندهی تحقیقات و بررسی اپیدمیولوژیک بیماری COVID-۱۹ و متعاقب آن دستور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و تاکید ریاست دانشگاه در این خصوص، کمیته سازماندهی تحقیقات و بررسی اپیدمیولوژیک COVID-۱۹ با هدف تدوین اولویتهای تحقیقاتی و تسریع در روند بررسی و تصویب طرح های تحقیقاتی مرتبط با COVID-۱۹ در تاریخ ۱۷/۱۲/۹۸ حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه تشکیل گردید.